writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Kikkerbillen, nie warm, nie willen

door zwartkopje

KIKKERBILLEN, NIE WARM, NIE WILLEN

Enkele weken geleden werd ik via de gezondheidsnieuwsbrief op de hoogte gebracht van het fenomeen: etalagebenen. Ik linkte de term 'etalagebenen' meteen aan de zomerse 'mini'-rokjes en ging ervan uit dat het een synoniem was voor 'het paraderen zoals een in minikleed of -rok geklede etalagepop'. Want waarvoor draag je anders een mini-rokje? Toch om de anderen te laten zien dat je fier bent op je benen. Je benen gezien mogen worden?

Ook mijn benen mochten gezien worden, zij het dan in de pubertijd toen ze nog rank en atletisch waren en mijn dijen zich nog niet tot krinkeldijen getransformeerd hadden.
Ik herinner me nog die keer op de jaarmarkt. Ik poseerde naast een zittende oude bok terwijl mijn moeder voor de ultieme fotoshoot zorgde. Een dronken man aan de overkant van de straat slingerde toen het woord kikkerbillen naar me toe. Ik nam het hem in eerste instantie niet kwalijk. Hij zag namelijk 'allemaal' beestjes. Mijn moeder suste me met de troostende woorden dat mijn billen helemaal niet op kikkerbillen geleken maar later werd dit voorval telkens op ieder familiefeest weer aangehaald en werden naast mijn haarloze oksels nu ook de' kikkerbillen' het onderwerp van de dag.

Helaas, alle mannen - die me ooit gekust hebben - ten spijt, ik ben nooit veranderd in een prinses, noch zijn zij veranderd in de prins op het witte paard (of geldt dit alleen voor kikker(billen) kussende prinsessen?)

Na dit voorval is de trots over mijn benen zienderogen geslonken maar ook de oprukkende mars van 'wij willen de grootste maat hebben', die mijn maag en buik in de loop der jaren tot lijfspreuk hadden gemaakt, zorgden ervoor dat mijn bovenbenen hun slank terrein langzaam maar zeker moesten prijsgeven.

Maar een feit is zeker. Als een marktkramer reclame maakt voor zijn gebraden kikkerbillen: 'Nie warm, nie willen' dan weet ik zeker dat hij het niet (meer) op mij gemunt heeft.

 

feedback van andere lezers

 • RolandBergeys
  tikje hilarisch, leuk
  zwartkopje: Dank je Roland, voor je toffe feedback

  groetjes,

  zwartkopje
 • aquaangel
  hahah :)) leuk
  zwartkopje: Dank je aquaangel :)

  groetjes,

  zwartkopje
 • ERWEE
  Mooi storyke.
  Je bent dus niet dat treurig dametje uit het liedje van Toon Hermans, waarbij hij dacht: 'Verhip, die hep er geen'?
  zwartkopje: Nee, niet meer... hihi!

  groetjes,

  zwartkopje
 • jbrouns
  Leuk, allee, om te lezen, niet om te hebben, die billen bedoel ik, euh, neen, de opmerkingen erover natuurlijk, ikzelf ben beginnen te schrijven omdat ik knotsknieŽn heb, gaat goed, zo'n laptop tussen mijn knieŽn.
  zwartkopje: dank je voor je reactie en je ziet, waar je knie?n nog goed voor zijn h?, hihi!

  groetjes,

  zwartkopje
 • SabineLuypaert
  zaaaaaaaaaaaaaaalig stukje hahah, en ik was al gelokt door de titel he (smile) krinkeldijen jeetje, hoe verzin je het, dien ouden bok zal wel fileekes gezien hebben hahahah
  zwartkopje: oeps... shame... heb dat woord overgenomen van een Nederlandse dame die het op een site gebruikte. Zou er zelf nooit op gekomen zijn. Is dat nu plagiaat?

  groetjes,

  zwartkopje
 • muis
  Kikkerbillen:) Het overkomt je maar:)
  Heel grappig beschreven Zwartkopje, vlot leesbaar en je hebt eenvoudige zinsbouw gebruikt.
  Heb genoten van dit verhaal
  groetjes
  zwartkopje: Dank je voor je leuke feedback Muis,

  groetjes,

  zwartkopje
 • Henny
  Als je er maar op vooruit komt. Leuk verhaaltje
  zwartkopje: dank je Henny voor je feedback

  groetjes,

  zwartkopje
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .