writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

de weg zonder begin en zonder einde

door liesje

Op een avond zonder betekenis, wandel ik de nacht in. De lucht vormt een heldere hemel. Ik kan precies de sterren zachtjes aanraken. Ik erken. Ik sla op de vlucht voor een gevoel van eenzaamheid. Mijn appartement creërt een gevoel van isolement. Niet weten waarheen de weg me leiden zal, kies ik voor een weg zonder begin en zonder einde. Ik wens stilletjes dat de mooie hemel ook mijn hart kan versieren met heldere sterren. Op zoek naar iets en niets, wandel ik het centrum van Gent in.

Als een verloren individu, stap ik een onbekend café binnen. Een meisje alleen op stap. Alleen maar Afrikaanse mannen aan de toog en salsa-muziek op de achtergrond. Misschien maar beter om mijn route verder te volgen, ook al kent mijn weg geen begin en geen einde. Ik voel me niet verloren genoeg, om mee te participeren aan het toog-hangen.

Een stem roept me achterna. Ik heb mijn bril niet op en kan bijgevolg geen gezicht plaatsen bij de vertrouwde stem. Op de vlucht voor mijn eenzaam appartement, is de uitnodiging van een duistere bekende echter meer als welkom. Een kennis, geen vriend, stapt naar me toe. In de hoop een zinloze avond betekenis te bieden, stap ik samen met hem terug het café binnen. Mijn hart voelt toch even verwarmd. Alle aan-de-toog-hangende mannen worden plots actief, precies opgeschrikte vleermuizen. Ze wensen samen met mij de dansvloer te verkennen. Ik voel me even de ster van de avond. Tja, als vrouw alleen op stap. Voel ik me dan toch verloren? Zo lijkt het me wel. Ik geniet van de smachtigde blikken van zomaar-mannen.

De weg zonder einde krijgt precies een eindstation, een cafébezoek met een holle betekenis.

De wereld blijft echter draaien. Soms betreedt een leven plots een kermisattracties en vliegt het helemaal ondersteboven.

De deur gaat open en mijn blik volgt mijn nieuwsgierig gevoel. Een onbekend, bekend gezicht. Ooit gezien, maar toch niet echt te herkennen. Een vriendelijke stem. Mannen hangen terug aan de toog en een spontaan gesprek ontstaat waar zij geen deel van uitmaken. Het gevoel overvalt me dat ik deel uitmaak van een avond waar enkel twee personages deel van uitmaken. In mijn wereld ontstaat elektriciteit, vuurwerk bijna. Ik ben plots niet meer de ster van de avond, maar de aanschouwer van een vallende ster. Ik mag een wens doen. Laat deze avond aub niet eindigen! Shakespeare schreef ooit Midsummernightsdream. Laat deze midsummernight geen droom zijn!

De nacht leeft verder. Nooit geloofde ik dat wensen werden gerealiseerd, wanneer een vallende ster kon worden aanschouwd. Nu draag ik dit gevoel wel verder in mijn hart, samen met hem die me wist te verrassen tijdens een wandeling zonder begin en aanvankelijk zonder einde.

Mijn levensweg kruiste een ander levenspad. Twee levens werden plots verstrengeld. Ik durf nu meer dromen te koesteren dan ooit voorheen.

Door mijn vlucht voor eenzaamheid, ontdekte ik samenhorigheid. De sterren en de heldere hemel leven nu zelfs in mijn appartement, tussen de muren die ooit een gevoel van isolement creëerden. De nacht leidt me niet meer naar een weg zonder begin en zonder einde.


- The End, Happy End -
 

feedback van andere lezers

 • Henny
  Zeker een mooi verhaal en je beschrijft de sfeer heel goed, alsof ik er bij was.
  liesje: Bedankt Henny voor je super-lieve commentaar.
 • Emmeline
  mooi verhaald!! knap hoor!
  xx
  liesje: Dank je wel Emmeline!
  Fijn dat je me blijft lezen :-)
 • Mistaker
  Goed geschreven maar ik vind het een beetje saai...

  Groet,
  Greta
  liesje: Dank je Greta voor de eerlijke feedback.
  Het was een leuke avond... zeker niet saai ;-),
  maar ik heb zeker wel begrip voor je mening!

  Groetjes
 • Lo_Ha
  Mooi.
  liesje: :-)! Merciekens Lo Ha!
 • Ghislaine
  Te braaf en weinig boeiend, alhoewel je het knap schreef. Hoe kan dat nou?
  liesje: Eerlijke feedback wordt ook geapprecieerd. Bedankt!
  Lies
 • kapiteinsebbos
  mooi, ik heb iets achter gelaten op je weblog! :-)


  liesje: Dank je wel Kapiteinsebbos voor de lieve reactie op mijn weblog!
  Jou positieve feedback heeft me nog meer zin om te schrijven...
 • Vansion
  derde par.: "TE??? café" (tikfoutje)
  laatste par.: CreëErden

  mooi mooi: die overgang van ster van de avond naar vallende ster
  ook het vleermuizenbeeld is knap

  fijn stukje ... waaruit ik enkele zinnen zou weerhouden als begin van een lang verhaal ... met wat meer concreetheid en kleur ... maar jij moet voortschrijven zoals je het zelf wil natuurlijk...
  liesje: Bedankt voor de zinvolle opmerkingen Vansion en eveneens heel erg merciekens voor de positieve commentaar! Multo gra?ias!
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .