writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Muisje, de lispelende olifant

door liesje

Ik kwam deze nacht een heel grote olifant tegen. Het was een enorm lief beest wat een klein beetje lispelde. O, dit sssss-je hoor ik nog druisen in mijn oorkelk. Ik keek deze nacht om 22 uur stipt Muis, de olifant, aan en onmiddellijk was het liefde op het eerste zicht. Kan een droom werkelijkheid worden? Kan ik verliefd worden op de lispelende Muis? Ik weet het niet. Ergens hoop ik dat dromen voor éénmaal bedrog mogen zijn. Hoewel, deze geliefde zou me eindelijk wel over de deurdrempel kunnen dragen. Deze liefde zou eindelijk niet kunnen klagen over mijn gewicht, als hij als tegenprestatie zelf de weegschaal op moet.

Ik had hem lief gedurende mijn ganse nachtrust. Nog nooit heb ik iemand zolang zo intens lief gehad. In mijn menselijke relatie duurt het beminnen misschien wel eens langer als een half uurtje. Dit slurfje... mmm... Oei, verraad ik nu te intieme details?

Je vraagt je misschien af hoe ik - als uiterst knap Rubens model - kan verliefd worden op een olifant. Wel, ik hou van reizen. Nog nooit bracht iemand me naar alle werelddelen. Deze nacht sprong ik met Muis trampoline en we zijn pardoes geland op de maan. Doordat een krater was ontstaan bij de landing, kwamen we eerst terecht in de hel. Helemaal warm kreeg ik het, ondanks de regen die muziek creërde op het raam van mijn slaapkamer. We klommen vervolgens samen de krater uit en bewonderden de schoonheid van de maan. Hand en poot keken we de wereld tegemoet: de stokjes van China, de dansers van Cuba, de doedelzakspelers van Ierland, ... Na ons de levensechte cinemavertoning, sprong Muisje samen met mij van wolkje tot wolkje terug mijn bedje in.

Acht uur deze morgen. Horrortijd! Mijn wekker ging en we namen afscheid. Ik heb Muisje echter lief, vandaag en morgen en voor eeuwig.

Weet jij de moraal van dit verhaal?
Laat nooit een olifant jouw nekje kussen. Als je dit wel doet, dan slaat de olifant zijn virtuele slurf omklemmend om je heen als jouw menselijke partner je in de nek wil zoenen. Een olifant is dus jaloers!

And they lived happily and forever...
The elefant and the neck.

 

feedback van andere lezers

 • Thomas
  jouW nekje! Ik vind dit wel een leuk verhaaltje :)
  liesje: Dank je wel Thomas!
 • Henny
  Dit verhaal leent zich ervoor om uit te werken tot een echt sprookje. Laat je fantasie maar op de loop gaan.
  liesje: He Henny, bedankt voor je lieve en bemoedigende commentaar!
 • SabineLuypaert
  doet me beetje denken aan dat fimpje van dat huisnijlpaard (ja wil dit ook wel lezen als een echt sprookje zenne, kan je beetje romatiseren nog?)
  liesje: bedankt voor je feedback Sabine.
  Misschien ga ik inderdaad nog aan het romantiseren...
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .