writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

de kracht van de liefde

door Liesje

Ik gaf je mijn hart. Ik legde het teder in jouw handen. Ik had het gevoel dat jij me een echte thuis zou bieden. Een thuis die warmte biedt.

Jouw liefdevol gezicht was een masker van jouw harde karakter. Je bent een schijn-mens voor de buitenwereld, maar verstoppertje blijven spelen was een onmogelijkheid binnen de muren van ons huis. De vrienden, collega's en mensen om je heen keken niet binnen. Enkel ik, jouw reisgezel in het leven, diende te incasseren. Je was een clown met een ander gelaat, als het masker thuis werd opgeborgen.

Mijn hart wat jou werd aangeboden, werd een restant van zijn eigen zijn. De nachtelijke zijde van jouw karakter sneed het hart uit en belegde het met opgelegde taken. Jouw zijn werd de wereld die moest overheersen. Een andere opinie werd verwijderd, teruggedrongen naar andere oevers. Jouw moraal overheerste mijn eigen wereld. Je hebt me begraven onder de kracht van je alles overheersende ik. Mijn hart was verloren, dieper en dieper gekelderd.

Op een bepaald moment rukte ik mijn hart terug uit jouw handen. Je had het aangewend als speelbal, maar dit was het einde van jouw macht. Ik wist niet dat ik deze kracht nog bezat, maar miskenning heeft geleid tot erkenning van mijn eigen ikje.

Het hart werd opnieuw doorstroomd en kwam terug tot leven. Het werd opgegraven uit jouw gecreŰrde hel. Ik voelde me een mens met een ge´mplanteerd hart. Het moest terug een eigen thuis vinden, een warme thuis met zelfvertrouwen. Mijn belangrijkste lichaamsorgaan kende kerfjes en littekens. Het was niet meer hetzelfde en toch was het opnieuw levend.

Ik had mezelf beloofd mijn zijn niet meer toe te vertrouwen aan een ander, een persoon die ik lief had. Jij, mijn nieuwe geliefde, kwam echter in mijn wereld en koesterde mijn hart door het stilletjes te verwarmen. Je nam het niet weg, maar koesterde het door te strelen en lief te hebben.

Heel voorzichtig slaagde ik er in om toch mijn hart terug aan iemand toe te vertrouwen. Mijn hart werd niet meer opnieuw gekelderd, maar het ontdekte de hemel en de mooie zijde van het leven. Liefde liet me groeien en opnieuw ontdekken. De kracht van een echte glimlach kwam opnieuw tot leven. Anderen konden opnieuw niet binnen de muren van ons huis kijken en deze keer was dit jammer. Ik wilde namelijk de wereld laten zien wat echte liefde betekent!

Liefde is een krachtig gegeven. De voedingsstof van ons geluk, al dan niet vol vitamientjes!

 

feedback van andere lezers

 • Theo_Roosen
  Oprechte liefde niet uit ego´stich eigenbalng geboren is de parel van ons leven. Je zou er ook een mooi gedicht kunnen van maken. Groeten, Theo.
  Liesje: Dag Theo,
  bedankt voor de mooie en warme commentaar.
  Dit verhaal is gebaseerd om mijn gedichtje 'ge?mplanteerd hart' :-)
  Groetjes,
  Lies
 • Ghislaine
  Liefde geeft en neent niet.
  Liesje: Ghislaine, you score bezorgt me een vrolijk gevoel!
 • Gaya

  Wat een triest verhaal en mooi eind. Vol emoties en hervonden geluk. Zit veel gevoel in, proef je.

  - een echte thuis zou bieden.
  - diende de incasseren
  Liesje: Dank je wel Gaya voor het lezen van mijn verhaal en voor de uitgebreide feedback!!!
 • cehadebe
  fijn dat je het vond
  Liesje: oeps, nu kom ik beetje dom over, want ik begrijp jouw reactie niet zo goed.
  Vond het in elk geval wel fijn om de liefde op een andere manier te ontdekken.
  Bedoelde je dit?
  Bedankt in elk geval voor je 'uitstekende' score ;-)!
  Groetjes
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .