writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Het Verval (44)

door koyaanisqatsi

Ik probeer me Birgit in te beelden: krijtwit, met een glans van rust over haar gelaat die ik nooit eerder heb mogen aanschouwen. De kou van het mortuarium draait als een windhoos om me heen, de man in de witte jas vraagt met een hoofdgebaar of ik genoeg heb gezien; ik knik en Birgit verdwijnt in de muur.

De hyena is vertrokken; een spichtig kereltje met rooddoorlopen ogen, volgens hem van het huilen, volgens mij van de dope, volgens de waarheid waarschijnlijk van allebei. Samen hebben we Birgits schamele bezittingen ingepakt en in haar sporttas gepropt. Meteen daarna is hij vertrokken. Geen seconde heb ik aan zijn verhaal getwijfeld. Als ik hem niet geloofde moest ik maar naar het teletekstjournaal gaan kijken, zei hij, maar ik geloofde hem meteen.
Birgit was niet het eerste slachtoffer van een overdosis, en ze zou beslist niet het laatste zijn.
'Er is te zuiver spul in de omloop,' verklaarde de hyena, die zichzelf Patrick noemde, als een lokale deskundige, 'Birgit is al de derde deze week...'
Hij beweerde haar familie te kennen en beloofde hen haar spullen te bezorgen. En verder hoefde ik me nergens wat van aan te trekken. Hij was de enige aan wie Birgit over mijn bestaan had gerept -voor het geval er wat zou gebeuren-, en ze had hem doen zweren mij nooit ergens in te betrekken. Daar kon ik van op aan en ook al interesseerde het tegendeel me geen bal, toch bedankte ik hem voor zijn loyaliteit.

Ik steek een sigaret op, schenk mezelf een groot glas whisky in, ga in de fauteuil zitten en begin wezenloos naar het donkere teeveescherm te staren. Natuurlijk gaat die knaap, die hyena, Birgits spulletjes helemaal niet naar haar familie brengen. Hij gaat ze verkopen, voor zo ver ze wat waard zijn, en er zichzelf een portie vuiligheid mee aanschaffen. Dat het lijk van zijn vriendin, liefje, hoer of wat dan ook, niet eens goed koud is, zal hem worst wezen.
Mijn sigaret smaakt vreemd, metalig, naar de dood -al kan ik me weinig bij de smaak van de dood voorstellen. Ik spoel mijn mond met een stevige slok whisky, moet bijna kotsen, druk mijn sigaret uit en kijk op de klok. Het is nog net geen twee uur, buiten heerst stilte en onnodige melancholie naar de afgelopen dag.
Er van overtuigd dat ik toch niet meer zal kunnen slapen zet ik de teevee opnieuw aan. Alsof het een cynische grap betreft komt ik terecht bij een politiefeuilleton waarin twee superflikken een crackhoer te grazen nemen die even voordien een oudje heeft overvallen. Gerechtigheid geschiedt!
Ik kieper de rest van de whisky in mijn keel, moet een nieuwe kotsneiging onderdrukken, zet het lege glas met een ongewild harde klap op de salontafel neer en zap door naar het volgende kanaal waar een topless meisje met grote, peervormige borsten me aanspoort haar op te bellen.
'Waarom niet?' begin ik te grinniken, 'waarom niet?'
Ik schenk me opnieuw een whisky in, trek mijn badjas uit, ga terug in fauteuil zitten, leg mijn voeten op de salontafel, spreid de benen, neem de telefoon en tik het nummer in dat continu over de schaamstreek van het meisje loopt. De telefoon gaat enkele keren over, dan volgt er een klik en hoor ik een zwoele, veel te jong klinkende meisjesstem zuchten: 'Hallo, met Erika, en wie ben jij, lieverd?'


 

feedback van andere lezers

 • SabineLuypaert
  die aansporing is heerlijke verwoord, wat een excuus hahaha (haja arme Birgit)
  koyaanisqatsi: euh...
 • aquaangel
  ja ja.... met erica, ahhhah of Vanessa, zo heten ze bij bosjes


  ik vind het zwaar irritant dat elke zender om 23uur al
  overgaat tot dit soort 'verkoop', dan maar liever tell sell.
  En heus zo preuts ben ik niet, maar voor kids die langer
  op mogen blijven is dit toch wat een ietwat vreemde aanbieding van vrouwen.... toch??

  (aquadienulijktalsofzevandeeenofanderevrouwenbewegingismaarditverrevanishoor!!youknowme)
  koyaanisqatsi: nepsex! dat is het!
 • muis
  Laat hem anders eens een escorteburo bellen? Toch ook vrij interessant en zij zijn clean:)
  groetjes
  koyaanisqatsi: maar dan is het geen "vettig" verhaalke meer...
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .