writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Een uurtje "hangmatten"

door roggemanj

Dit is gewoon het beste wat ik me ooit al heb aangeschaft, speciaal laten overvliegen van Venezuela en handgeknoopt in één of ander bergdorpje en in de meest mooie kleuren groen en nog mooier blauw, mijn hangmat.

Ik weet nu maar pas dat er twee soorten wolken zijn, snelle en iets tragere, ze hangen op verschillende hoogten en kruisen elkaar en doen me duizelen door hun snelheid.
De hond ligt in mijn schoot te soezen met zijn bekje over de rand van de hangmat, ze lijkt er evenveel plezier aan te beleven als ikzelf. Nu weet ik ook hoe het komt dat ze ginderachter allemaal lui schijnen te zijn, het is gewoon een kwestie van genieten en als je in de toekomst voor mijn deur moet blijven staan zal het zijn dat ik achteraan in de tuin hang te biezabeizen in mijn mat.

Ik hoor het ruisen van de wind in de metershoge canadapopulieren terwijl het waterzonneke op mijn bekje schijnt, ik voel me geborgen als een kind in de moederschoot en ja misschien overdrijf ik dit alles wel om jullie het water in de mond te doen krijgen ik geef het graag toe, maar ik ben nu eenmaal blij, gewoon kinderlijk blij als ik de zachtste deuntjes uit mijn nieuwe gitaar tokkel en over en weer wiebel in mijn lap stof uit Venezuela.

 

feedback van andere lezers

 • aquaangel
  heerlijk om zo te kunnen genieten, goed overgebracht op de lezer(S)

  xx
  roggemanj: Bedankt voor je lovende feedback
  Groetjes, Johan x
 • muis
  'Hangmatten', een overheerlijk werkwoord, vooral als de zon schijnt:)
  groetjes enne ik geniet mee hoor
  roggemanj: Thanks voor je fijne reactie. Groetjes, Johan
 • Ghislaine
  Bofkont
  roggemanj: hihi :-)
  bedankt Ghislaine
 • SabineLuypaert
  twater loopt hier inderdaad uit de mond, is nen droom van mij, ooit nen hof en een hangmat :-d als was het dat ik tussen twee palen moest hangen
  roggemanj: ja kweetet dat ik me gelukkig mag prijzen enne...ik wil je altijd mijnen "hof" voor een namiddag verhuren hoor haha
  Groetjes, Johan
 • Misty
  Een mooie ode aan de 'Hamac'.
  roggemanj: Dat was ook de bedoeling :-)
  Groetjes, johan
 • lin
  Fraai in woorden gegoten. Ik vertoef daar zelf ook graag in. De onze meegebracht uit Curacao, maar zal niet veel afwijken. En inderdaad die wolken bestuderen.. Prachtig he?
  roggemanj: Zoals je zegt...droom droom :-)
Er zijn 2 bezoekers online, waarvan 0 leden: .