writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

GROOTSE MIDSUMMERNIGHT BRADERIE

door ERWEE

Een groot aantal landgenoten zal zo stilaan wel aan vakantie toe zijn.
Voor wie nog moet vertrekken organiseert de NV ERWEE dit jaar al voor de zesde keer zijn GROOTSE MIDSUMMERNIGHT BRADERIE.
Een vierdaagse nachtelijke koopjesperiode waarbij op de eerste plaats vooral de campingbezoeker aan z'n trekken zal komen.

Breng dus rustig een bezoekje aan onze geweldige MIDSUMMERNIGHT BRADERIE en maak hier kennis met een aantal zeer opvallende spullen waarmee u onmiddellijk indruk kan maken bij uw buren op de camping.

Ook de mensen die reeds teruggekeerd zijn van hun jaarlijkse vakantiebestemming, en het dus voor dit jaar allemaal al gehad hebben: ook zij blijven natuurlijk zeer welkom op onze GROOTSE MIDSUMMERNIGHT BRADERIE.
Denken aan de toekomst kan immers nooit kwaad.

De NV ERWEE beseft uiteraard zeer goed dat de echt avontuurlijke kampeerder wellicht geen nood heeft aan al die gadgets. Maar toch, zeg nooit, nooit.

Wat valt er op onze GROOTSE MIDSUMMERNIGHT BRADERIE dan zoal te kopen?
Er is bijvoorbeeld onze leuke Pop-Up tent. Dit is een tent die zichzelf in twee minuten opzet.
U hoeft gewoon de elastieken band die er rond zit los maken, dan zet de tent zichzelf op door een of ander opblaassysteem. Daar zal u gegarandeerd indruk mee maken.
U stopt op zo'n camping. Haalt die Pop-Up tent uit de wagen. Korte ruk aan die elastieken band. Floep!, en de tent staat recht.
De buurman van rechts ziet wat er gaande is en vloekt nu nog zeventien keer harder dan tijdens het opzetten van z'n eigen tent.
Het enige nadeel is wel dat ie nogal klein is. Je kan er in met twee personen, maar er is verder weinig plaats om alle andere spullen daarin nog op te bergen of weg te zetten.

Daarvoor heeft de NV ERWEE dan weer een andere oplossing bedacht.
U kan op onze GROOTSE MIDSUMMERNIGHT BRADERIE ook een mobiele gastencabine kopen. Dat is een vouwwagen die je gewoon naast de Pop-Up tent kan zetten. Ook altijd makkelijk indien er bezoek langs komt.
Ofwel ontvangt u die bezoekers dus in en om die vouwwagen, anderszins, indien u om welke reden dan ook niet weten wil van die leuteraars, deze mobiele gastencabine lijkt ons ook best te kunnen dienen als eerste vluchtmogelijkheid voor uzelf.

Alweer zeer handig is de wegwerpbarbeque. Dat is een niet al te groot aluminium bakje waar u gewoon de houtskool kan in smijten en voor de rest werkt dat volledig hetzelfde als een gewone barbaque. Het enige verschil is dan dat u dit na gebruik gewoon in de vuilnisbak kan kieperen.

Het kan natuurlijk gebeuren dat dit soort gadgets nogal duur zijn. Zeker wanneer je deze dingen gaat aankopen in de gewone handelszaken.
Maar u zal merken dat onze prijzen tijdens deze GROOTSE MIDSUMMERNIGHT BRADERIE heel goed zullen meevallen.
Die wegwerpbarbeque bijoorbeeld, kost in de gewone handel toch al vlug zo'n 4,50 euro.
De NV ERWEE verkoopt u dit ding aan minder dan de helft van die prijs.
Een wegwerpbarbeque voor 2,14 euro, zeg nu zelf beste campingbezoeker, dat is drie keer niks.

En de Pop-Up tent kost in onze promotie nog slechts 38.00 euro. (Elders is dat toch al vlug zo om en na bij de 54,90 euro.)
Zelf zijn we bij de NV ERWEE wel benieuwd hoe je dat ding weer dicht krijgt. Dat staat namelijk niet beschreven in de gebruiksaanwijzing.

Dan zijn er op onze GROOTSE MIDSUMMERNIGHT BRADERIE nog een aantal andere mooie producten te vinden om uw verblijf op de camping van uw keuze zo aangenaam mogelijk te maken.
Met name de huishoudapparaten. Die zijn ook enorm populair.

Wij hebben voor u onze speciale campingversies van de campingbroodrooster, de campingkoffiezet, de campingwaterkoker, en zo meer.
U kan dat soort dingen ook wel uit de eigen keuken meenemen als u dat echt denkt nodig te hebben, maar dat is dan toch weer niet helemaal hetzelfde.
Het zijn vaak kleinere of lichtere versies dan de normale huishoudspullen.

Wat zit daar bijvoorbeeld nog tussen?
De Mini-friteuse. Of de Mini-wasmachine. En het voordeel is dat die dingen allemaal minder verbruiken.

Maar zoals ik daarstraks al gezegd heb: wij weten dus niet of de avontuurlijke kampeerder hier allemaal wel behoefte aan heeft.
Op de meeste campings heb je dan ook meestal geen elektriciteit.
Tenzij u een camping bezoekt waar er wel elektriciteit is. Maar voor dat verbruik moet u dan meestal weer een ferme som bij betalen. En niet iedereen ziet dat dan weer zitten.
Een beetje gas kan ook al wonderen doen. Of een vuurtje stoken . . . Daarbij dan wel uiteraard steeds opletten voor mogelijk brandgevaar in bosrijke omgevingen.

