writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

'Gewone Jongens Genoeg' (deel 22) door Marcel Elisen (HUMOR)

door Elisen

Een schraal zonnetje scheen twijfelachtig het slaapkamerraam binnen in Putte en speelde flauw op het gezicht van Elisen. Hij was de avond ervoor laat naar bed gegaan. Behoorlijk duf en met een onderdrukt ochtendhumeur was hij opgestaan en begaf hij zich naar de badkamer.
Na het checken van zijn e-mail ging hij over tot zijn ontbijt, twee koude blikken Red Bull.
Hij ging wat op de driezitter hangen in gezelschap van de hondjes.
Vervolgens wisselde hij de cd's die in de cd-wisselaar zaten van de Audi TT, en griste snel een opvallend paarsgekleurd jack mee uit de hal alvorens de voordeur af te sluiten.
De Audi vond via Hoogerheide en Woensdrecht de benzinepomp aan de snelweg bij Bergen op Zoom.
"Nachtzuster" van Doe Maar klonk uit de Bose-speakers toen hij weer volgetankt wegreed. Het was druk op de weg en ook de linkerweghelft wist niet van opschieten tot voorbij Breda.
De Doe Maar-cd deed goede dienst en Marcel verzorgde de percussie met zijn handen op het dashboard boven op het lederen stuur.
In diezelfde bijna-file had zijn Joke ook nog gebeld naar zijn mobieltje, ze hadden de afspraak gemaakt om die avond na het eten uitgebreid in de jacuzzi te gaan, buiten in hun achtertuin.
Voor het eten zou Joke aardappelpuree met spinazie en cordon bleu's hebben, en dat ze elkaar misten werd wederzijds bevestigd.
Bij de gewenste afslag Tilburg was de cd van Madness aan de beurt en "Nightboat to Cairo" spetterde door de Audi.
Marcel zijn onderdrukte ochtendhumeur was inmiddels geheel verdwenen, hij had breed geglimlacht toen hij de auto van Kopke zag staan tegenover coffeeshop "De Toermalijn."

'Dat gebeurt maar zelden, dat jij eerder bent dan ik Zultboemelel,' had hij geroepen, terwijl hij zijn kameraad op de schouder had gemept.
'Ik had voor een karweitje deze ochtend een oud horloge aangedaan, maar dat bleek nog op zomertijd te staan. Vandaar,' had Kopke licht beschaamd geantwoord.
'Jij hebt gewoon meer IQ dan goed voor je is. Dat zal het wel wezen,' zei Elisen lachend.
Hij bestelde voor zichzelf een hasjjoint en een perziksapje bij de geheel in jeans gehulde Sylvie.

Twee Marokkaanse jongens van rond de zestien, zaten verderop aan de bar met een zak spekkies en een grote tas vol ondergoed van Zeeman.
Ze waren druk met elkaar in gesprek. Er was geen touw aan vast te knopen, omdat het in een taal ging die veel van Marokkaans weg had.
Klotekat lag naast het espressoapparaat en was in diepe slaap, terwijl "Reggea Nights" van Jimmy Cliff over de boxen van de shop galmde.
Marcel genoot met volle teugen van zijn pretsigaret en Kopke slurpte de resten uit zijn colaflesje alvorens een nieuwe te bestellen.
Sylvie hielp een pokdalige net-niet-puber aan twee voorgedraaide wietjointjes. De jongeman was gekleed in een te grote trui met opgestikte lapjes en een jeansbroek waarvan de pijpen over de halfhoge Nikes sleepten.
Toen de jongen vertrok, zagen ze op de achterkant van zijn jeans in grote niet mis te verstane belettering REPLAY staan.
'Zouden wij van uwe koninklijke schoonheid twee tosti's ham-kaas mogen?' vroeg Marcel aan Sylvie.
'En een colaatje, een perziksapje en een overheerlijke hasjjoint. We zitten in de binnentuin, Sylvie,' had hij eraan toegevoegd.

Ze zakten onderuit en aan de door hen uitgekozen tafel. Elisen inhaleerde relaxed van de zojuist verworven pretsigaret en Kopke slurpte wat van zijn cola, toen ze zowat tegelijkertijd de dikke Surinaamse vrouw spotte in de hoek van de binnentuin.
Haar knieën waren onzichtbaar omdat haar bovenbenen er overheen hingen en ze telden in de gauwigheid al drie onderkinnen.
De vrouw had een glas chocomel voor zich staan met twee rietjes. Op de grond naast haar stoel stond een grote cliché boodschappentas met drie stronken prei eruit.
Ze liet steeds van die gesmoorde boeren, met de mond dicht. Dan kwamen al haar kinnen in beweging net als bij een grote getinte kalkoen.
Marcel was ondertussen behoorlijk stoned geworden en keek met plezier naar dit Surinaamse Hubba Bubba-spektakel.
'Zo, schatten van een ander. Hier twee overheerlijke tosti's,' zei Sylvie toen ze de bestelling van de heren voorzette.
Ze lieten het zich goed smaken. De Surinaamse vrouw in het hoekje had besloten een maanden oude Weekend door te spitten.
Toen de tosti's verorberd waren, begaf Elisen zich naar de bar en bestelde hun laatste drankjes voor die dag.
Hij kuierde stoned terug naar Kopke aan hun tafeltje in de binnentuin.
'Henk Sambo eigenlijk alweer een dag of twee drie niet gezien hier,' zei Marcel toen hij weer ging zitten tegenover zijn kameraad.
De dikke Surinaamse vrouw was volgens Kopke naar het toilet vertrokken en de heren nuttigden hun drankjes. Voor de getinte kalkoen was wedergekeerd, hadden de heren de rekening bij Sylvie voldaan en staken ze gezamenlijk de weg over naar hun geparkeerde voertuigen.
'Nou, tot morgen dan maar weer, Marcellekke,' had Kopke gezegd en was na het schudden van de handen ingestapt om naar zijn oude jeugdliefde te vertrekken.
Elisen had Joke zijn vertrek uit Tilburg telefonisch gemeld en koos voor de cd van Madness.
"On the wings of a dove" galmde door de TT en ook hij was nu onderweg naar huis.

 

feedback van andere lezers

  • muis
    En we blijven trouw als een hond volgen
    Het vorige stuk vond ik iets beter, gekruider...alhoewel, als je dit in het geheel plaatst, blijft het toch nog boeiend.
    Een rust mag en moet
    groetjes
    Elisen: Thnx muis....
  • Mistaker
    Die liedjes brengen me helemaal terug in de jaren 80, de verrukkelijke vijftien en Krachtvoer en de Noenshow en zo...zucht...
    Echt leuk, nog steeds!

    Groet,
    Greta
    Elisen: Dank je Greta xx...
  • ivo
    idd iets minder chaotisch en bizar (drugs zal uitgewerkt zijn zekers) maar niet minder interessant ..
    Elisen: Hahaha...dank je ivo...
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .