writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

De rondleiding

door Henny

Het bestuur van de kinderboerderij zit met hun handen in het haar en luidt bij mij de noodklok. Er moeten rondleidingen worden gegeven, of ik een handje kan helpen? Nu ben ik niet op mijn mondje gevallen en vat zonder problemen de koe bij de horens. Ik neem gewoon een groepje kinderen op sleeptouw en klets ze de oren van de kop over het wel en wee van de dieren. Bij het eerste hok is het varkentje zo gewassen, daar zit, Fien, een zeug. Voor de bijenkorf vertel ik over de bloemetjes en de bijtjes, maar de kinderen doen net of ze zo doof als een kwartel zijn. Daardoor voel ik me op mijn tenen getrapt, pak er een bij de nekvel en zeg dat ze bij de les moeten blijven. De groep schrikt zich het apenzuur en volgt mij gedwee, zo mak als een lammetje naar de schapen. Dat is maar goed ook, want een schaap is al over de dam. Met vereende krachten vangen wij het dier en gooien het schaap in de groep. Een jongetje is de hekkensluiter.
Het jongetje is daardoor zo trots als een pauw terwijl we naar de ren lopen. Daar rennen de hoenders als kippen zonder kop. Zo erg dat wij er kippig van worden! Ik besluit om het hazenpad te nemen. Met de kinderen in mijn kielzog loop ik naar de konijnen. Een meisje houdt de konijnen een wortel voor. Eentje begint met lange tanden te eten. Het andere konijn kan het geen moer schelen en keert zijn kont tegen de krib.
De rondleiding is geslaagd, dus daar moet op gedronken worden. Binnen, wil een jongetje ons een poepje laten ruiken maar daar steek ik stokje voor en stuur hem naar de wc.
De kinderen hebben hun lesje geleerd en moeten terug naar school. Het braafste jongetje van de klas zit op de wc en wil niet. Daarom heb ik hem van de pot gerukt en aan de leiding overgedragen. Bij de poort zwaai ik hen vriendelijk uit, want bezoek brengt altijd vreugde aan. Is het niet bij het komen, dan is het wel bij het gaan.
Nu komt de olifant met de grote snuit en blaast het verhaaltje uit!

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  schattig grappig en leuk, alhoewel ik de vorige verhalen wel sterker vond, de dubbelzinnigheid in de uitdrukkingen kwamen er nogal voorspelbaar uit, waardoor het humorgehalte een billenkletsniveau kreeg en daarvoor pas ik meestal ..

  Toch uitstekend, want ik vind de moeite die je deed en het idee ook een waardering waard ...

  Henny: Dt was een mislukte workshoples, maar omdat de meeste het zo leuk vonden heb ik het hier geplaatst. Sarbine zal weer genieten. ;) Je zag het hoe het moest worden gezien, een ontspannen tussendoortje. Dank je!
 • jbrouns
  vrolijk ontspannend om te lezen met natuurlijk leuke woordspelingen, idd. soms nogal voorspelbaar, maar voor wat jongere lezer(es)s(sen) lijkt me dit zeker geschikt. Gr.
  Henny: Dit bedacht ik toen ik op de boerderij was om me voor te bereiden voor roeffeldag. En inderdaad, roeffelen doe je met kinderen. Bedankt!
 • Hoeselaar
  Humoristisch door de woordspelingen die typisch zijn voor de noord Nederlandse taal
  Henny: In woon in Noord Brabant, in Nuenen maar spreekwoorden mag ik graag gebruiken. Dank u.
 • SabineLuypaert
  o o o ik lach me weer die zelfde bruek als toen die eerste keer hahaha, hij blijft geweldig haha heeeeeeelrijk (smile) dank je Henny om ons dit hier niet te ontzeggen (smile)
  Henny: Hahaha! Adje en ik hadden het over dit verhaal en ik dacht meteen aan jou. Vandaar ook dat ik het hier plaatste. {}
 • vlinderke
  leuk henny, om iets van jou te zien dat ik nog niet gelezen had. je bent goed in woordspelingen. graag gelezen!
  Henny: En niet op mijn mondje gevallen, maar dat wist je al. ;) Bedankt vlinderke!
 • muis
  Henny, heb je prachtig gedaan! Allemaal uitdrukkingen in het kader van de boerderij:)
  Heel grappig! Ik heb er van genoten:)
  groetjes
  Henny: Dank je, ik ook toen ik het bedacht. Ik bleef maar in spreekwoorden denken. :D
 • rob
  Dit heeft niets om het lijf. Zelfs de naakte waarheid niet. Ik kon zelf de klepel van de klok niet vinden, maar niet geschoten is altijd mis. Gelukkig is een kinderhand snel gevuld.;-))
  Henny: Rob, jij kunt ook al rijmen en dichten zonder je hemd op te lichten. De waarheid vinden we in het midden. :D
 • remy
  Best aardig bedacht Henny.
  Henny: Zo zie je maar remy, ik kan ook aan schapen denken. Bedankt!
 • Mistaker
  Leuk, creatief.

  Groet,
  Greta
  Henny: Dank je. Een keer lachen moet ook kunnen. ;)
 • aquaangel
  leuk!
  kinderboerderij vind ik altijd wel iets hebben, back to basic zeg maar, back to my childhood
  xx
  Henny: :D Het was een mislukte les in een workhop van Ryara. Maar het verhaal vond ik zo leuk dat ik het ook hier geplaatst heb. Leuk dat je langs kwam wippen.
Er zijn 11 bezoekers online, waarvan 0 leden: .