En dan zijn er natuurlijk ook nog onze andere hulpmiddeltjes waarvoor u helemaal geen elektriciteit nodig hebt.
Zo is er in onze aanbieding bijvoorbeeld de revolutionaire opwindbare radio.

Hoe werkt dat ding?
U draait gedurende een twintigtal seconden aan een handeltje, en dan speelt die radio dus gedurende een aantal minuten z'n allermooiste deuntjes.
Wat u aan zo'n ding hebt als u de vorige avond een lange wandeling gepland heeft doorheen de Ardense bossen, of een fietsrit naar de top van de Mont Ventoux, het ontgaat ons verder helemaal.
Wel is de NV ERWEE er zeker van dat u hiermee indruk maken zal op uw linkerbuur.
't Is alleen jammer dat daar geen cd-speler bijzit. 't Is echt alleen maar een radio.

De NV ERWEE heeft in zijn aanbod namelijk ook een 'Burenwraak'-cd.
Met daarop twintig nummers waarmee u zich altijd kan afreageren op uw buren.
Wanneer die bijvoorbeeld de hele nacht in en om hun tent een heavy feestje gehouden hebben, waarop u overigens niet geļnviteerd was, of die andere buren, die till 5:20 in the goddamned fucking morning hebben liggen vozen, dan speelt u tijdens het uitslapen hunner roes toch gewoon die 'Burenwraak'-cd.

Wat staat er zoal op die 'Burenwraak'-cd?
U hebt bijvoorbeeld het geluid van een drilboor. Het geluid van een kind dat zit te rammen op de drums van z'n papa. Het geluid van zeven metrostellen in de Londense Underground. Het geluid van een geweldig uit de kluiten gewassen echtelijke ruzie waarbij het koppel staat te gooien met die wegwerpbarbeque, de campingbroodrooster, de campingkoffiezet, de campingwaterverwarmer, de mini-friteuse, de mini-wasmachine en de opwindbare radio.
Waarna de man de Pop-Up tent uitloopt en twee forse uppercuts en een deftige kniestoot geeft tegen de mobiele gastencabine.
U kan die geluiden altijd heel luid afspelen.
Echt allemaal dingen om je buren te pesten in tijden van nood.
Het nadeel daarbij is dan wel dat u ook uw eigen rust in het gedrang brengt.

Maar daar heeft de NV ERWEE over nagedacht.
Bij aankoop van deze 'Burenwraak'-cd krijgt u uit de handen van onze lieftallige Miss NV ERWEE tijdens deze uitzondelijke MIDSUMMERNIGHT BRADERIE namelijk zomaar en bovendien gratis, een stel oordopjes van ons cadeau.

Wat denken jullie, lieve campingbezoekers?
Wij staan voor u klaar.
De NV ERWEE verwacht jullie in grote getale op 18- 19- 2O- 21en 22 juli aanstaande.
Onze deuren openen telkens, LET OP!, om 23.00 uur en wij sluiten om 6 u. 30 stipt.
Wij van de NV ERWEE hopen u massaal te mogen ontvangen op een van deze koopnachten.
Eigenlijk is het zondermeer onze grootste droom.
Graag tot ziens dus maar op onze Zesde GROOTSE MIDSUMMERNIGHT BRADERIE.

 

feedback van andere lezers

 • louisaatje
  grapjas!, heeft zeer veel potentie, zou het wat inkorten en gaan voor de grootste klappers: de tent die niet mer opgevouwen kan worden, de cd... horen daar zeker tussen. Als podiumtekst bekeken, moet het natuurlijk weer wat omstandiger zijn... je leest het, ik ben aan het denken ;-)
  ERWEE: 't Kan een conf?rence' zijn misschien. Dat vertrekt toch altijd van een 'pure' tekst. De zever komt er als uitbreiding nadien bij op een podium. (Carmiggelt - Sonneveld)

  Maar ik heb geen podium. Zelfs Miss ERWEE zal die oordopjes moeten uitdelen op de gewone begane grond.

  Maar all?, denken is ok?. Nu nog langskomen en je voordeel doen. Ik zie je zo zitten in die pop-up tent.

  Zeer bedankt!
 • SabineLuypaert
  zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalig hahahahahaa niet te doen (smile) breng je deze mee naar de volgende meeting?????????????? hahahah zaaaaaaaaaaligheidje weerom
  ERWEE: Misschien, maar dan zullen paddestoelen zijn in de afprijzing.
  En champignonnekes.

  En volgend jaar tomaten uit Bordo.

  Zeer bedankt wederom!
 • Gaya
  Het is een lap, maar dan heb je ook wat :):) Erg leuk geschreven

  Gr.

  ERWEE: Nou, ik dacht, zal ik er eens een lap opgeven?
  En ... u komt toch ook, hoop ik?

  En u bent Nederlandse, zie ik, lees dan mijn 'Klussen in Scheveningen' maar eens rustig.
  Tenzij u moet gaan klussen. In Uden, denk ik dan maar. *lol*

  Zeeeeeeeeeeeeeer bedankt Gaya.
 • muis
  §5 Er is bijoorbeeld onze leuke =
  ERWEE: Jammer toch, dat ik je qua uitnodiging niet heb kunnen bereiken onlangs.
  Maar de stock is nog niet uitgeput.

  Zeer bedankt!
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .