writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

In this World- deel 9

door louisaatjeIn deze wereld neem ik om de veertien dagen de trein. Om aan mijn LA-relatie te werken. Lees: lange afstand. Twee uur sporen om dubbel te leven, hier en daar. Driedubbel eigenlijk, de niemandstijd van het reizen is een lange brug tussen mijn twee werelden. Lezen, breien, schrijven, bellen, bezinnen, treuren, hunkeren,ů een moza´ek van bezigheden die ik aan de NMBS te danken heb. En soms, soms waag ik me als een roekeloze musketier aan een gesprek. Of luister ik er eentje af. Ik maak drieste plannen: ik wil levensverhalen ontlokken aan argeloze reizigers zoals nectar aan een bloem. Ooit zal het ervan komen. Dan rijg ik hun verhalen aan mijn pen en zet ze als parels in een nieuwe reeks: In their World.

 

feedback van andere lezers

 • ERWEE
  Leuke overweging. Gewoon aan beginnen.

  Een moza´ek van bezigheden .....
 • thijl
  Wat een uitstekend plan!
  louisaatje: fijn, ik droom er al lang van
 • Henny
  Zeker leuk om eens te doen. De wonderlijkste verhalen liggen op straat.
  louisaatje: of in de trein dus ;-) ik ga er zeker nog ooit aan beginnen, eerst een plan de campagne...
 • muis
  Op straat zijn de beste verhalen te pikken. Afluisteren van gesprekjes => idee om personages in verhaal te laten evolueren:)
  groetjes
  louisaatje: wij zijn de gauwdieven van het woord;-)
 • erinneke
  Deze is de beste van deze reeks die ik totnogtoe gelezen heb. Er werd mij een glimlach ontlokt en dit leest wel vlot. Ik herken dat wel, een gesprek afluisteren en zo inspiratie opdoen...
  louisaatje: ben blij met deze reactie, want ik probeer toch ook stilistisch voor wat variatie te zorgen. Alleen met het woordje 'slordig' heb ik het moeilijk mocht je daarmee grammaticaal bedoelen, want daar zie ik scherp op toe dat mijn zinnen in dat op opzicht in orde zijn.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .