writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

In this World - deel 16

door louisaatje

Feestje gehad gisteravond. Verzapping van het gesprek bestudeerd. De deelnemers zijn tv-zenders die hoge kijkcijfers beogen, een doel dat de conversatiemiddelen heiligt: onderbreken, luider praten, het hoofd onge´nteresseerd afwenden, opstaan, steeds sterkere verhalen debiteren, sappige roddels lancerenů Vooral geen Canvas diepgang of ernst. Kortom, ervoor zorgen dat je niet weggezapt wordt. Wie lange monologen kan houden zonder onderbroken te worden - behalve dan door de lachband -is aan de winnende hand. Wat vooral taboe is, zijn stiltes. Er is slechts de ruis van het gesprek. Op zulke momenten verlang ik intens terug naar het testbeeld.(Een testbeeld is een (grotendeels) stilstaande afbeelding die gebruikt kan worden om te controleren of een beeldbuis en/of televisieontvanger goed is ingesteld, en of er problemen met de ontvangst zijn .Tot in het begin van de 21e eeuw was op veel kanalen 's nachts een testbeeld te zien, tegenwoordig zenden steeds meer kanalen 24 uur per dag uit. Op veel Nederlandse en Belgische kabelnetten is daardoor geen testbeeld meer te zien.)

 

feedback van andere lezers

 • Ghislaine
  Hoe het is om televisie te kijken, weet ik niet. Ik heb er geen.
  louisaatje: je kunt je er toch iets bij voorstellen, toch? Je mist niks, of toch weinig. Ik gebruik hem als slaapmutsje. Hoe saaier het programma, hoe beter de 'slaappil' ;-)
 • ERWEE
  Geweldig stuk!!!
  louisaatje: joepie!! Erwee is tevree
 • muis
  Knap neergezet Louisaatje.
  Ik heb een tv, maar zelden staat hij aan. De radio daarentegen draait hier dag en nacht:)
  groetjes
 • erinneke
  grandioos fragmentje dat ik met veel plezier verslonden heb
  louisaatje: ja, ik zit blijkbaar in een zeer langdurige misantrope bui, ;-)
 • Theo_Roosen
  Beschouwingen die je aanzetten tot even 'nadenken'. Iets waar je normaal aan voorbijgaat maar jou niet ontgaat. Heerlijk ! Theo.
  louisaatje: :-)
 • Henny
  Inderdaad, beter dan al die oeverloze herhalingen.
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .