writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Winter in Moorsel

door roggemanj

Heel even kon ik een blik opvangen van mijn huisje met witte kap, de vorst heeft ervoor gezorgd dat het een sprookjeshuis lijkt op deze vroege wintermorgen in December.
Alles lijkt stiller dan anders, de kou zorgt ervoor dat elke stap gedempt wordt, de sterren fonkelen aan en uit aan het firmament, in de verte hoor ik de hond weer blaffen.De geluiden zijn zo herkenbaar en doen me ongelooflijk veel goed, ik besef dat mijn huisje terug een ziel gekregen heeft met haar, ze geeft die extra dimensie aan mijn kleine huisje, zij is het warme hart, ik weet nu al dat ze alles bij het rechte eind heeft, ze is heel sterk op haar manier dat voel ik nu al, ik zal me laten leiden door haar persoonlijkheid..ik besef dat ze af en toe zal opkijken naar mijn soms nukkige gedrag..
De straten liggen er verlaten bij op dit onmenselijk vroege uur..als verdoofd rij ik straatje in, straatje uit..ik lijk op automatische piloot te staan.
De kleurrijke kerstversiering valt extra goed op in deze duisternis, licht maakt blij in deze donkere dagen..ik ruik in gedachten de naalden van de grote kerstboom die elk jaar opgesteld stond in de living en ik vraag me af of ik er dit jaar zal toe komen er eentje op te stellen en te versieren..diepe zucht..
Ik voel nu dat ik een ongelooflijk sterke band heb met alles wat me dierbaar is, mijn huisje, mijn straat waar ik zo graag woon, de buren die me nauw aan het hart liggen..ik besef dat ik dit moet koesteren want dat dit alles zo vergankelijk is..de vriendschap, de babbels met de overjaarse buren..ze kennen me allemaal door en door..we weten wat we aan elkaar hebben en dat is echt wel heel uitzonderlijk in een tijd van jachtig gedoe en eigenbelang..
Laat de winter maar flink koud zijn opdat alle plassen dichtvriezen, ik wil samen met haar de buurt hier verkennen, het wordt een strenge winter hier in Moorsel.

 

feedback van andere lezers

 • maridava
  Oke, ik veronderstel dat je eenzaam was in je huisje en dat er nu een vrouw woont die het gezellig maakt. Dat je gelukkig bent met alles om je heen. Ik zou en beetje meer uitwijden en iets laten gebeuren.

  Maridava
  roggemanj: ......
 • maartendeman
  mooi sfeerbeeld, meer hoeft het voor mij echt niet te zijn. Er zit verlangen in, koestering, geluk en twijfel (en waarschijnlijk nog veel meer...). Mooi geschreven
  roggemanj: bedankt voor je fijne reactie
 • geertje
  je lijkt me een "winter" liefhebber te zijn
  haal de correcte eruit hé

  groet
  roggemanj: ben eigenlijk een 'all round' mensje bedenk ik hier zo
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .