writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Rouw.

door verf

Gisteren was een dag van rouw, een tante die de gezegende leeftijd bereikte van tweeënnegentig jaar bereikte was gestorven. De gehele familie was rond haar kist verzameld. Ik dacht terug aan een vervlogen tijd, waar ik als kind bij haar op bezoek mocht. Alhoewel ik later begreep dat die tante haar schaamde voor haar woonsituatie, was het voor mij als kind een van mijn favoriete plaatsen om op bezoek te gaan. Ze woonden in een huis waar de gevel bedekt was met een perenboom, ze hadden een schaap, een geit, en op tafel stonden producten die recht uit de tuin kwamen, en haar nakomelingen zorgden niet alleen voor veel leven en plezier, maar ze hadden ook een stapel stripverhalen waarmee ik menig maal verzonk, weg, ver weg van de wereld van verplichtingen. Mijn nonkel ploegde zaaide oogsten jaarlijks, de vruchten van hun kleine aker, een bloemenpracht verwelkomde iedere bezoeker met een weelderige bloemen geuren en kleurenpracht. Tijdens de opkomst van de industrie in Vlaanderen was hij iemand die met een scheef oog werd bekeken. Hoe anders was het voor mij als kind Op de plaatsen waar de nonkels en tantes hun tuin vervangen hadden door, in het beste geval gras, in het slechtste geval beton. En waar ik urenlang stokstijf op een stoel roerloos moest zitten.

 

feedback van andere lezers

  • dichtduvel
    Mijn deelneming en je hebt het warmste eerbetoon geschreven dat ik in jaren gelezen heb. Jef
    verf: dank u dat doet goed
    gr..ed
  • sinneskyn
    Mooi dit korte verhaal,

    je nam niet alleen maar afscheid van je tante
    maar ook van die prachtige natuur, het pure
    van hun leven, de schoonheid en de geuren
    waarin jij je als kind zo thuis kon voelen,
    het beton, aargghhhh,
    en geen vogel, die meer fluit..

    warme groet, Hiltsje
    verf: dank u
  • Ghislaine
    Mooie terugblik.
    verf: dank u
  • littlefairytale
    Sfeervol Verf, tine
    verf: dank u
  • zwartkopje
    Knap beeld dat je daar schetst.
    Mooi!

    zwartkopje
    verf: dank u
  • dufo
    SKWONE!
    verf: skone e
  • stormvonk
    jaaaaa, de reden dat ik naast een bos woon, zonder verande maar met tuin, Hazelaar, Rozenstruiken en veel bloemen ( en ook wat gazon) is omdat ik mijn dochter wil leren dat dat het leukste is, niet zoals vele kennissen al je geld uitgeven aan materiele zaken om zo geluk te vinden. Om onze exburen te pesten hebben we eens de rand van ons toenmalig gazon met een schaar zitten bijknippen, de volgende dag waren ze ook bezig :)
    verf: lekker als het stormt
  • RolandBergeys
    Een sfeervolle schets.
    verf: dank u
  • ivo
    dat beklijft Verf, de beelden die je schrijft. Onze samenleving wil enkel nog gemak en heeft geen energie meer voor wat de natuur allemaal doet en niet doet. Tja een gazon die millimetergewijs is geknipt en geen sprietje teveel heeft, maakt mensen ziek, en ze weten het niet eens.
    verf: dat is zo met de opkomst van het beton ontstond de neuroses
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .