writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Stormy weather

door roggemanj

Het is een eind in de namiddag wanneer we arriveren in het kleine familiehotel op het eiland Santorini Griekenland. Het waait stevig en de meeste hotelgasten hebben een onderkomen gezocht in de helderwitte veranda die ook dienst doet als ontbijtzaal. Het lijkt op een samenzwering en ze hebben zich denkbeeldig afgezonderd aan de grootste tafel, de witte wijn vloeit overvloedig en al snel wordt er luid gelachen en gepraat. Hun Germaanse taal schalt luid door de marmeren gang, zes van de groep van acht zijn zilverkleurig grijs van haarkleur en naarmate de tijd verstrijkt waait het steeds harder en praten ze steeds luider. Ik zit ze geamuseerd gade te slaan terwijl ik buiten de hibiscusstruiken bijna tegen de grond zie plooien door het natuurgeweld, dit is vakantie voor mij, de sfeer en typische geuren opsnuiven, me laten meedrijven als een blauwe ballon door de tropisch warme zomerlucht.
De laatste stuiptrekkingen van het regenseizoen laten zich van hun sterkste kant zien, de grijze lucht is zwanger en geladen met elektrisch geweld, grillig gevormde bliksemschichten slingeren zich alle kanten op. De heerlijke koele witte wijn smaakt naar een weelderig fruitboeket en ik voel al snel de werking van de alcohol in mijn hoofd.
De vriendelijke kelner doet uitermate zijn best om het iedereen naar zijn zin te maken, hij stelt ons gerust en maakt ons duidelijk dat dit echt de allerlaatste grillen zijn van het regenseizoen, ik vertrouw hem volledig en maak hem dat ook duidelijk.
Blikken worden uitgewisseld terwijl de Griekse muziek door het gebouw galmt weerkaatsend op het prachtig witte marmer dat overvloedig gebruikt werd bij de decoratie van het hotel. Ik voel me veilig als in een cocon met al dat natuurgeweld om me heen en voel heel sterk dat ik dit gebeuren op papier wil vereeuwigen.
Ik voel steeds sterker hoe de alcohol me in zijn macht krijgt en ik verzet me niet, de monden van de hoogbejaarde Duitsers bewegen steeds sneller en allerlei geluiden spoelen aan een steeds hoger tempo door mijn hoofd.

 

feedback van andere lezers

 • thijl
  Prachtige volzinnen. ;-)

  Vrijblijvende tipjes c.q. suggesties

  -het eiland Santorini, Griekenland (+komma maar ik zou de toevoeging 'Griekenland helemaal weglaten.)

  -Ik zit ze geamuseerd gade te slaan --> Zit gade te slaan, acht ik niet zo fraai. Ik herken de manier van uitdrukken wel, maar zie het eerder als beschrijvend antwoord op een vraag a la: 'Wat ben je aan het doen?' Mag ik suggereren dat je 'ik sla hen geamuseerd gade (...) gebruikt, dat maakt de beleving actiever.

  - door het gebouw galmt, weerkaatsend (+komma tussen twee persoonsvormen)

  Groet,


  roggemanj: Owkee.... :-)
 • SabineLuypaert
  heerlijk stukje sfeerbeschrijving (smile) vooral de hibiscusstruikzin springt er uit (smile)
  roggemanj: Bedankt voor je smile en je reactie :-))
Er zijn 2 bezoekers online, waarvan 0 leden: .