writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

geen titel

door louisaatje


In een donkere hoek verscholen ligt de frietjessnijder, handig hulpmiddel voor zeldzame frietschransmomenten zoals vandaag dus. Bij ontbijt op bed werd het beslist: bij stoverij horen frieten zoals bier bij een café. Nog meer werd er in bed beslist,die vruchtbare plek. Misschien zouden politici een punt kunnen zuigen aan ons bedgedrag en geen kasteeldomeinen meer inpalmen voor moeilijke bevallingen...Wij hakken dus vandaag de knopen even snel door als de ochtendzon verdwijnt , al schuddebollend om zoveel dwaasheid. In deze grijze zone tussen rijpe volwassenen en demente bejaarden gedragen wij ons 'kinds' en genieten als weleer van Pudding en Gisteren moppen en meer van dat fraais mét baard. En voor vandaag staat het vast: we gaan onze kennis van de p-taal opfrissen. De pon is peg, even pijken door de pordijnen. Pat? Pijpen poor de pordijnen???

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  jaja een zotkapse Louisaatje op een pinksterzondagochtend, die met dubbelzinnige lijnen haar goed humeur laat zien, en toont dat de zon ook kan schijnen in het alledaagse, van de in de bed conversaties tot het van politici en puntje zuigen en het pijpen poor depe pordijnen ..
  tot het alledaagse leven ; wat gaan we eten ... en frit met stoverij ..best lekker ..

  ik heb hard moeten lachen, vooral met je dubbele lijnen, die spreken over zoveel meer dan enkel het banale dat elke mens dagdagelijks treft ..  louisaatje: ja, maar die zon blijft wel weg, h?....;-)
 • Hoeselaar
  Heerlijke overweging
 • Henny
  Grappig!
 • muis
  Het doet me lachen Louisaatje, vooral dat P-spelletje:)
  groetjes
 • ERWEE
  En V-spelletje dan van ERWEE

  Vroficiat. Verg veuk.
  louisaatje: grappig, zeg straks ook eens waar je voorkeur naar uit gaat , als je dan nog plat pigt
 • thijl
  Graag gelezen. Het komt me voor dat jij je verhalen zomaar uit je mouw schudt. Dat zal niet de waarheid zijn, maar de manier waarop je schrijft, doet dat vermoeden. En dat vind ik een pre. Want het leest fijn. ;-)
  louisaatje: op sommige werk ik heel hard, en soms is het resultaat dan behoorlijk, andere keren weer veel minder en soms schud je zonder haperen een goede zin uit je mouw... Maar het is wel allemaal met enige verdichting, autobiografisch, ik heb totaal geen fantasie.... :-(
 • Francis
  Humor Weet je in Indonesië draaien ze de p en de f echt om Wastafel is wasstapel Pantoffel is fantoppel en ik heet Prancis, Waardeloos, want daar zijn ze niet dement maar gewoon lui, om te denken. Het is meer een land voor kikkers en slangen Zó bloedverziekend heet, dus ik ken me erwel wat bij voorstellen na 4 jaar..
  xx Frans
  louisaatje: tof dat je het grappig vindt!!!
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .