writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De verdwijning (aflevering vierentwintig)

door Mistaker

Om tien voor twaalf belde Hardy aan. Na een recente lekkage was het in een bepaalde hoek van mijn woonkamer een zootje maar volgens mij merkte hij dat helemaal niet op. De foto's die ik her en der had hangen en staan, interesseerden mijn gast echter wel degelijk. De meeste had ik genomen tijdens vakanties in Parijs, de mooiste stad van de wereld voor mij waarin ik me bovendien altijd een ander, zorgelozer mens voelde.
"Niet te geloven eigenlijk dat jij, Cyr en ik alle drie een overleden broer of zus hebben," merkte Hardy op. Hij was naast me op de bank gaan zitten. Nadat ik wijn had ingeschonken, nam hij meteen een flinke slok.
"Cyr heeft er nog een stel over maar wij niet. Nou had ik al jaren geen contact meer met mijn broer vanwege zijn criminele activiteiten. Eerst waren het winkeldiefstallen en dat soort dingen hoewel hij ook een paar keer is opgepakt wegens geweldpleging; drank deed onaangename dingen met 'm. Op een gegeven moment ging hij zich echter met drugs bezighouden, dat hoorde ik na zijn dood van die vage vriendjes van 'm. Die lui spraken me allemaal met 'u' en 'meneer' aan hoewel ze eerder ouder dan jonger waren dan ik."
"Dat komt door je manier van spreken en je arrogante uiterlijk," zei ik. Hardy grinnikte. "Ik schijn nog vijf nichtjes te hebben maar mijn broer heeft zijn dochters nooit erkend. Verantwoordelijkheid nemen was niet zijn sterkste kant."
Ik nam een paar flinke slokken wijn om me moed in te drinken en begon vervolgens over Cyrs eventuele misdrijf te praten. "Denk jij echt dat Cyr met behulp van gif Cel heeft vergiftigd? Dat van die flesjes, dat zou toch ook gewoon niks kunnen betekenen?"
Hardy keek me meewarig aan. "Dat geloof je toch zelf niet? Cyriel Vosseslag is een moordenaar, dat is zo duidelijk als wat. Hij heeft zonder blikken of blozen toegegeven dat hij een moordpoging heeft gedaan op Cel en ik vraag me bovendien af waarom hij z'n dochter niet meer mag zien. En ís hij nog wel bij de politie? Voor hetzelfde geld is die foto die tante Elodie liet zien, al een paar jaar oud en laat hij iedereen in de waan dat hij daar nog steeds werkt."
"Natuurlijk is hij nog bij de polite!" schreeuwde ik, "en dat hij z'n dochter niet meer mag zien, is gewoon een rotstreek van zijn ex!"
"Misschien is hij helemaal niet zo blij dat wij hem na al die jaren weer op het spoor zijn gekomen omdat we weleens wat zouden kunnen ontdekken over zijn weinig fraaie handel en wandel," merkte Hardy op. Ja hoor, strooi nog maar lekker wat zout in de wonden, dacht ik. Eerlijk gezegd had ik zin om in tranen uit te barsten: van woede, verontwaardiging, zenuwen voor mijn ontmoeting met Cyr maar ook van angst dat er enige waarheid zat in Hardy's woorden. Niettemin bleef ik beheerst, zoals me dat als kind geleerd was; alleen het trillen van mijn handen kon ik niet tegenhouden.
"Hester," zei Hardy, "ik vind het helemaal geen goed idee dat je met Cyr hebt afgesproken. Hij heeft in ieder geval één moord gepleegd maar wie zegt dat het daarbij blijft?"
Ik keek hem aan. Zijn ogen waren lichtblauw en ik wist dat de mijne donkerblauw van woede waren. "Cyr zal mij nooit kwaad doen," riep ik uit, "daar ben ik honderd procent zeker van!"

 

feedback van andere lezers

 • lin
  Je blijft maar gaan en hoe! je had me weer helemaal te pakken met deze aflevering!
  Twee kleine slippertejs van je vingers over het toetsenbord vond ik:
  warom => waArom
  trillen van mij handen => trillen van mijN handen
  Heel fraaie aflevering weer!
  Mistaker: Dank je Lin, ik heb deze aflevering tijdens mijn vakantie geschreven en zit nu in een internetcafé. Ik ben zelf ook wel benieuwd welke kant het opgaat (geen idee).
  De verschrijvingen ga ik meteen verbeteren!

  Groet,
  Greta
 • ivo
  ik vind het best leuk en het gaat van links naar rechts zoals een pingpong spel, ik blijf het volgen .. met spanning
  Mistaker: Dank je Ivo, ik hoop de spanning er in te kunnen houden!

  Groet,
  Greta
 • kapiteinsebbos
  de spanning is om te snijden!
  dus snij me niet in mijn vingers hé!

  dikke knuffels,
  xx

  ps: mail van outlook nog niet gekregen!
  Mistaker: Nou heb ik hier toch een scherp mes liggen... ;-)
  Die Outlook van mij is echt doodziek!
  Bedankt voor je reactie Bas.

  Groet,
  Greta
 • aquaangel
  spannend, ik ben er nog niet helemaal bij maar doe mijn best want ik moet er nog eentje lezen om bij te zijn xx
  Mistaker: Ja je MOET me blijven volgen Aqua! ;-)
  Beterschap xxxx
 • Henny
  Raden en gissen is wijd langs de pot pissen. Ik ga weer verder.
  Mistaker: Ware woorden Henny!

  Groet,
  Greta
 • thijl
  Spanning ten top!

  De rest lees ik morgen of anders kort daarna hoor!

  Vrijblijvend tipje:

  hoewel ze eerder ouder waren dan ik dan jonger. --> hoewel ze eerder ouder dan jonger waren dan ik.


  Mistaker: Dank je voor het lezen hoor!

  Groet,
  Greta
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .