writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Dieet

door eric

-"Ik méén het !"
De blik in haar ogen nam elke laatste twijfel weg : ze meende het inderdaad.

-"Je zal moeten kiezen... je b-buik of ik !"

De manier waarop ze één van mijn betere lichaamsdelen voorzag van twee b's, deed me huiveren. Het voorspelde niets goeds, was wel een zeer optimistische analyse van de situatie.

Van woordenwisseling was hier geen sprake. Ruzie evenmin. Daarvoor hoef je met twee te zijn. Met een bij voorkeur gelijkmatige inbreng - eerlijk verdeeld. Dit was hier niet het geval. Ik had nog niet echt deelgenomen aan het debat. Mijn inbreng was voorlopig beperkt gebleven tot een strategisch stilzwijgen.

Want - daarover bestond geen twijfel - gelijk had ze ! Het eerder door haar geciteerde lichaamsdeel had inderdaad proporties aangenomen die niet langer gecatalogiseerd konden worden als ongevaarlijk en van voorbijgaande aard.

De eerste tekenen hadden zich voorgedaan net na de eeuwwisseling. Het beruchte millennium. U weet wel : toen iedereen ervan overtuigd was dat de wereld zich zou herleiden tot een hopeloze warboel.

De enige warboel die ik me kan herinneren was de frustratie die zich stilaan van mij meester maakte, toen de consequenties van mijn belofte tot me begonnen door te dringen.

-"Goed," had ik triomferend uitgeroepen. Haast meesmuilend, moet ik eerlijkheidshalve bekennen. "Als ik je dààrmee plezier kan doen ..."

Tot op dat ogenblik had mijn leven een simpel verloop gekend. Geen noemenswaardige ziektes, een gezonde eetlust - zowel lichamelijk als geestelijk... Het enige wat niet helemaal volgens plan was verlopen, was mijn gewicht. Daar waar alle onderdelen zich met de jaren hadden ontwikkeld tot zonnig neuriënde ingrediënten , was mijn gewicht hinkend achterop gekomen. Mager was een woord dat inderdaad om de haverklap was gebezigd tijdens diverse gelegenheden.

-"Wacht tot hij verliefd wordt... Eens gehuwd zal hij wel veranderen... De liefde van de man gaat immers via de maag... Hij zal in een mum van tijd verdikken..."

Goede bedoelingen waren er. Bij de vleet. Allemaal tegelijk. Het enige wat ontbrak, waren de resultaten. Een professioneel gedoseerde samenstelling van seks, een lekker wijntje en een goede sigaar zou volgens de experts garant staan dat mijn uiterlijk, dat op dat moment zelfs een snijboon angstig in een hoek zou hebben geduwd, zich zou ontplooien tot wat diezelfde experts corpulent noemden.

Niets was minder waar. Ondanks alle verwoede pogingen bleef alles zoals het was. Ook de snijboon.

-"Probeer 's anders te drinken," stelde iemand voor. "Water is slecht voor je. Trappist moet je drinken. Driedubbele… "

Toen dat niet hielp, snelde mijn vrouw ter hulp.

-"Je zou het roken moeten opgeven," zei ze.

Tevergeefs.

Toen uiteindelijk de derde mogelijkheid me eveneens ontnomen werd, liet het resultaat niet lang op zich wachten. Mijn lichaam klapte enthousiast in de handen en in een mum van tijd vulde het de ontbrekende kilo's aan en metamorfoseerde zich tot wat ik nu ben : gelukzalig glimlachend gezond, maar met een buikje dat het me alsmaar moeilijker maakt om vast te stellen of ik twee gelijke sokken heb aangetrokken.

De verbazing van mijn vrouw, die evenredig toenam met mijn gewicht ( de verbazing uiteraard, niet mijn vrouw ) heeft er nog een lange tijd over gedaan om er zich bij neer te leggen, doch uiteindelijk is het haar ( mijn vrouw dan, niet de verbazing ) teveel geworden en kon ze niet langer lijdzaam toezien.

-"Je moet vermageren !" was haar eerste voorzichtige suggestie.

Toen ook dat niet hielp, bleef haar geen andere uitweg over dan een ultimatum.

-"Ofwel ga je op dieet en vermager je, ofwel pak ik mijn koffers !"

Toen ik, enigszins beduusd, een poging deed om mijn wenkbrauwen te fronsen, voegde ze er nog aan toe :

-"Ik méén het !"

Ik heb even geaarzeld...

© Eric

 

feedback van andere lezers

  • Emmeline
    Heerlijk dit!!!
    Hoe je hier verteld, schitterend!! Die bijgevoegde verduidelijkingen tussen haakjes, heerlijk vind ik het :)
    Echt, graag gelezen!!!
    Xx
    eric: Ging wel een nachtmerrie aan vooraf, maar da's bijzaak, hihi...
    Dank voor je reactie!
    Xx
  • erinneke
    super!!! meer woorden heb ik daar niet voor
    eric: Geeft niet, "super" vind ik genoeg ;)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .