writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Een avondje uit

door roggemanj

Ik duik de nacht in samen met vrienden die ik rond me wil momenteel, ik kom als eerste aan in de bruine kroeg, de gezichten wenden zich naar mij en ik voel me ongemakkelijk en als een vreemde eend in de bijt. De walmrook van de sigaretten slaat me in het aangezicht en doet me naar adem snakken, de eerste minuten tranen mijn ogen maar dat zal snel over zijn.
Er zijn een paar bekende gezichten in deze massa ook al had ik ze niet direct herkend, ik word voorgesteld en er wordt gekust, namen genoemd en zinloze zinnen gezegd, ik ben heel gevoelig voor dit soort vertoningen.
Tegen als de klok 23h aanwijst zijn we volledig en kan het spel beginnen, het uitwisselen van gegevens en verhalen, het één al intressanter dan het andere, het bier vloeit rijkelijk. Ik blijf nog heel even bij bewustzijn en kijk naar buiten waar de regen aggresief tegen de grond slaat, ik voel dat de alcohol zijn werk begint te doen in mijn hoofd en het geplens begint als in slowmotion trager te verlopen. De lichten van de auto's lijken nu op zoeklichten en het getetter rondom mij wordt oorverdovend, ik kijk versuft om me heen en zie mensen lachen zonder ik het hoor. Het aanraken begint, het lichaamscontact dringt zich op, namen worden nu aan een hoog tempo uitgewisseld en morgen zal ik me hier weinig van herinneren dat voel ik nu al.
De forsgebouwde jonge vrouw blijft me bekijken en wil me blijkbaar dringend iets mededelen, als ik later op de avond met haar in gesprek geraak zegt ze zonder blikken of blozen dat ze me een aangenaam iemand vind, ik weet hiermee geen raad en lach wat dwaas heb ik de indruk.
Een veel jonger iemand met een zwaar zwart brilmontuur begint spontaan een gesprek met mij en al vlug gaat het over mijn "geschrijf", ze peilt wat en waarom ik schrijf en ik leg haar alles haarfijn uit, fier als ik ben over mijn pennengetrek.
Naarmate de avond vordert begint er meer en meer volk binnen te stromen, van elke huidskleur wel eentje, de parelwitte tanden worden blootgelachen en achteraan het cafe staat een grote neger wild in zijn handen te klappen op de opzwepende muziek. Het cafe bruist nu in al haar doeningen, ik ben los en heb geen zin om naar huis te keren op dit ogenblik, morgen zal ik dit zwaar moeten bekopen.

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  ja watte, enkele weken geleden zat ik in mijn auto en achteraan zat mijn schoonmoeder (maar door de donkere ramen kon je haar niet zien zitten). Aan een verkeerslicht moest ik wachten en een dame stapt van de fiets en stapt naar me toe. Ze zegt dat ze me wel zag zitten en wou met me beter leren kennen. Mijn schoonmoeder schoot in een lachsalvo, dat de dame verschrikt vlug terug naar haar fiets ging.

  Om maar te zeggen dat het leven soms heel vreemd in elkaar zit. Graag gelezen
  roggemanj: Bedankt voor je toffe reactie en de groetjes aan je schoonmoeder
 • RolandBergeys
  -en ik voel me ongemakkelijk en als een vreemde eend in de
  bijt: zou die tweede en weglaten en vevangen door een komma;
  -rookwalm, niet walmrook;
  -tranen mijn ogen, komma, maar...;
  -ik word verondersteld (niet wordt);
  -ik word gekust;
  -namen worden genoemd;
  -tegen dat de klok (niet als);
  -agressief;
  -drieëntwintig uur, niet 23h;
  -aanwijst, komma, zijn we;
  -interessanter, niet intressanter;
  -begint als in slowmotion trager te verlopen: begint trager te
  verlopen, of lijkt slow motion, je zegt haast twee keer hetzelfde;
  -zal ik me weinig van herinneren, komma, dat voel ik al, het is
  een nieuwe gedachte die je aanvat na herinneren;
  -meedelen, niet medelen;
  -geraak, komma, zegt ze;
  -het café bruist in al zijn... (niet haar).

  Het idee zelf is al weinigzeggend (vind ik), de uitwerking eigenlijk slecht, met heel wat stijlfouten, spellingsfouten, taalfouten. Ik heb er slechts enkele aangehaald. Ik zou heus m'n tekstjes herlezen voordat je ze plaatst.
  roggemanj: en ik doe dat lekker niet, slecht geslapen?
 • Theo_Roosen
  Je weet de sfeer in zo'n kroeg goed weer te geven. In elk geval, ik voelde het goed aan, kon me inleven in de door U geschapen sfeer en dat vind ik het belangrijkste. Groetjes, Thro.
  roggemanj: Welbedankt voor je reactie
 • Ghislaine
  Troost je, al geef ik Roland dan helemaal gelijk - wat stommeteiten betreft: je doet het nog best, het kon slechter ;-)
  roggemanj: thx...
 • SabineLuypaert
  ik ben gevoelig voor dit soort aangelegenheden, lichaamscontact dringt zich op, een lach wat dwaas, parelwitte tanden en opdwepende muziek, just zonde dat er enkel bier vloeit hahaha, heerlijk stukje(smile)inhoudsfeer spreekt boekdelen (smile)
  roggemanj: Als het je eens past neem ik je mee op mijn "omzwervingen..."
  Groetjes, johan
 • Sangria
  Je schrijft geweldig en beeldend. Verder zie ik wel wat spellingsfoutjes. Ik word met dt oei ;)
  Zonder de lange zinnen en spellingsfouten heb je een dijk van een verhaal.
  roggemanj: Ik zal er in het vervolg op letten..Bedankt voor je reactie ( en aangenaam verrast dat ik je hier nu voor de eerste keer opmerk)
  Groetjes
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .