writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

In this World - deel 11

door louisaatjeIn onze wereld speelt recyclage een belangrijke rol. We hebben restjesdagen waarop de ijskast leeg moet, dagen waarop we 'creatief koken'. Verder schuimen we rommelmarkten en kringwinkels af op zoek naar de ultieme designerjurk, een zeldzaam vaasje, simpele kaarsjes en alles wat ons op dat ogenblik doet vergeten dat hamsteren voor slechtere tijden geen enkele zin heeft. Als een ekster stuiven we rond en slepen we aan en af naar ons hol. We verstoppen de buit voor andermans ogen, want het onbegrip dat we erin lezen, vergalt ons plezier. Nuffige blikken van zussen die zweren bij knisperend nieuw uit de reguliere winkels. Hun wantrouwen is groot: tweedehandskleren besmetten je met akelige virussen en er moet vast en zeker een steekje los aan zijn. Hun wantrouwen breidt zich- in diezelfde zin- ook uit naar ons persoontje. Ze is toch wel een buitenbeentje. Ze troosten zich ermee dat elke familie wel zo'n exemplaar heeft. Leuk om bij je vrienden mee uit te pakken als er stiltes vallen.

 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Mij in zo'n zaak ook niet gezien. Ik maak zelf mijn kleding op alle mogelijke manieren.
  louisaatje: nog interessanter natuurlijk
 • muis
  In tweedehandswinkels en rommelmarkten kun je soms interessante dingetjes vinden. Ik ben er absoluut niet tegen. Zal ik ook wel zo een uniek exemplaar zijn zeker?
  Knap geschreven
  groetjes
  louisaatje: thx!!!
 • SabineLuypaert
  heerlijk stukje (vooral het eindehahaha)
 • ERWEE
  Leuke inhoud, prima gezet en schrijftechnisch dik oké.
  louisaatje: goeiemorgen!
 • Henny
  Een beetje struinen is altijd wel leuk
  louisaatje: ja, h?, mijn laatste aankoop is een ingebonden jaargang van een weekblad uit mijn geboortejaar
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .