writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Blind date (deel 1 van 3)

door lin

Deel 1:

Ze blikt over haar schouder. Nee, er is toch echt niemand. Zou ze zich vergissen? Maar toch... Echt op haar gemak voelt ze zich niet. Als vrouw alleen hoor je natuurlijk ook 's avonds laat niet op straat te lopen, en dan nog wel in zo'n buurt! Dat is vragen om problemen. Stevig klemt ze de pepperspray in haar linkerhand en schuifelt behoedzaam langs de gevels.
Daar! Daar hoort ze het weer! Een zachte voetstap, of is het alleen maar de echo ervan, nadat de stap al gezet is? Vertwijfeld kijkt Linde nogmaals om. De straat achter haar ziet er uitgestorven en troosteloos uit: links een groot verlaten pakhuis, rechts wat bouwvallige panden, die al jaren geleden dichtgetimmerd werden. Heel in de verte raast het verkeer over een dwarsweg, die deze trieste straat kruist. Het weer nodigt ook niet echt uit om je naar buiten te begeven. Hoewel het al eind voorjaar is, zal de temperatuur niet veel boven de vijftien graden uitkomen en de wind voelt ijzig koud aan. Donkere wolken pakken zich samen en bewegen zich met een behoorlijk tempo door de lucht.
Linde zucht. Hoe kan ze zo stom zijn om op die uitnodiging in te gaan? Ze rilt en wil hier weg. Op deze manier hoeft ze geen blind date. Dan spreek je toch af in een restaurant of zo? Niet hier in elk geval!
Nog enkele passen verwijderd van enkele verlaten panden schiet er opeens een beest vanuit een donker hoekje de straat over. Linde schrikt en haar hart gaat wild te keer.
Wat is dat? Hoorde ze daar niet een soort ingehouden proesten? Ze is er bijna van overtuigd! Wordt ze hier beetgenomen? Wil iemand haar zenuwen op de proef stellen? Ze scant nog eens de omgeving met haar ogen, maar kan helemaal niets vreemds ontdekken.
Normaal gesproken is ze helemaal niet bang aangelegd, in tegendeel zelfs. Vandaar ook dat ze op de blind date is ingegaan. Wat stond er ook al weer in de e-mail:
"Wil je graag eens ontmoeten. We kennen elkaar van internet. Je kent alleen mijn alias. Durf je het aan? Stap dan morgenavond om 20:00 in de taxi die voor komt rijden. Die brengt je naar de plaats waar ik ook ben. Hoop je daar te zien!"
Opeens begint het van het ene moment op het andere te stortregenen. Linde heeft geen paraplu bij zich en haast zich naar het dichtstbijzijnde pand. Terwijl ze langzaam doorweekt raakt van de regen duwt ze uit alle macht tegen de deur, maar die geeft niet mee. Plotseling ziet ze beweging bij het pand dat iets verderop in de straat staat. Daar ontwaart ze tussen de enorme hoeveelheid regenwater door, iemand die naar haar lijkt te wenken. Ze zet een looppas in en hijgend, verkleumd en totaal doorweekt komt ze dichterbij. Daar staat iemand, gehuld in een grote grijze regencape vlak naast een dichtgetimmerd pand, waarvan hij met een hand een plank opzij geduwd houdt, waardoor er ruimte ontstaat om het pand binnen te gaan. De grote capuchon verhult het gezicht grotendeels.
Ze aarzelt. De regen komt nu met bakken uit de hemel zetten. Toch gaat ze langzamer lopen en ziet dat de man in de regencape heftig begint te gebaren. Ze kan hier toch ook niet blijven staan! Vastberaden pakt ze de pepperspray nog steviger in haar hand, rent het laatste stukje naar de plank die opzij wordt gehouden en klimt snel naar binnen. De onbekende stapt achter haar over de barricade en doet de plank weer op zijn plaats. Dan draait hij zich langzaam om.

Linde haalt wat natte slierten haar uit haar ogen weg. Ze veegt met haar rechtermouw haar gezicht droog. De onbekende maakt daar gebruik van en springt op haar af en met een ruk trekt hij van achteren de pepperspray uit haar linkerhand. Pijlsnel smijt hij die in een donkere hoek. Nog voordat Linde kan reageren pakt hij haar van achteren stevig vast. Linde gilt en begint naar achteren te trappen, maar hij houdt haar in een stevige greep en tilt haar op.

 

feedback van andere lezers

 • aquaangel
  Graag gelezen, lin, ik zal je meer moeten lezen ;)

  tijd he, altijd krap

  je foto van je boek kun je ook zelf in de boekenwinkel op de site hier plaatsen
  (ga naar je profiel en dan links in mijjn werken, BOEKEN aanklikken en invullen ) xx
  lin: Dank je wel voor je aanwijzingen. Ik was met de foto bezig, moest hem verkleinen hoewel hij net geen 2 Mb was...
  Dank je voor het lezen van dit verhaal. Hebben we allemaal niet tijd tekort om alles bij te kunnen houden? Dat lukt helaas echt niet! Af en toe een inhaalslag is dan wel leuk! Lieve groet, lin
 • erinneke
  leuk begin, benieuwd hoe het verder loopt
  lin: Bedankt erinneke. Blijven lezen zou ik zeggen. Morgen komt het tweede deel, groetjes lin.
 • muis
  Een wilde blind date:)
  Ben benieuwd naar het vervolg
  groetjes
  lin: vervolg 2 zet ik er zo op. Bedankt Muis!
 • thijl
  Dit belooft wat. Nauwkeurige beschrijving van de handelingen. Goed geschreven. Ik blijf graag volgen.

  Vrijblijvend tipje:

  integendeel zelfs (aaneen)
  lin: Bedankt voor je waardering en je tip!
 • Emmeline
  Jaa, sterk geschreven hoor!!!
  Xx
  lin: Ah! Ook het eerste deel gevonden! Nog even wachten op het derde dan maar.. Dank voor het teruglezen! groetjes, lin
 • SabineLuypaert
  wat een kieken zeg:o afspreken tussen menskes he:-d ze neemt die blind wel errug letterlijk he hahaha
  sterk gepend weer zenne
  lin: Ja, een blinde kip kun je d'r inderdaad wel noemen! Bedankt voor het lezen en reageren Sabine!
 • Mistaker
  Spannend! Ik vind trouwens niet, zoals Linde, dat een vrouw alleen 's avonds niet op straat hoort te lopen hoor, de straat is van iedereen en je moet je niet laten beperken in je vrijheid en mogelijkheden!

  Groet,
  Greta
  lin: Fijne reactie!
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .