writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

"Parkzicht" -I-

door remy

Vlierbloesem stond in bloei, dus zal het eind mei geweest zijn of begin juni, ik laat het in het midden.
Aan een groen stadsgrachtje, waar sporen door het kroos werden getrokken door eenden en zwanen met hun nog zo jonge kroost, stond in een laatrode zon een statige villa van ongeveer twee eeuwen oud te pronken in een, het leek wel, Toscaans licht.
'Parkzicht,' stond in sierlijke letters geschilderd op een brede witte baan dwars op de gevel. Het trok mijn aandacht omdat ik een bord achter het raam zag staan met de tekst: 'appartement te huur.'

Een week eerder had ik mijn scheiding op een gelaten wijze ondergaan. Had ik maar wat meer weerstand geboden want nu zat ik zonder huisvesting. Zes dagen had ik overnacht in mijn auto en had nog steeds de zelfde kleding aan als toen ik de deur uitstapte.
Een week had ik niet de moed gehad onder de mensen te komen, ik was mezelf niet. Regelmatig viel ik in een weemoedige huilbui vanwege mijn zelfmedelijden die geen grenzen kende. Tot op die dag, want in het appartement van 'Parkzicht' vond ik een nieuwe liefde, op het eerste gezicht nog wel.
Een keurig nette dame van achter in de zestig, met netjes verzorgt grijs kapsel, stijf van de haarlak, deed na mijn aankloppen open want een deurbel ontbrak.
'Ik zie dat u een appartement verhuurt, is het mogelijk om het even te bekijken alstublieft.' Ik had me een week niet gewassen of geschoren, ze keek me dan ook bedenkelijk aan over een rode leesbril met koorden.
'De huurprijs bedraagt achthonderd euro mijnheer en dat dient vooruit te worden betaald,' sprak ze met een hoop dat ik achterover zou vallen. 'Het is wel inclusief gas, water en licht.' Een aanslag op mijn salaris, maar na een snelle rekensom zou het mogelijk zijn hier mijn intrek te nemen.
'Uitstekend mevrouw, voor zo'n mooie locatie is dat niet teveel gevraagd.'
Ik liep op haar vooruit de mooie houten trap op met een rode loper op de breed uitwaaierende treden in de hal met witmarmeren plavuizen. Eenmaal boven opende de dame een massieve, grijs geschilderde deur met panelen die ons toegang gaf tot het bijzondere appartement met keuken, slaapkamer en ruime woonkamer met openhaard en hoge ramen aan drie wanden.
'Schitterend, mevrouw, vooral de in mozaïek gelegde parketvloer en niet te vergeten de boekenkast, die komt me goed uit, ik lees namelijk erg veel.'
'U lijkt me inderdaad een rustige persoon. U kunt als u wilt de ruimte per een juni betrekken, de badkamer is op de overloop en dient u zelf schoon te houden.'
'Uitstekend, ik zal een maand huur betalen en vanaf volgende week mijn intrek nemen.'

 

feedback van andere lezers

  • muis
    Hela, mooi appartement! En chique madam:)
    Knap geschreven en ben benieuwd naar het vervolg
    groetjes
    remy: Hert is haast een interactief verhaal, volg het, het wordt leuk.
    Dank voor je aandacht.
  • Gaya
    Ben eveneens benieuwd naar het volgende deel.
    Gr. G
    remy: Het wordt nog interessant Karin en bedankt voor het lezen.!!
  • Henny
    Dit verhaal ga ik snel volgen.
    remy: Veel dank
  • thijl
    Je ried me aan om deel VI te lezen, maar na het lezen van dit, ga ik alles lezen, met je welnemen. Mooie sfeerbeelden schets je.
    remy: Dank, thijl
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .