writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

dubbele lijnen (2)

door ivo

Nadat de koffie was gepasseerd keek zij hem zeer indringend aan en liet zich ontvallen dat ze geen zin meer had om nog naar het kantoor terug te gaan. Een voor hem grijpbare kans om haar mee te nemen.
Hij nam haar hand vast en keek haar zeer indringend in de ogen. Zij liet hem haar hand nemen en keek zeer indringend terug. Hetgeen hij had gevoeld was bij haar duidelijk ook aanwezig.
Hij bleef kijken en zij verslapte haar blik ook niet. Ergens zag hij hoe het traanvocht bij haar opwelde en ze veegde het direct weer weg. Hij zei niets en raakte haar mondhoek aan en veegde nog een beetje dessert weg. Ze moesten beiden lachen.
"We weten waar we voor staan", zei hij en zij knikte. De spanning was voelbaar aanwezig. Hij legde zijn hand, onder de tafel, op haar knie. Iets wat hij normaal gezien nooit zou doen, en zij legde haar hand op de zijne.
"Kom we gaan".
Zij nam haar jas en handtas en samen verlieten ze het restaurant. De ober had nog diep geknikt.
'Je mag me thuis afzetten' zei ze opvallend nonchalant. 'Dat wil ik wel doen, maar je weet wel wat je doet he' zei hij haar plagend. Ze keek hem ondeugend aan en knikte verlegen haar blik naar omlaag.
De auto startte vlekkeloos en er lag per uitzondering eens geen rommel in. In een auto van een alleenstaande man die zijn leven al autorijdend doormaakt, kan je perfect zien wat hij de laatste weken heeft gegeten.
Per toeval had hij zijn wagen leegemaakt en gestofzuigd. Blijkbaar was dit moment voorbestemd en was het lot hem gunstig geweest. Onderweg had hij zijn hand terug op haar knie gelegd en zij liet hem rustig begaan. De warmte was haast ondraagelijk.

Tot er plots, door een zware knal, de wagen naar voor werd geprojecteerd en hij met alle moeite de wagen probeerde te bedwingen. De wagen was onbestuurbaar geworden en schoof als een ontembare stier koprollend van de weg een ondiepe gracht in. Een vrachtwagen had door de laaghangende zon zijn wagen niet gezien en was in volle snelheid achteraan op de auto ingereden.

Het was een enorme klap. Hij zag verschrikt hoe haar gezicht verdween in de airbag en voelde een enorme slag in zijn buik en rug. Zijn airbag was als een mokerslag tegen zijn ribbenkast gevlogen en Hij merkte hoe de contracten vanuit zijn rondslingerende boekentas als gevouwen vlinders doorheen zijn geest vlogen en voelde haar arm nog wild om haar heen slaan; een gevecht dat steeds verder van hem werd gevoerd.


De ambulance was er heel snel. Toch was het veel te laat. Hij, noch zij, waren in staat geweest om het hoofd boven de waterrand te houden. De krant kopletterde de volgende dag : "koppeltje tragisch verdronken in enkele centimeters water".

 

feedback van andere lezers

 • Gaya
  Ach!!!!! En het had zo mooi kunnen zijn....
  - (zie) zei hij haar plagend..


  ivo: bedankt Gaya voor uw reactie en waardering
 • vladimier
 • anne
  Je plot vind ik wel goed. Je verwacht dat zeemzoete romantische einde, met elkaar in bed duikelen en jij maakt er het onverwachte van. Moet niet altijd hetzelfde zijn zeker? Graag gelezen.
  ivo: bedaknt Anne, idd het mag eens anders zijn en vooral, die 30cm water dat vond ik wel iets hebben ..
 • Henny
  Een heel verrassende wending ineens. Dat vind ik nu echt leuk gevonden.
  ivo: zo is het Henny, het zwoel zoet zweme plots in een catastrofe ... alhoewel het begon met de chaos ... maar door het verhaal al vlug vergeten .. bedankt ..
 • aquaangel
  hmmmmm ik had dit niet verwacht, het had wel anders gemogen voor mij.......

  Wat ik in het eerste deel voelde voelde ik hier in deel 2 niet.
  jammer, maar daarom niet minder goed geschreven, ik had
  alleen andere verwachtingen.

  Verdronken in 30 cm ...........ze had beter andere centimeters kunnen onderzoeken hahahah *Sorry* ..........ik ga me schamen
  ivo: hahahaha, dat is het plot dat ik wou, de anti-climax op een spanning die ik bewust had opgebouwd ... en die dertig centimers, eerst had ik er nog 15 van gemaakt, maar dat was wel heel kort bij dag geweest..

  bedankt en nogmaals een buiging ...
 • feniks
  Van een afknapper gesproken!! Dan heb je al eens een mooie avond in 't vooruizicht en dan valt die zo in het water :)))

  Het knalmoment kan je misschien nog net iets meer uitwerken. Wie snel leest is er zo overheen en moet nadien even terugkijken naar wat er juist gebeurde. Op die manier krijgt de lezer ook meer de gelegenheid om alles te vatten en zo zijn ontgoocheling te verwerken (zie commentaar van anderen)
  ivo: ik zal het terug nakijken ... bedankt voor uw commentaar hier leer ik echt van
 • Ghislaine
  Dit soort van einde's zijn niet zo evident.
  ivo: idd maar dat is dan ook het plot dat ik voor mezelf had bedacht, dank je wel voor de waardering ...
 • Theo_Roosen
  Allee ivo. Ik zet me vanavond achter het scherm met uw verhaal eerste deel in mijn achterhoofd. Vol spanning begin ik te lezen, wachtend op een erotisch plot of iets dergelijks........ Zit nu nog naar dat scherm te kijken.......... Gedomme, gedomme..........
  Ge hebt me dik liggen gehad h man. Maar dan ferm h.
  Ge gaat naar ne film kijken met Brigitte Bardot. Krijgt ge daar Tom & Jerry voorgeschoteld. Al goed dat het pauze is. Ga een crme glacke bestellen. Kan ik wat afkoelen. Theo.


  ivo: niet alles is wat schijnt, zelfs een verhaal van mij niet ...

  bedankt Thro voor uw waardering
 • vlinderke
  ik ben er in zijn geheel over te spreken. wat ik wl jammer vind is dat je niet wat meer gebruik maakt van synoniemen. zo zie ik bijvoorbeeld in de eerste vijf regels driemaal het woord 'indringend' staan. ik weet zeker dat je daar iets anders voor kunt bedenken en je verhaal leeft er van op! sorry, ik ben heel erg gewend kritisch te lezen, niet om kritiek te leveren, maar om de auteur ng beter te laten worden. mocht je dat niet leuk vinden, dan hoor ik dat graag van je.
  ivo: neen hoor, wees maar heel kritisch, ik ben maar een leerling schrijver en elke kritiek is welkom .. bedankt alvast voor het lezen van het verhaal ..
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .