writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

geen titel

door verf

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    Beste Verf, niet alles wat Wikepedia zegt is wetenschap, sommige Griekse vazen laten duidelijk zien dat het soms wel echt 'kinderen' bedoelden

    Even op een serieus onderbouwde site gaan lezen:

    De grens naar boven, voor de paîs, was dus vrij probleemloos, althans vanuit het oogpunt van de minnaar: zij was in feite een kwestie van diens persoonlijke smaak of voorkeur. Daartegenover lag die naar onderen, d.w.z. de minimumleeftijd, veel delicater. Alles wijst erop dat het liefhebben van een "te jonge" paîs in veel sterkere mate aanleiding gaf tot sociale afkeuring, dan het liefhebben van een "te oude" paîs. Vergelijk nogmaals Stratoon hieromtrent, in twee epigrammen. Vooreerst nr. 205:

    "Het zoontje van de buur, nog gans teer, prikkelt mij geen klein beetje; als iemand die van wanten weet, lacht hij me toe: hij wíl wel. Maar hij is niet ouder dan twaalf jaar. Nog onbewaakt zijn de druiven. Maar eens ze rijp zijn, dàn komen er wachten en hekkens".

    Nog duidelijker is nr. 228:

    "Dat een onvoldragen knaap, in z'n verstandloze leeftijd, zondigt, brengt wie hem als vriend verleid heeft, nog de grootste blaam. Dat iemand voor liefdesknaap speelt, als zijn jeugd al vervlogen is, is dan weer tweemaal zo schandelijk voor wie zich daartoe leent.
    Maar er is een tijd waarin 't voor geen van beiden onbetamelijk is, voor d' een niet meer, voor d' and're nog niet: zo nu ik en jij".

    In Athene bestond er zelfs een wetgeving (toegeschreven aan Soloon, ca 600, maar vermoedelijk jonger) die jongens moest beschermen tegen seksuele attenties van ongewenste vrijers. De samenvatting ervan (allicht met enkele tendentieuze verdraaiingen), bij Aischines (§§ 9-11), leert ons dat de bepalingen ervan zich richtten tot: onderwijzers, gymnastiekleraars en -trainers en choregen. ...

    bron : http://www.flwi.ugent.be/cie/1ba/eros_en_polis.htm

    Maar nog eens, hier is het niet de plaats om deze discussie te voeren.
    verf: beste ivo
    Vooraleerst ben ik van mening dat iedere vorm van seks tussen oudere en een kind totaal verwerpelijk is omdat de macht van een oudere over een kind veel te groot is en voor de verdere ontwikkeling van een kind tot ernstige trauma’s kan leiden. Een kind hoort onder leeftijdsgenoten zijn seksuele ontwikkeling te ontwikkelen, en moet die kans krijgen. De begeleiding van de oudere kan alleen in de vorm van kansen geven aan kinderen om onder elkaar hun seksuele geaardheid te ontdekken. Want de macht over kinderen door ouderen die hun vorm willen opdringen, alsook de belemmering door ouderen om het kind zijn seks te leren ontdekken is traumatisch.

    Het gaat mij al langer om de vraag waarom de in het woord filie in homofilie, omschreven wordt als vriendschap, terwijl in het woord pedofilie het woord omschreven wordt als seksueel opwindend. Hetzelfde woord die voor twee betekenissen wordt gebruikt ?

    Dat deze plaats geen goeie plaats is om een discussie of een in vraagsteling op dit forum niet hoort dat vindt ik niet.
    Het probleem van misbruik van kinderen door ouderen zal niet opgelost worden als we er allemaal over zwijgen, het mag geen discussie worden die alleen door academici, en moraalridders wordt gevoerd, omdat door de grote toegankelijkheid door o.a. internet van porno het probleem zich meer en meer zal stellen. En ieder mens worstelt op een bepaald ogenblik in zijn leven met zijn seksuele geaardheid, het gaat ons dus allemaal aan.
    .
    In de holibi wereld zijn er genoeg voorbeelden van drama’s onder holibi’s die door moraalridders verplicht werden om te huwen, en in het ergste geval hun eigen kinderen misbruiken.

    Iedereen die zijn geaardheid heeft kunnen ontwikkelen heeft geen behoefte om seksuele agressie te plegen op, kinderen, vrouwen, of mannen vanuit een machtspositie.

    En de oude Grieken zijn in vele opzichten zeker geen voorbeelden, het is niet omdat we hun vorm van democratie hebben overgenomen, dat we ook de manier moeten overnemen, waarmee ze met elkaar omgingen . Anders kunnen we evengoed onze grootste filosofen die ons irriteren de giftbeker geven.
  • SabineLuypaert
    intrigerend stuk dat is zeker, en het roept heel wat reacties uit (smile) ik sluit een beetje aan bij Ghislaine wat betreft dat experimenteren, pedofilie en in censt ben ik ronduit tegen gekant, de andere gevoelsstrekkingen en geaardheden begrijp ik al dan niet realtiegebonden en zonder fobies. laat iedereen zichzelf zijn
    verf: Beste ik vind ook dat ieder kind, moet beschermd worden tegen misbruik, en zijn eigen seksualiteit moet vinden, door ouders, in een instelling waneer er geen ouders zijn, door opvoeders, zonder druk. Iedereen moet zijn eigen weg kunnen vinden. Ik vraag mij alleen af hoe het komt dat het begrip in homofilie, en pedofilie zo verschillend wordt geïnterpreteerd. En zoals ik schreef ik weet het ook niet. U wordt in uw werk waarschijnlijk geconfronteerd met dramma’s die wij ons niet kunnen voorstellen. Voor alle duidelijkheid ik heb geen kinderen, en ik wil geen kinderen. Ik heb alle vertrouwen, in diegenen die kinderen opvoeden. Omdat ik alle vertrouwen heb gekregen van mijn ouders, die hun uiterste best hebben gedaan om mij te beschermen, tegen bedreigingen waar ik, als kind, zelfs geen besef van had. Ik bof, blijkbaar.
  • aquaangel
    waneer (wanneer)_laatste zin-

    zelfs ik besta verf, en ben toch bi ;)

    en nee ik word geen lesbi hahah weet ik nu al ;)

    zelfs niet in het bejaardenhuis, waar toch meer vrouwen zijn dan mannen.

    Ik las het duivelstrikje verhaal ook....... maar nog niet gereageerd.


    x


    verf: even duidelijk ik schreef
    "al de biseksuelen, die ik kende" daar ik u niet ken.....?
    u schrijft "zelfs ik besta verf, en ben toch bi ;)en nee ik word geen lesbi hahah "

    bi betekend biseksueel, of seksueel aangetrokken door het andere als, door hetzelfde geslacht " daar u geen lesbi wordt bent u gewoon hetero, of een MAN ! !
  • fenk
    Heel graag gelezen, verf. Zowel je gedachtegang als je taalgebruik zijn hier heel gestructureerd.
    De "newspeak"-alinea vind ik heel sterk.
    De inhoud van de eerste paragraaf is uiteraard een beetje wishful thinking, nietwaar? Ze wordt dan ook onder tafel geveegd door aqua :-)
    verf: lees eens mijn antwoord aan A.
    GR;;;ED
  • RolandBergeys
    Heel boeiend betoog, Verf!
    verf: dank u
  • miepe
    ah, daar is ie weer!
    in kleur!
    verf: hi hi
  • stormvonk
    tsja vind dit maar raar hoor, xenofobie wordt gebruikt bij partijen als Vlaams belang(het xenofobe ...) en xenofobie betekend" de algemene angst van de mens voor alles wat vreemd, ongewoon of zeldzaam is.(" in een ruime zin), racisme is iets anders , racisme is vreemdelingen -of minderhedenhaat. Dit is een onjuist gebruik van het woord dat zelfs op wikipedia op die manier gebruikt wordt, of in het nieuws. Maar als je alles zo moet ontleden dan hebben we nog een eindje te gaan hoor...misschien verder op het forum :)
    verf: xenofobie dat woord heb ik niet gebruikt, het gaat erover dat sommige blanke, en religies, denken door het krijgen van kinderen, hun groep proberen te vergroten, en daarom homoseksualiteit als een bedreiging zien, iets wat homofobie in het verleden kan verklaren, maar die door de vergroting van de wereld populatie, de wereld in een catastrofe veranderen. Want kan onze planeet 6,9,12,miljard mensen herbergen die als leuze hebben ‘arbeid maakt vrij’
  • Ghislaine
    Omdat je het opgezocht hebt, krijg je een goed. Het inleven in het leven is niet zo goed geslaagd. Vriendschap tussen een niet relatiegebonden volwassenen en een kind, is maatschappelijk niet verantwoord. Het heeft niets met xenofobie te maken, gezonde controle is hier gegrond. Natuurlijk heb je een keerzijde in de relatiegebonden omgang en die is al even zwart. Incest is ook niet goed te keuren en leunt eigenlijk aan bij pedofelie.
    Op het internet zoeken is vrijblijvend. Zoek in je omgeving de werkelijke slachtoffers eens op en je krijgt meteen een andere meer ongenuanceerd relaas te horen. In pedofelie en incest is het zwart wit, grijs bestaat hier niet. Laat jongeren experimenteren in hun sexualiteit maar liefst met een bepaalde controle (oudste zus, vriend(in) vertrouwenspersoon. Dan loopt het kind (jong adolesent ) minder kans in de verkeerde handen terecht te komen.
    verf: Beste ik vind ook dat ieder kind, moet beschermd worden tegen misbruik, en zijn eigen seksualiteit moet vinden, door ouders, in een instelling waneer er geen ouders zijn, door opvoeders, zonder druk. Iedereen moet zijn eigen weg kunnen vinden. Ik vraag mij alleen af hoe het komt dat het begrip in homofilie, en pedofilie zo verschillend wordt geïnterpreteerd. En zoals ik schreef ik weet het ook niet. U wordt in uw werk waarschijnlijk geconfronteerd met dramma’s die wij ons niet kunnen voorstellen. Voor alle duidelijkheid ik heb geen kinderen, en ik wil geen kinderen. Ik heb alle vertrouwen, in diegenen die kinderen opvoeden. Omdat ik alle vertrouwen heb gekregen van mijn ouders, die hun uiterste best hebben gedaan om mij te beschermen, tegen bedreigingen waar ik, als kind, zelfs geen besef van had. Ik bof, blijkbaar.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .