writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Gedachtes van de grote hond Cas. 4 (5)

door Henny

Heerlijk, lekker doezelen in de tuin. Het zonnetje schijnt en ik voel me goed. Dat was enkele weken geleden wel anders!
Zoals het vrouwtje al schreef had ik een maagdarmontsteking en twee hersenattaques gehad. Vooral van het laatste was ik heel erg geschrokken! Ik begreep en durfde niets meer en links zag ik ook nog slecht. Lopen buiten durfde ik ook niet meer. Maar het vrouwtje had iets ontdekt: Als zij met de bal lokte durfde ik wel, want dan vergat ik dat ik niet durfde! Zo ging het vrouwtje elke dag met mij aan de slag. En elke dag ging het beter en beter. Vorige week zaterdag was ik al zover dat ik met de baas mee het bos in kon zonder bal! Het ging goed en we hebben bijna een uur gewandeld. Alleen ik kon niet meer in de auto springen omdat ik moe was. De baas heeft mij erin getild. Dat vond ik wel raar, want de laatste keer dat hij mij optilde was ik een puppy.
De baas was blij en zei thuis tegen het vrouwtje dat de vakantie door kan gaan omdat ik weer redelijk vlot mee kan lopen.
Ze gaan met de caravan naar Otterloo. Met vakanties mogen de kat en ik altijd mee. Mensen vragen wel eens aan het vrouwtje of ze niet bang is dat Kanjer tijdens de vakantie wegloopt. Ze zegt dan dat hij een Blauwe Rus is en dat ras aan de mens gehecht raakt, niet aan de omgeving. Voor de zekerheid heb ik het aan Kanjer gevraagd Hij mauwde dat hij nog boos was omdat hij twee jaar geleden alleen thuis moest blijven omdat de baas en het vrouwtje niet konden wachten totdat hij weer thuis was, en hij lag alleen maar een paar straten verder tussen de struiken te dutten. Hij vond het wel fijn dat een vriendin van het vrouwtje voor hem zorgde maar hij was liever mee gegaan. Misschien kan ik daarom zo goed met hem overweg: Kanjer is net een hond wat dat betreft!
Even wat drinken.
Zo, vorig jaar zijn wij ook in de provincie Utrecht op vakantie geweest, het vrouwtje wil nu heel graag terug. Enige tijd geleden zijn er in de straten kabels in de grond gelegd en vanaf die tijd zit het vrouwtje heel vaak aan het bureau te schrijven en te lachen. Als de baas van zijn werk terug komt zegt ze vaak dat ze met Fram gekletst heeft of met sacrajewa en regelmatig ook met vele anderen. Dat vind ik wel vreemd, want er is niemand op bezoek geweest!
Fram en sacrajewa wonen beide in de omgeving van Otterloo en daar gaan we dan op bezoek. Zou ik ze dan ëcht zien of gaat het vrouwtje dan ergens aan een bureau zitten, want we hebben er geen in de caravan.
Het vrouwtje had het wel over een flat en katten Hé, even krabben, niet omdat ik aan katten denk maar wat losgekomen haren jeuken. Dus ik denk dat we echt op bezoek gaan. Dat vind ik wel leuk, zeker als ik ook nog een kluifje krijg.
Namens mijn baasjes wil ik ook iedereen bedanken voor de lieve reacties en pb-tjes

Mijn maag begint te knorren. Even naar het vrouwtje lopen en tegen haar knie aanstoten. Ze zit aan de tuintafel te schrijven. Het is vijf voor vier… etenstijd!

Nota: Op een andere schrijverssite waar ik ook heel graag vertoef, kun je via persoonlijke berichten contact met elkaar nemen als je dat toe laat. Vandaar die 'gesprekken' en veel leden leefde toen erg mee met Cas.

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  het menselijke in je verhaal is heel vertederend mooi beschreven ... van hart tot hart zou ik zeggen
  Henny: Dank je ivo. Het laatste deel is helemaal uit het hart geschreven en meer uitgewerkt nu, door de fb van jou op mijn vorig deel. Fijn dat we zo elkaar kunnen stimuleren
 • vlinderke
  dat mis ik hier inderdaad ook henny: contact maken met elkaar. wat zijn wij verwend he?

  jouw liefde voor dieren doet mij goed. graag gelezen. xxx
  Henny: Jij ben zelf ook gek met dieren en dan spreekt het meer aan. {}
 • Ghislaine
  Schattige Cas.
  Henny: Voor mensen wel, maar tegen andere honden kon hij wel eens dominant zijn.
 • muis
  Heel mooi en teder vind ik dit stuk. Vnl. omdat de hond zo praat over zijn kat. Jaja, zijn kat:)
  groetjes
  Henny: Haha. Ja de kat lag vaak tegen hem aan.
 • SabineLuypaert
  lieve cas (smile) hazo:o ze leggen kabels in uw straat en dan ga jij zite lachen aan je bureau :P

  Henny: Begrijp dat maar als hond. :D
 • jbrouns
  Prima, met leuke humor, gr.
  Henny: De delen zijn met een lach en een traan geschreven. Dank je!
 • Hoeselaar
  Ik hou wel van een vleuge humor
  Henny: Ik ook!
 • thijl
  Een zeer aanstekelijke stijl.
  Henny: Wat een lovende woorden. (shy)
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .