writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

'Gewone Jongens Genoeg' (deel 15) door Marcel Elisen (HUMOR)

door Elisen

Het was ondertussen een week geleden dat Elisen en Kopke in hun coffeeshopje waren geweest, want Kopke was samen met Marcel en vriendin Joke een weekje naar Gran Canaria.
Het drietal had hun toevlucht gezocht in het luxe all-in-hotel "Eugenia Victoria" in Playa des Ingles. Bij hun vertrek had het drietal drieënhalf uur vertraging gehad, bij de thuisreis zo'n anderhalf uur, maar ze hadden plezier gehad.
De lekkere bruine teint van Elisen, de roodverbrande konen en neus van Kopke vielen Sylvie meteen op toen de heren hun vaste kruk aan de bar innamen.
'Ha die vakantiegangers,' zei ze ter begroeting.
'Dag goddelijke kauwgomkauwster van me,' brabbelde Marcel.
'Tussen de Spaanse guapa chica's zitten schoonheden, maar ik houd het op jou, hoor.'

Kopke bestelde een perziksapje, een colaatje plus hasjjoint en zei: 'We zijn weer eens ouderwets op bijtankvakantie geweest, ik geniet er nog van na.'
Kopke begon te vertellen over de plastic hygiënezakjes voor dames, die ze vulden met water om er vervolgens mensen mee te bekogelen die vijf verdiepingen lager op het hotelterras zaten of kuierden.
Beide heren schoten smakelijk in de lach en Elisen volgde met zijn oberincident.
Marcel en zijn Joke waren ondanks het all-in-arrangement op een avond buiten de deur gaan eten in een openluchtrestaurantje. Joke had een biefstukje medium rare besteld met gebakken aardappeltjes en appelmoes, Elisen had gekozen voor varkenshaassaté met frietjes.
Bij zijn Joke vergaten ze de appelmoes, hijzelf had een varkenshaas met satésaus voorgezet gekregen in plaats van de bestelde saté van varkenshaas.
Toen hij de ober hier op aansprak, had deze geantwoord dat meneer deze dat dan maar duidelijker had moeten bestellen. Toen brak de pleuris uit.
Marcel had de varkenshaas met satésaus in no time gedrapeerd op het overhemd van de ober, met de mededeling de bestelling even in orde te maken.

Ook de verhalen over de liftdeuren, waartegen de heren zestig centimeter hoge, cilindervormige, aluminium asbakken schuin hadden geplaatst, deed de beide heren glimlachen.
Ook hadden ze een hotelgaste, die ook uit Nederland afkomstig was en die ze hadden leren kennen bij het hotelzwembad, volledig ingebouwd in haar hotelkamer.
Ze hadden er een tweezittertje en twee clubjes tegen de deur opgestapeld, zodat ze er niet uit kon. In de eetzaal van Eugenia Victoria hadden vele medehotelgasten last gehad van loszittende dekseltjes van de zoutpotjes op hun tafeltje.
Ook de maggiflesjes waren niet overgeslagen.
Sylvie hoorde het vakantierelaas met halfopen mond aan en kon haar oren soms niet geloven en een glimlach niet onderdrukken.
'En dan die twee stinkbommen in de eetzaal. Niet normaal gewoon,' zei Elisen ter aanvulling.
'En dan heb ik het nog niet over die verontwaardigde Duitse mevrouw, die boos op me werd omdat ik op tien centimeter afstand van haar gezicht een bommetje maakte in het zwembad.'
Kopke dronk lachend van zijn colaatje en zijn kameraad vervolgde.
'Toen ze daar boos over werd en ik ze luidkeels nariep dat ik haar een streudel kneudel vond, heeft ze me steeds bij het tegenkomen geïrriteerd aangekeken.'
Marcel inhaleerde een paar keer stevig en keek goedkeurend naar zijn hasjjoint.
'De drie grote badhanddoeken van Eugenia Victoria die Joke in haar koffer heeft laten vallen, bleken trouwens geschikt voor bij onze jacuzzi,' brabbelde hij verder.
Beide heren bespraken de avonden op het binnenterras van het hotel, waar avond aan avond een ongelooflijk kutduo de muziek verzorgde.
Wat hadden ze gelachen en zich geërgerd aan de beknepen en misvormde stem van de zogenaamde zangeres. Aan haar steenkolenengels, aan het hoge Pieter van Vollenhovengehalte van haar keyboardspeler.
'Zeg Sylvie, ik wilde graag twee tosti's ham-kaas bij je scoren,' liet Elisen vallen, hij keek daarbij ondeugend in de ogen van de bardame.

Henk Sambo kwam de shop binnen met op zijn hoofd een van een oude krant gevouwen hoed.
'Orgineel hoor,' riep Kopke en Sambo begroette de heren lachend.
Over de speakers klonk "Stir It Up" van Bob Marley en de zon zorgde buiten voor een heerlijke nazomer.
De tosti's smaakten voortreffelijk, een nieuwe hasjjoint werd door Elisen in vuur en vlam gezet.
Het terras was redelijk tot goed bezet. De heren vonden een plekje in het midden, nestelden zich gemakkelijk aan hun tafeltje en bekeken de bezoekers aan de tafeltjes naast hen.
Links van Marcel zat een gescheiden doorzonmoeder met een tweetal plastic tasjes van Blokker en haar tandenwisselend dochtertje.
Het dochtertje had op haar schoot een plastic tas van Lidl en zat met haar rechterwijsvingertje ongegeneerd haar linkerneusgat leeg te pulken.
Moeder genoot van een bakje espresso.
De pulkende dochter had een leeg glas voor zich staan, waarvan de bodem verried dat de inhoud sinas was geweest.
Rechts van Kopke zaten twee heftig blowende puistenkoppen met ieder een scooterhelm bij hun stoel. De ene had het over het oneerlijke en klote functioneren van ons aller politieapparaat.
De andere, die maar half luisterde, had het over zijn geil uitziende klasgenote Cindy, die een jaar had moeten overdoen en op wie hij zich al twee jaar in geheim aftrok.
De betreffende Cindy was gevallen op een iets oudere jongen met een gave huid en een auto.
Dat zat de puistenkop nog steeds niet helemaal lekker blijkbaar.

Het nazomerzonnetje knipoogde onopvallend naar Elisen, toen deze bij de passerende Sylvie nog een perziksapje en een colaatje bestelde.
Hij genoot intens van zijn laatste stukje hasjjoint en besloot er zo meteen nog eentje aan Sylvie te vragen als ze met hun bestelde drankjes terug zou komen.
Henk Sambo ging vrolijk groetend langs het terras naar zijn ontvreemde tweewieler en was nog steeds voorzien van zijn van een oude krant gevouwen hoed.
Het was vandaag kennelijk niet gelukt om een nieuwe hoofddekseltrend te bedenken.
De puistenkoppen gingen samen over tot het bouwen van een pretsigaret en waren daarmee druk bezig, toen Sylvie arriveerde met de drankjes voor Elisen en Kopke.
Marcel bestelde zijn laatste joint voor die dag en besloot deze te bewaren voor onderweg.

De doorzonmoeder had het kind eindelijk op haar gepulk betrapt en haar een ferme tik gegeven tegen de achterkant van het kinderhoofdje.
Hierdoor was de wijsvinger nog dieper in haar neusje terechtgekomen en was haar linkerneusvleugeltje licht ingescheurd.
'Zo, dan leer je die viezigheid wel af,' had het doorzonmokkel eraan toegevoegd en was overgegaan tot het betalen van de genuttigde consumpties.
Het overdreven gehuil van het lichtbeschadigde kind was nog te horen, toen Elisen en Kopke op de parkeerplaats wat stonden na te praten over die dronken Duitser die zo tekeer was gegaan over het wegnemen van twee vrije stoelen aan zijn tafel in het hotel.
Tebbes had de Duitser stil gekregen door hem te beloven, dat hij hem met zijn dronken Duitse kop dwars door het voorliggende tafelblad zou slaan als hij niet ophield.
'Tot morgen maar weer,' had Marcel nog gebrabbeld.
Hij was ingestapt en richting Joke gereden. Het nazomerzonnetje scheen nog wat warme stralen op de nog aanwezige auto's op de parkeerplaats.

 

feedback van andere lezers

  • ivo
    jaja bizar en onwaarschijnlijk grappig en uitstekend goed
    Elisen: Dank je wel beste ivo....
  • Mistaker
    Echt heel erg leuk om te lezen, een echt feel good-verhaal!

    Groet,

    Greta


    Elisen: Hartelijk dank voor je leuke reactie Greta...
  • muis
    groetjes!!
    Elisen: thnx muis
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .