writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Levenscirkels (deel 3)

door liesje

Even terug naar de wereld. Onze wereld, een raar gegeven als je ervaart hoe deze vaak wordt weergegeven door onze media: oorlog, moord, schoonheidsidealen,... Ik realiseer me enorm dat onze wereld pijn kan doen. Gezien onze wereld ook zo'n ruim gegeven is, kan deze je soms op talrijke manieren en al dan niet persoonlijk pijn doen (door racisme, mobbing,...).

Ik geef eerlijk toe, dat ik onze wereld in zijn geheel niet volledig kan begrijpen. Laat ons echter toch verder kijken dan ons televisietoestel, als we deze levenscirkel aanschouwen. Onlangs zat ik op een rotsklif dicht bij het Spaanse Polop. De zee ruiste en de wereld lachte me toe. De natuur omarmde me. Deze natuurervaring vormde een cirkel van geluk. Wat hou ik van deze wereld. Als mens moet ik het gelukkig niets steeds zo ver zoeken om een warm, gelukkig hart te ervaren. Sommige niet-bloedverwanten die reeds sinds lange tijd of sinds recent een stukje van mijn leven omringen, bieden me zoveel geluk. Deze mensen zijn niet mijn gezin, niet mijn familie, maar mijn eigen wereld. Ik ben blij dat deze wereld er ook is.

Als ik er verder bij stilsta, dan heb ik het gevoel dat we als mens toch een grote verantwoordelijkheid dragen. We zijn - net als alle mensen die ons omringen - gedeeltelijk verantwoordelijk voor drie levenscirkels: het gezin (eigen gezin, gezin van origine of stiefgezin), de familie (eigen familie, aangetrouwde familie of stieffamilie) en de wereld. Als individu kan je echter nooit alle verantwoordelijkheid dragen. Je kan alleen maar een beetje proberen te omarmen waar mogelijk. Ik geloof ook dat het geluk biedt als je kan een deeltje vormen van cirkels die één geheel vormen. Een gevoel van eenzaamheid is zo'n triestig gevoel. Wat ben je als individu? Is elk mens op zijn levenspad niet op zoek naar mensen die samen met hem verder willen wandelen?

 

feedback van andere lezers

 • ERWEE
  Mooi filosofische bedenkingen.
  Technisch prima wat betreft de lengte van elk afzonderlijk deel. Ook samen, na mekaar, lijkt het vlot leesbaar.

  Weer even bekijken:

  Onlangs ZAT ik op een rotsklif

  Dicht bij het Spaanse Polop. De zee ...

  ... die reeds sinds lange tijd of meer recent een stukje ...

  Als individu ('Als enkel individu' zegt eigenlijk twee keer hetzelfde)

  een beetje proberen om te omarmen => de 'om' kan weg.

  Wat ben je als enkel individu? => dit kan mi bvb wel blijven.
  liesje: Dan je Erwee, omdat je de tijd nam om mijn teksten te lezen en omdat je me een uitgebreide feedback hebt doorgegeven. Jou bedenkingen waren voor mij heel zinvol!!!!
 • thijl
  Goed, maar je vervalt nu enigszins in herhaling. Gave uitsmijter op het einde!
  liesje: Is eigenlijk ??n tekst die in vier stukken werd gesplitst, waardoor de herhaling - denk ik - nog meer tot uiting komt. Bedankt in elk geval voor je feedback!
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .