writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Belenet vs Telgacom - deel 2/3

door ERWEE

Ik vervolgde: "'t Is wel zo juffrouw dat ik dit soort aanbiedingen ken als mijn broekzak, en er niet altijd goede ervaringen mee heb gehad."
"Hoezo dat, meneer Pecksters?"
"Wel juffrouw, een mens krijgt tegenwoordig wel meer van dit soort telefoontjes, nietwaar. Dingen die ineens veel goedkoper worden tot na enkele maanden, als de rekeningen beginnen binnen te lopen. Dan blijkt plots dat zo'n aanbiedingen toch anders uitvallen dan voorzien."
"Hoe zit het daar dan mee? Wat bedoeld u precies, meneer Pecksters?"
"Wel, ik heb hier nu net twee rekeningen aan het prikbord hangen. Ik neem die even, als u me toestaat, dan kan ik u precies zeggen wat zowel Telgacom als Belenet de komende weken zoal van mij verwachten qua betalingen."

Ik legde de hoorn neer, haalde de beide rekeningen van het prikbord, en zei: "Juffrouw, voor het internetgebruik bij jullie, dat is dus Belenet, ga ik tegen elf mei honderd eenentwintig Euro moeten betalen. En voor het telefoongebruik bij de concurrenten van Telgacom: die gaan maar tevreden zijn als ik daar, in mijn goedheid en nog enkele dagen eerder zelfs, zo'n vijfentachtig Euro zal naartoe sturen."

"Maar dat lijkt mij inderdaad veel, meneer Pecksters. Als u denkt dat u zowel bij ons als bij Telgacom te veel betaald, dan doet u er best eens aan om naar de beide klantendiensten te bellen en te vragen hoe dat precies zit."
"Maar belt u bijvoorbeeld veel naar het buitenland?", ging Miss Belenet onversaagd verder.
Ik nam de Telgacomrekening, bekeek het papier en zei: "Awel juffrouw, d'r zijn inderdaad wel enige gesprekken geweest met Nederland, maar dat had een bepaalde reden. Het verbaasd me zelfs een beetje want zo vaak wordt er hier eigenlijk doorgaans toch niet gebeld naar het buitenland."

"Maar bij ons, meneer Pecksters is het wel zo dat u, via de kleine aanpassing waar ik het al over had, ook tegen een goedkoper tarief zult kunnen bellen naar onze buurlanden. 't Is te zeggen, naar Nederland, Duitsland, het Groot Hertogdom en Frankrijk. En dan zeker tijdens de daluren. Wat denkt u daarvan?"
"Natuurlijk klinkt dat allemaal mooi . . ."
"'t Is dus zo, meneer Pecksters, dat wij als voordelen het volgende kunnen aanbieden via Belenet: u gaat bijvoorbeeld veel goedkoper kunnen bellen tijdens de daluren, tijdens het weekend of op feestdagen. De 44,95 Euro waar ik het al over had. Dus ook naar die directe buurlanden, zoals ik net zei.
Wat denkt u?"
"Wel juffrouw, zo'n voorwaarden vallen natuurlijk wel te overdenken. Maar als ik nu die stap zet, daar zitten dan toch ook die zes flessen Mot & Chandon aan vast, hoop ik."

Miss Belenet hield het nu niet meer. Haar collega's verderop in dat lokaal moeten op dat moment hun hoofden wel in haar richting gedraaid hebben. Maar versagen of uit haar lood geslagen was ze allerminst.
"Wat zullen we doen, meneer Pecksters?", hernam de jonge dame weer op een correcte manier.
"Wel juffrouw, zei ik, als ik daar zelf niet te veel zweet moet voor laten, lijkt me zo'n overstap van de ene kant wel ok."
"Dat is niet het minste probleem, meneer Pecksters. Die overstap van de andere operator, van Telgacom naar ons, dat regelen wij zelf, als u dat wil."
"Dat is al iets. Een goed punt voor Belenet alleszins, wat mij betreft.", antwoordde ik.
"Mag ik dan uw contract op die manier aanpassen, meneer Pecksters? Ik wil nog een keer duidelijk maken dat u er dus kan op vertrouwen dat telefoneren tijdens de daluren, tijdens het weekend en op feestdagen zeer voordelig zal worden op deze manier. En uiteraard ook uw gesprekken met bijvoorbeeld Nederland."

"Tja, antwoordde ik, wat betreft Nederland, ik mag dit eigenlijk niet wereldkundig maken juffrouw, maar ik heb daar driemaal per week zelfs contacten met Beatrix zelf. Zij wil namelijk voortdurend op de hoogte zijn en blijven van het reilen en zeilen van haar zuiderburen."
"Wie is Beatrix, meneer Pecksters?"
"Kom kom juffrouw, Hare Majesteit Beatrix, koningin der Nederlanden. Trixje zelf dus eigenlijk."

Een proestgeluid overstemde nu het hele gebeuren. De door mij ingeslagen weg kon ik niet laten openliggen.
"Ja juffrouw, en nu u dit geheim toch kent, wil ik u graag verklappen wat ze mij ooit vertelde over ons Belgische vorstenhuis. Boudewijn, dat was zo een lieve, jofele, bedachtzame man, zei Beatrix, maar Albert . . . nou, nou, nou, dat is me d'r steeds eentje geweest, hoor. En dat is op heden nog erg vaak zo. Vooral als Paola even uit de buurt is om op haar koninklijke toilet haar Italiaanse neusje te gaan poederen."

Ik denk dat de collega's ginds op dat ogenblik het werk maar hebben neergelegd. De lach die op dat ogenblik door de lucht ging. moet die mensen danig afgeleid hebben van hun bezigheden.
Omdat ik ook niet bezig kon blijven, nam ik dan maar het besluit om de knoop door te hakken.

"Goed, juffrouw, u hebt me inmiddels goed weten te overtuigen. Ik denk er dus aan de overstap te maken. Maaaaar daar zitten dan wel die zes flessen Champagne aan vast."
"Nu al zes flessen, meneer Pecksters?"
"Ja, dat zei ik daarstraks toch al, juffrouw: zes flessen Mot & Chandon."

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  zeer grappig en juist geschreven, heb haar daarnet de bons gegeven ..

  mevrouw u wilt mij iets verkopen, terwijl ikzelf moet verdienen, naar u luisteren kost me geld, stuur me 50 euro en dan zal ik wel eens luisteren naar wat u me te vertellen heb en laat me anders met rust anders zend ik u die factuur alsnog voor het lastig vallen tijdens de uren die door mijn bedrijf worden betaald..
  ERWEE: Zo heb ik er ook al afgescheept. Maar deze Miss Belenet had zo'n lief stemmeke . . .

  Zeer bedankt zinne!
 • Emmeline
  hrlijk!!!
  Echt leuk, dit verhaaltje!!
  Xx
  ERWEE: Maar morgen (3) wordt er pas haar gesneden.

  Zeer bedankt andermaal.

  Lees ook de andere ERWEE-coluns maar eens als je tijd hebt.
 • muis
  Erwee, ik wacht vol ongeduld op het vervolg. Tegenwoordig is het nogal iets zulle met die telefoons!
  Grappig neergezet...
  groetjes
  ERWEE: Vervolg en slot vandaag.

  Zeer bedankt hoor!
 • Theo_Roosen
  Zeer grappige dialogen. Lijkt me een goed scenario voor de n of andere leuke sketch. Kijk al uit naar het vervolg ! Theo.
  ERWEE: Had een sketch geweest kunnen zijn, ja.

  Zeer bedankt - vandaag het slotdeel.
 • SabineLuypaert
  (smile) de stem doet wonderen he (smile) en zo een sprankellachske, ikke begrijp.. benieuwd of ge vanzeleven aan die fles gaat geraken (smile) ge moet zeggen dat ge DEN erwee zijt he ;) is niet zomaar nen huistuin enkeukenklant die geronseld wordt en zo hahaha
  ERWEE: wait and see!
 • gono
  Goedzo!
  ERWEE: all?, om de volgende hoek . . .
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .