writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Vrienden.

door verf

Mijn goeie vriend J. was een journalist die in de jaren 80 tig in menig redactie te vinden was. Men zag J. graag komen, een buffet met aangepaste drankjes was het minste wat hij kreeg, J. liet het zich ten volle smaken. Doch de drankje waren er na enige jaren teveel aan. J. ontwikkelde een verslaving, die zo erg werd, dat J. op geen enkele redactie meer welkom was. De vader en broer van J. was werkzaam in een zuil, diezelfde zuil waar ook, meneer "normen en waarden " klein Lowieke van L. deel van uitmaakt. De oplossing voor J. was een tewerkstelling in die zuil in een van hun Abdijen. Familie, vrienden blij. J. was gelukkig, hij moest zelfs zijn drugs niet laten.


Tien jaar later, mijn bruine vriend word zeven jaar lang van de ene gevangenis naar de andere gesleept. Uiteindelijk vindt een rechter dat er toch een pschisch probleem achter zijn gedrag schuilgaat. Hij wordt ge´nterneerd, hij wordt opgesloten op een plaats waar hij geen verzorging geniet. Hij wordt er bewaakt, door bewakers die een opleiding van drie weken genoten. Hij wordt er niet verzorgd, want de instelling dient niet om te verzorgen. Ze dient om een groot aantal laaggeschoolden, werk te verschaffen Mijn bruine vriend wordt wanhopig, hij zit daar zonder dat er een eind datum wordt vastgelegd, hij zit daar samen met personen waarvan er sommigen er al 25 jaar zitten. Zonder verzorging, opgesloten, bewaakt. Na drie jaar vinden ze hem in coma. Niemand doet een onderzoek. Hij blijft er als dood achter.


 

feedback van andere lezers

  • ivo
    schrijnende verhalen die de realiteit omvatten zijn voor mij altijd emotioneel.
    verf: nice
  • RolandBergeys
    Ja, schrijnend is dit zeker.
    verf: spijtig genoeg echt
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .