writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Gedachtes van de grote hond Cas. 1 van 5

door Henny


Ha, fijn, we gaan wandelen. Het werd tijd, want ik moet hoognodig. Daar is geplast, even ruiken wie het was… Dino, dat is mijn makker. Ik laat een geurspoor na zodat hij weet dat ik er ook was. Verdorie, nu staat mijn bazin weer aan mijn riem te trekken omdat ik op moet schieten! Ik sta toch ook niet te zeuren als zij, te lang de krant leest voor ze mij uit laat.
Wat hoor ik daar? O, dat zijn die rot keffertjes van een paar straten verder. Zij schelden alle honden uit de buurt uit. *** joekels en wat doet hun baasje dan? Jawel, "Moppies, niet blaffen, jullie zijn braaf. Kom, dan krijg jullie aaitjes!" Aaitjes? Gaat hij ze nog roemen voor dat gescheld, een flinke schop moeten ze hebben!
Ha, er komt er een naar mij gerend. Even mijn nek en rugharen overeind zetten en mijn staart stevig omhoog. Kom maar dichter bij, goed zo nu nog even een lage grom…
Wat roept die vent? Dat ik agressief ben! Ik maak alleen duidelijk dat ik niet van schelden houd. Als ik agressief was had ik dat mormel allang bij zijn nekvel gepakt en door elkaar geschud tot hij geen blaf meer kon zeggen! Gelukkig, mijn vrouwtje pikt het niet. Ze zegt: "Meneer, uw hondjes schelden, zijn niet opgevoed en u roemt ze voor onaanvaardbaar gedrag. Uzelf vindt u hondjes pittig, en mijn hond agressief omdat hij normaal gedrag tegenover uw honden vertoont. Volgens mij moet uw gedachtegang andersom."
Zo, daar heeft hij niet van terug! De schijtert loopt nu snel door. Nu kan ik rustig tussen de struiken gaan zitten. Pff, dat lucht op. Nu weer naar huis, de bak met brokken staat al op het aanrecht klaar. Eten en dan heerlijk op de bank liggen pitten.
Mijn hondenleven is zo slecht nog niet!

 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Met veel hondsgenoegen gelezen, woef.
  Henny: Dank je! Er komen nog vier delen en die zijn veel beter, en uiteindelijk ook heftiger.
 • SabineLuypaert
  wafwoefwoefkefblafwafwaf (smile)

  (staat een spatieke te weinig voor 'ik laat een geurspoor'
  Henny: Nu niet meer, bedankt! (y)Het was een fijne hond en hij mag hier ook een plaatsje krijgen.
 • aquaangel
  op de bank pitten, dat zouden mijn boeven wel willen haha
  vooralsnog gebeurt dat alleen stiekem ahhaa


  *kwispel verhaaltje ;)*
  Henny: Onze dieren hadden een eigen bank, maar de bank waar wij op zitten had vaak hun voorkeur. :D
 • ivo
  woef, graag gelezen, een hondenleven is ook geen pretje ..

  leuk verhaal ...

  de inleving van de mens in het gedrag van een dier kan heel wat narigheid opleveren, zie maar naar de gorilla in Blijdorp, waar een dame dacht dat ze een band had met dat dier. Alleen maakte ze het dier zo agressief dat bij het dier op een gegeven moment de stoppen doorsloegen en zelfs de grote afrastering beklom.


  Henny: Die vrouw moet eerder een boete betalen voor de schade die ze aanrichtte dan andersom. Ze was al meerdere keren gewaarschuwd. Roofdieren moet je nooit in de ogen kijken en dat weet ieder weldenkend mens.
 • muis
  Uit het leven van een hond gegrepen:) Zoiets lees ik graag. Mensen die op deze manier hun dieren begrijpen, zijn in mijn ogen mensen met een grote verantwoordelijkheidszin:)
  Ik heb zo'n boekje gehad en dat ging over poezen. Ben het kwijt; ik denk dat mijn vader het geleend heeft:)
  als ik het gevonden heb, laat ik je iets weten en geef je de titel door.
  groetjes en graag gelezen

  Henny: Dank je. Ik heb ook veel boeken over katten en volgens mij weet ik wel welk boekje de bedoeld. Dieren zijn gewoon leuk om je erin te verdiepen.
 • miepe
  op je kop in de hondekop

  het is eens iets geheel anders!
  Henny: haha, het is zeker wat anders.
 • jbrouns
  Leuk uitgangspunt, eens zien wat er in deel 2 te blaffen valt.
  'schijtert' moet met 'd' volgens mij.
  Groeten
  Henny: Schijtert ga ik navragen. Leuk dat je in dit verhaal gedoken bent.
 • Hoeselaar
  Zou een hond zo denken zoals jij dat hier tentoon spreidt? Ja, ik denk het wel want ik heb altijd honden gehad tot voor twee jaar.
  Henny: De uitdrukkingen zeggen vaak erg veel. Dank je!
 • thijl
  Prima inlevingsvermogen toon je hier zeg ;-)
  Henny: Dank je! Ik verplaats me graag in dieren en dingen
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .