writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

de jeugdigheid van zafer

door lina_karin

Zafer is het groen van de jonge bomen in het zand van Izmir. Hij wordt besproeid met melk en zijn mond zoekt naar de tepel waaruit ze stroomt. Hij baadt in het vermiljoen, het geel van de limoenen en de zon.
In zijde is hij en hij waait een zwoele wind over de daken van de stad. De karmijnen stad is als olie. Ook de torens, het water, het zand, de jonge bomen in het zand van Izmir.

Zafer trekt zijn troepen terug. Hij is gekomen. De palmen wuiven en er wordt een tapijt van palmtakken voor hem neergelegd in de straten van de stad. De stad met haar winkels, die nu allen jong fruit verkopen en zoetigheden en de vrouwen die de zwarte band om de lenden van zijn troepen willen aanraken.
Hij was woest en beestachtig. Hij doorboorde het gewelf van het paleis. Met stokken had hij geslagen en hij had bloed doen stromen. De stad wierp haar huid af bij elke stap die hij zette.
Vrouwen zuchten. Ze vallen voor hem neer en verlangen allen in hem het sterke kind. De man. De amandelnoot.

Zafer ligt in zijn tent. Hij eet de druiven die hij plukt van haar buik en drinkt de melk die uit haar tepels stroomt. Hij eet haar zoetigheden en wappert als zijde in de zwoele zuchtende wind die ze uitademt. Hij voelt haar zand tussen zijn benen, als een jonge boom in het zand van Izmir, pas geplant, diep geworteld.

 

feedback van andere lezers

  • jbrouns
    Dit is erg apart, van een verhaallijn vind ik niet veel terug, maar daartegenover staat wel mooie lyrische taal. Ik ben benieuwd naar meer. Gr.
    lina_karin: als je dit leest om een verhaallijn te vinden, zit je idd op een verkeerd spoor, denk ik. het is een sensule en erotische schets van de man.
  • thijl
    Wat een sprookjesachtige sfeer!. Sheherezade herleeft ;-)

    -vrijblijvende tip:

    'Karmijnen' zijn een soort van appeltjes ;-)
    (ik kende het woord niet, werd nieuwsgierig en zocht het op ;-)), jij bedoelt waarschijnlijk 'karmijnrode'. Maar als neologisme is karmijnen als bijv nw wel een vondst!)
    lina_karin: dag thijl, ik wist idd niet dat karmijnen appeltjes waren, maar het geeft wel een extra leuke gelaagdheid aan de sfeer!
    dank je wel!
  • Vansion
    zucht
    schoon
    voelbaar

    (misschien ietsiepietsie te suggestief voor wie een sensueel duwtje nodig heeft ... ?)
    lina_karin: dank je vansion! (eindelijk een vrouw die dit eens leest!)
    lina
  • messenwerper
    Heel sterk, en tegelijkertijd ook heel eerlijk. Proficiat.
    lina_karin: dank je!
    messenwerper? stoere naam!
    lina x
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .