writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De verdwijning (aflevering drieëntwintig)

door Mistaker

Cyr had zijn tweelingbroer uit een ander flesje laten drinken? Maar waarom had hij dat gedaan dan? Deze vraag stelde ik ook aan Hardy. "Hester," antwoordde hij, "Cyr had al eens een moordpoging gedaan, weet je nog, hij heeft zelf toegegeven dat hij geprobeerd heeft om Cel te verdrinken." Ja, dat had hij zonder aarzeling toegegeven tijdens het bezoek van Hardy en mij. Maar wat had dat met het flesje te maken? Had hij daar misschien een verdovend middel ingedaan, zodat Cel bewusteloos zou raken onder water?
Ik vertelde mijn vermoeden aan Hardy die ook nog de mogelijkheid opwierp dat er gif in het flesje had gezeten. "Hun oudste zus werkte in een apotheek dus misschien was hij op die manier aan gif gekomen."
Zwijgend liet ik de mogelijkheid op me inwerken dat mijn grote liefde een moordenaar was. Hield ik daarom minder van hem? Nee. Zelf was ik trouwens medeplichtig, net als Hardy.
"Jij hebt zeker wel wat afgesproken met Cyr?" vroeg Hardy. Gaat je niks aan, dacht ik, maar ik antwoordde dat dit inderdaad het geval was. "Nou, veel plezier," zei Hardy. Het klonk niet alsof hij het meende.
"Dat zal wel lukken," deelde ik mee. Daar zou ik wel voor zorgen, hoe dan ook!
"Dat hij misschien een moordenaar is, vind je geen bezwaar?"
"Wij zijn medeplichtig, weet je wel? Bovendien is er niks bewezen!"
"Dat is waar," zei Hardy. "Vlot het trouwens een beetje met je herinneringen aan Cel?"
Het nu opeens over een andere boeg gooien h meneer Bosch, zei ik bij mezelf maar ik bleef vriendelijk en beleefd zoals een middenstandsdochter dat geleerd heeft.
"Nee, het vlot helemaal niet eerlijk gezegd. Wat ik me herinner zijn die liedjes van 'm maar die heb jij al op schrift gesteld, en verder..."
Hardy vertelde dat hij die avond een optreden had bij mij in de buurt; vond ik het goed dat hij na afloop even langskwam? Ik antwoordde dat ik dat best vond. De uitgeprinte foto's van Cyr en Coentje zou ik in een la stoppen en voor de zekerheid zou ik ook voor een andere bureaubladachtergrond zorgen. Het ging Hardy niets aan wat Cyr me had gestuurd, dat ging niemand iets aan behalve ons tween.
Ik stuurde Cyr een mail met de twee foto's als bijlagen. De tekst van het mailtje kostte me wel enige hoofdbrekens. Uiteindelijk schreef ik: Dank je voor de prachtige foto's, ik hoop dat je ook enig plezier beleeft aan de mijne. Ik kijk heel erg uit naar ons etentje en ik mis je, ik heb je al die jaren verschrikkelijk gemist Cyr.
Toen ik op verzenden klikte, merkte ik dat ik tranen in mijn ogen had. Wat had ons tot moordenaars gemaakt, bijna vijfentwintig jaar geleden? Hadden we eigenlijk wel recht op enig geluk? Cyr zou wel volop gebiecht hebben in de St. Egbertuskerk maar wat had k? Nachtmerries afgewisseld door slapeloze nachten, een jaar bij een psychologe en een depressie...Hardy was er niet veel beter aan toe, vermoedde ik, en misschien had dat biechten van Cyr ook wel weinig resultaat opgeleverd. Om nog maar te zwijgen van Xavi die zelfmoord had gepleegd.
Ik zag dat er nog wijn, nootjes en blokjes kaas in huis waren. Eerlijk gezegd vond ik het wel gezellig dat Hardy kwam. Het leek nog een eeuwigheid te duren voor ik Cyr weer zou zien...


 

feedback van andere lezers

 • aquaangel
  hele mooie aflevering!
  Mistaker: Dank voor je compliment Aqua, ben er blij mee!

  xxxx
 • ivo
  knap hoor!
  Mistaker: Dank je Ivo, ben altijd blij met je reacties!

  Groet,
  Greta
 • kapiteinsebbos
  nice! je houdt me in de ban met ...

  dikke kus en knuffel,
  thx voor je mail!
  xx
  Mistaker: Dank je kapitein!

  Greta xx
 • messenwerper
  de onweerstaanbare aantrekkingskracht van een moordenaar...
  Mistaker: Haha nou niet op mij, en messenwerpers ook niet ;-)
  Bedankt voor je waardering en leuke reactie.

  Groet,
  Greta
 • lin
  Oei het verhaal neemt een wending! Zou Cyr iedereen aan het opruimen zijn? Heeft hij ook een handje in de zelfmoord van Xavi? Zomaar wat vragen die bij me opkwamen..
  Mistaker: Haha ik zeg niks..
  Bedankt voor je erg leuke reactie Lin!

  Groet,
  Greta
 • RolandBergeys
  inderdaad een knappe aflevering, goed geschreven
  Mistaker: Bedankt voor je lovende woorden Roland!

  Groet,
  Greta
 • Henny
  Er komt vroeging en ik denk dat het een keer op gaat breken.
  Mistaker: Zou kunnen Henny...

  Groet,
  Greta
 • thijl
  Prima!
  Mistaker: Bedankt!

  Groet,
  Greta
 • Vansion
  paar hoofdstukjes bijgelezen... eindelijk
  veel potentieel hoor
  (dit onderdeeltje vergt nog wat werk ... vind ik)

  de introspectie van het hoofdpersonage vind ik schitterend!
  Mistaker: Ja, ik zou het eens helemaal moeten herwerken eigenlijk.
  Maar ja, tijdgebrek he, en bovendien is het leuker om wat nieuws te schrijven, hoewel ik daar op het moment ook niet toe kom.
  Bedankt voor je fijne reactie Vansion!

  Groet,
  Greta
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .