Volg ons op facebook
|
< terug
Kwak
Wel 'ns een Kwak gedronken? Nee..? Wel, onbekend maakt onbemind, en derhalve schets ik u de achtergrond van dit bier. Met 'Kwak', niet te verwarren met een orgasmische eruptie van de brouwer in kwestie, wordt gedoeld op een bier van Belgische makelij: "Pauwels Kwak", Anno 1791, een aanrader. Dit voortreffelijke bier (Alc. 8% vol.) wordt geschonken in een speciaal ontworpen impotent glas. Een glas dus dat niet vermag uit zichzelve te blijven staan; en dan ook wordt gevat in een speciaal daartoe ontwikkelde houten - men zou haast kunnen zeggen - viagrastandaard. Het verhaal gaat voorts dat dit kostelijke bier in vervlogen tijden vanuit het hiervoor beschreven glas werd gedronken door koetsiers; gezeten op de bok van hun door paarden in volle draf aangedreven voertuig. Verzuimt u alstublieft niet, tenslotte, om eens een -zeer redelijk geprijsde- Kwak te proberen. A la vôtre!
Eli Stater
(spiritosoof)
Let wel:
Zo u door het wervende schetsje in bedoeld bier geïnteresseerd mocht zijn geraakt: met behulp van onderstaande url kunt u op de weblog van de auteur kennisnemen van de bijzondere vorm van bedoeld glas met standaard en niet te vergeten de fles met etiket.
http://poeziorie.web-log.nl/meer_weten/2007/03/foto_bij_kwak.html
feedback van andere lezers- ivo
ik lust geen kwakjes bier. ik vind uw verhaal eerder een verhandeling, niet slecht, ook niet goed, het kwakkelt er wat tussen niet?
Ikzelf heb eens een verhaal over wijn geschreven. Hierin had ik heel het proces van oogsten tot productie beschreven, misschien kan je het eens lezen als je zin hebt ... dan heeft de lezer toch net iets meer dan enkel de technische beschrijving die feitelijk niet leest.
En de viagrastandaard is dan misschien goed gevonden, maar het brengt hetgeen er staat niet in een meerwaarde. En dat is jammer.
stater: jammer.. dat het kostelijke Kwakbier je niet kan bekoren, ivo..;-) maar ik dank je voor je waardevolle kritiek.. daar kan ik alleen maar beter van gaan schrijven, nietwaar..? toch voel ik ook wel behoefte iets in het midden te brengen, als me toestaat.. ik ben met je eens dat het niet echt een verhaal is.. meer een soort miniatuurtje eigenlijk.. echter is voor dat genre helaas (nog?) geen rubriek ingeruimd op WH.. maar.. aan de andere kant pretendeert het stellig ook niet een technische beschrijving te zijn, integendeel.. veeleer een korte schets met een enkele informatieve en/of leuke achtergrond.. een schets met enkele knipogen, zal ik maar zeggen..;-) en vanzelfsprekend zal ik jouw wijnverhandeling gaan lezen.. nogmaals dank, ivo.. groetjes, stater - RolandBergeys
Ik denk - vrees - dat Ivo de humor niet vat, spijtig. Leuk stukje. stater: dank je, Roland.. voor je inzicht en waardering.. en ja.. niet eenieder heeft eender gevoel voor humor.. voor mijn bedoeling met m'n korte varia-schetsje(s) verwijs ik je ook even naar mijn respons/verweerschrift ;-) op de feedback van ivo.. - SabineLuypaert
wat ik wel mis is de voorzichtigheid die geboden is als men de kwak nuttigd rechtstreeks uit zijn speciaal ontworpen glas in viagrastandaard (smile) bij guligheid wordt met echt bekwakt met een kwak geluid in de halsstreek van het glas en een kwa stater: dank je wel, Sabientje.. enne.. jawel.. het is nog een aanzienlijke zwelgtechnische aangelegenheid om zonder Hals- und Beinbruch dit kostelijke bier zonder ongelukken te verorberen.. dus flink oefenen zij het parool.. ik hoop maar dat jouw kwakreactie voor tal van lezers een welkome aanvulling mag zijn op de reeds verstrekte informatie..! ;-) - Ghislaine
Geef mij maar cognac. Bier is voor stoofvlees van te maken. stater: inderdaad, Ghislaine.. goed bier (vooral ook het Belgische) kent tal van culinaire toepassingen.. maar van cognac ben ook ik stellig niet vies.. wie weet kunnen we op een eventuele meeting nog eens samen het glas heffen..;-) het blijft dan wel bij één glaasje, vanzelfsprekend.. want op bekeuringen ben ik duidelijk minder gesteld.. ;-)) dank tenslotte voor je reactie.. - stormvonk
Neen neen neen , dit bier word niet gesmaakt door deze biernazi. Wordt a) niet meer gebrouwen door Pauwels, b) kwak de naam komt niet omwille van het 'kwakken' in het gezicht maar van de herbergier gezegend met de naam 'Kwak' Pauwels die het bier introduceerde, de vorm van het glas is omdat het bier bij zijn afspanning geliefd was door de koeriers, en die konden op de koets niet drinken zonder morsen behalve.....met dit glas dat naderhand aan een haak kon worden gehangen. Bij blindproeven valt dit bier elke keer door de mand, als je wil bezorg ik je wel het adres waar het gebrouwen wordt. Maar euh...je moet niet alles geloven dat de brouwers zeggen. Volgende keer beter hé
ah ja lijstje van etiket bieren
zwijntje, vlaemsch bier, nen turf(augustijn), wittekerke(bavik witbier) 'tpark (versnijding tongerlo blond)
of geloven de mensen werkelijk dat een brouwerij zoals bios zoveel bier maakt, ze hebben misschien 7 bieren
groet storm
Bios maakt:
400 jaar Brandaris, 5%, extra
Augustijn, 8%, speciaalbier
Augustijn grand cru, 9%, speciaalbier
Belgissimus, 9%
Bier voor Vader "V", 5%, pils
Bier voor Vader "A", 5%, pils
Bier voor Vader "D", 5%, pils
Bier voor Vader "E", 5%, pils
Bier voor Vader "R", 5%, pils
Bios blond, 2.4%, tafelbier
Bios bruin, 2.4%, tafelbier
Bios Vlaamse bourgogne, 5.5%, oud Vlaams bruin
Bornem dubbel, 8%, dubbel
Bornem tripel, 9%, tripel
Boucanier (Biere du), 10.5%, speciaalbier
Brueghel bier
Corsendonk Pater, 8%, dubbel
Cuvee de Briqville, 8%, speciaalbier
Cuvee Philippine mosselbier, 5%
Cuvee St. Antoine
Dirk Martensbier, 9%, tripel
Domein bleek, 8%, speciaalbier
Domein donker, 8%, dubbel
Ever, 5%, ale
Ezelsbier Bassevelde
Filee (La), 8%, speciaalbier
Goen (Ne), 8%, speciaalbier
Golden dragon ale
Golden dragon beer, 10.5%, speciaalbier
Gravensteenbier, 9%
Gulden Draak, 10.5%, massieve ale
Hoppe ambachtelijke Pils, 5%, pils
Keizersberg abdijbier, 9%, speciaalbier
Klingse Kalsei, 8%
Klinkaert, 5%, ale
Louwke Poep, 5%, ale
Lowie Kators, 9%, speciaalbier
Maerlant, 9%, tripel
Monseigneur rossa
Nounou, 8%, speciaalbier
Pepita
Pierlala
Piraat, 10.5%, speciaalbier
Pruisenbier, 9%
Queue de charrue blonde, 8%, speciaalbier
Rijsel tripel beer ambrée, 10.5%, speciaalbier
Roosenberg (Abdij), 9%, speciaalbier
Schavuit dubbel, 8%, dubbel
Schavuit tripel, 9%, tripel
Sinaaise bok, 9%, massieve ale
Sioen Maeseycker kloosterbier, 11%, massieve ale
Ski-rodt biermuseum
Sparta Pils, 5%, pils
Steenezel, 10.5%, speciaalbier
Stoeren Bonk blond, 8%, speciaalbier
Stoeren Bonk donker, 8%, dubbel
Tongerlo dubbel blond, 6%, ale
Tremeloos Damiaanbier, 6.5%, extra
Turf (Nen), 8%, speciaalbier
Verrebroekse Flip, 8%, speciaalbier
Wilson mild stout, 5.1%, stout
Yersekes mosselbier, 5%, extra
Zwijntje, 8%, speciaalbier
Zwoele Berten, dubbel
stater: zeer verhelderende aanvullende/vervangende inhoudelijke informatie, storm.. in 't bijzonder voor fervente bierliefhebbers..;-) dank namens hen voor de indrukwekkende lijst van bieren.. zelf ben ik niet zo'n kenner, maar dat had je al begrepen.. veronderstel ik..;-) het ging mij meer om een schetsje.. de vorm.. met knipoog.. nochtans dank voor je leerzame reactie.. groetjes, stater - Henny
Kwak ken ik niet, wel houten kopbier. Zoals de naam al zegt: niet meer dan een flesje drinken anders... Graag gelezen! stater: ...een houten kop.. jawel..! dank voor je appreciatie, Henny..
|