writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De verdwijning (aflevering negenentwintig)

door Mistaker

Cyr die met een mes op me afkwam...dit was een situatie die ik nooit had voorzien. Ik was niet in staat om me te bewegen en enig geluid voortbrengen lukte ook niet. Zwijgend en onbeweeglijk zat ik te kijken naar hem en dat mes terwijl dat idiote nummer op de cd nog steeds niet was afgelopen.
Cyr kwam naar me toe en zette me letterlijk het mes op de keel. "Modern Romance, negentientweentachtig," zei hij. "Het jaar van mijn eerste moord. Hoeveel mensen in Nederland behalve wij zouden weten dat er in dit nummer een riff van Cheryl Lynn wordt gebruikt?"
Een stuk of drie, dacht ik, en daarom moet je n van die pakweg vijf mensen niet ook nog eens doodmaken! Toch kon ik me nog steeds niet voorstellen dat hij me daadwerkelijk zou vermoorden, hoe bang ik ook was en hoe de woorden van Hardy en Cyrs ex ook door mijn hoofd tolden. Maar mj zou hij toch niet doden? Ik, die meer van hem wist dan 'de meesten' en op wie hij 'heel erg gesteld' was?
"Ik heb Cel gif toegediend dat ik via mijn zus had weten te bemachtigen. Toen hij verdronk en niemand vermoedde dat k daar de hand in had, voelde ik een vreemde sensatie. Alsof ik God zelf was, beslissend over leven en dood."
Het volgende nummer op de cd was The day before you came van Abba. Ik schraapte mijn keel, hopend enig geluid voort te kunnen brengen.
"Hoe vat jij dat nummer op?" vroeg Cyr. Dit was toch niet te geloven! Ik had in mijn leven al heel wat bizarre situaties meegemaakt want het was me inmiddels wel duidelijk dat ik gestoorde types aantrok, maar dat de grootste gek uitgerekend mijn grootste liefde bleek te zijn, dat had ik nooit verwacht.
"Als een zelfmoordbrief," wist ik met schorre stem uit te brengen. "Ik ook," zei Cyr, "de 'you' uit het nummer is vertrokken, dat lijkt me duidelijk, en de ik-persoon geeft aan dat er nu geen reden meer is om te blijven leven. Meiske, de zelfmoord van Xavi ws helemaal geen zelfmoord want k heb dat ongeluk veroorzaakt. Dat ze zwaar depressief was en in het in haar dagboek voortdurend over de dood had, daar wist ik helemaal niks van maar het was een mooie meevaller natuurlijk want niemand ging nu uit van moord. Het verbaasde me wel dat Xaaf de enige was die vermoedens had over mijn rol in Cels dood want jij en Hardy waren toch de intellectuelen onder ons. Maar jullie waren veel teveel met jezelf bezig, dat zie je wel vaker bij slimme lui. Vind ik helemaal geen slechte eigenschap hoor."
Nou, daar ben ik blij om, dacht ik. De persoon die ik kort daarvoor nog ten huwelijk had willen vragen, met wie ik desnoods in dat dodelijk saaie Hoek van Holland of op die veel te hete Cariben wilde gaan wonen, had een mes op mijn keel gezet en bekende doodleuk even twee moorden. Ik grinnikte zenuwachtig over de woordspeling, een gegrinnik dat overging in een hysterische lachbui.
"Rustig meiske," zei Cyr op een manier die niet eens onvriendelijk was. Ik had weleens een televisieprogramma gezien over hondentrainers; die lui spraken hun hond op ongeveer dezelfde manier toe wanneer ze hun beestje weer rustig wilden krijgen. Ook bij mensen bleek het succesvol te zijn want ik stopte meteen met lachen.
"Jij en Hardy zijn nu nog over," hoorde ik Cyr zeggen terwijl A-Ha het nummer Lamb to the slaughter ten gehore bracht:

I drank deep from the river
and sealed up my fate
I should have seen the trap, baby
before it was too late...

Hoewel ik geen flauw idee had hoe ik het moest voorkomen, was ik vast van plan me niet als een lammetje te laten afslachten! Ik rilde nu over mijn hele lijf. "Cyr," wist ik uit te brengen, "je weet toch wel dat ik je nooit zou verraden? Al je geheimen zijn veilig bij mij, ik heb altijd van je gehouden Cyr." In ieder geval van dat laatste was geen woord gelogen en van dat eerste misschien ook niet. Wat Cyr betreft, was ik nog steeds tot alles in staat.
Net toen hij wilde antwoorden, ging de bel.

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  de bel, de uitredding of de afleiding of de spanning wie zal het zeggen, hopelijk jij morgen? prachtig hoor hoe het loopt
  Mistaker: Dank je voor je compliment Ivo, ben er blij mee!

  Groet,
  Greta
 • Kapiteinsebbos
  saved by the bell! :-)

  knap!

  dikke knuffels,
  xxx
  Mistaker: Ja waar bellen al niet goed voor kunnen zijn ;-)
  Bedankt voor je reactie kapitein!

  Greta xx
 • lin
  Ik zat op het juiste spoor...
  Niet eens op foutjes of weet ik wat gelet, zo zat ik in het verhaal!
  Prachtige aflevering.
  Mistaker: Heel fijn om je reactie te lezen Lin, bedankt!

  Groet,
  Greta
 • Henny
  En toen? Schrijven jij! Ik heb nu al de delen gelezen en het blijft mij boeien. De spanning gaat in vloeiende golfbewegingen en door de muziek er in te brengen krijgt het verhaal een exsta sausje als het ware.
  Mistaker: Bedankt voor je superleuke reactie! Ik probeer iedere dag een deel te schrijven maar meestal (bijna altijd) wordt het eentje per twee dagen :-(

  Groet,
  Greta
 • aquaangel
  OOH SPANNEND... we gaan het meemaken xx
  Mistaker: Hihi ja hoor ;-)
  Bedankt voor je reactie Aqua!

  MG xx
 • RolandBergeys
  Ja, die muziek is een leuke noot in het verhaal.
  Mistaker: Dank je Roland, ik vind het leuk om over muziek te schrijven (en ng leuker om ernaar te luisteren natuurlijk).

  Groet,
  Greta
 • thijl
  Sterk! Graag gelezen, we zitten ineens in een stroomversnelling, vlak voor een hoge waterval en de peddels zijn kwijt!

  vrijblijvend tipje:

  -ongeveer dezelfde manier (+ f)
  Mistaker: Haha blij dat je het nog steeds graag leest!

  Groet,
  Greta
 • Vansion
  opeenvolging van nummers op de ceedee en de commentaar erop is er goed!
  Mistaker: Dank je, ik ben altijd bang dat ik mijn muziekliefde bij lezers door de strot duw haha.

  Groet,
  Greta
 • Wee
  Top!
  Ben benieuwd naar je verse schrijfsels.
  x
  Mistaker: Ik eerlijk gezegd ook joh.

  Greta x
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .