writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Ter verduidelijking à la Jan Hoet over Sabines zijden draadje

door SabineLuypaert

Beeld je in: erg abstract maar beeldschoon olieverfschilderij van de kunstenaarshand van ondergetekende dat de weelderigheid van het 'zijden draadje des levens' weergeeft, zich vervolgens driemensionaal over de muur manifesteert in het 'Louvre de Bruxelles'. Denk daar dan de wereldberoemde Jan Hoet bij die voor de gelegenheid even kwam afzakken om zijn gevoelswaardebelevenis tijdens het extatisch bewonderen van dit kunstwerk, aan u, argeloze wandelaar en kunstgenieter, over te brengen.

Dag: 3 augustus 2007. Uur, 17 minuten voor de Koninklijke Lunch die geoffreerd zal worden in de privézaal van 'Comme chez Louis'.

----

Na tien minuten desolate stilte waarin enkel het geknars van de hersenen van de Heer Hoet te horen zijn, steekt hij van wal. Alle aanwezigen hangen aan zijn lippen, ondergetekende ook.


'Dit zijden draadje beïnvloedt de sfeer der zintuiglijkheid van het verlangen, in symbiose met de abstracte beredenering die voorstander blijkt van groene zones voor de zwarte katergemeenschap en zijn lugubere link met de pré-primitieven en hun schatten van de aarde. De weemoed explodeert als een vredesmacht die sinds het begin der tijden, een uitvoerig einde breit aan aangevoerde revolutionairen en hun oprukkend anti-humanisme. De benen staan voor wortels van onrecht. Het betreft duidelijk een mensaap.

Hij hangt en staat.

Dit geeft aan dat er contacten zijn met de geluksmilitante van de ongerepte waarheid en het waanzinoffensief der onwillige poëten.

Over de herinnering van bananen in dit tekort zijn veel interpretaties voorhanden, vooral dan omdat de schadeclaim van de banaan in visueel opzicht net buiten deze pagina valt.

Aanvankelijk muizen de laatste aanmeldingen in een massaontgroeningsfenomeen door de mazen van de voortstuwelijke vernieuwing. Het aapschap dat hier doorsijpelend weergegeven is met een overduidelijke neiging naar het anti-absurdisisme, hecht zijn wortels in de beveiliging van de geesteskracht. Dat open en bloot toegeeft dat de strengheid der lijnen, die de ronde buik weergeven, een overduidelijk sarcastische knipoog is naar de overvloedige westerse wereld.

Psychische interpretaties blijken schadelijk voor de basissignalisatie van de voorste hersenlob. De armen zijn ten luchte gehesen om aan te geven dat enige nazorg een verloren investering blijkt. Ezelsmelk is een enige optie.

Ogen voelen wat de verf onzichtbaar acht. De massa proeft intens, de aap als eikel, een wereldtitel van formaat. Een zoemend liefdeslied, een Ode aan de mensheid en zijn aapzijn. De schoonheid van aap te mogen zijn. Als een nieuwe derde snelkeuken voor deze maatschappij.

Deze Sabycasso is uitermate uniek in zijn soort'


U begrijpt, mijn dag kan echt niet meer stuk.(smile)


 

feedback van andere lezers

 • kapiteinsebbos
  je maakt mijn dag

  dikke knuffels,
  xxxx
  SabineLuypaert: blij dat je genoten hebt (smile) dank je wel kapiteintje (zoen)
 • cehadebe
  De mijne óók niet meer hoor! Ik wil die Hoet voor m'n verjaardag ;)
  SabineLuypaert: oioi gaat moeilijk opsporen worden denk ik hahaha (smile) maar wat een heerlijek reactie
 • muis
  Jan Hoet, een mens geboren en getogen enkele kilometers van mij af. Heb hem nooit ontmoet, nooit persoonlijk gekend. Wel een veelbesproken kunstenaar die evenveel erkend als onderkend wordt.
  Als je van zo iemand zulke toelichting krijgt op je werk, aanvaardt dan beste Sabine, enkel mijn ene woord recht uit het hart gesproken:
  CHAPEAU!!!!

  Opmerkinkje: in de titel: verduidelijking => zonder "s"

  Doe zo verder en nogmaals Proficiat!
  groetekes
  SabineLuypaert: is helemaal uit mijn duim gezogen hoor ;) maar het klonk wel stoer he (smile) heel dank je wel om hier zo leuk stil te staan en die 's' gaak gelijk wegsnoepen zie.
  knuf
 • ERWEE
  Fenomenaal!!!
  Moest het zover niet zijn op dit uur, ik kwam gierend van het lachen naar ginds gekropen.

  maar wel even dit:
  verduidelijking (titel)

  geoffereerd = zonder e na de ff

  pré-primitieven (tussenstreepje)

  anti-humanisme (idem)

  aap-sChap (denk ik)
  SabineLuypaert: (smile-)
 • yrsa
  In één woord... Geweldig!! ;)
  SabineLuypaert: is wel plezant zenne zo iets ineens flansen (smile)
 • rob
  Ik had voor geitenkaas gekozen in plaats van ezelenmelk, maar ik heet dan ook geen Hoet.:-)))
  SabineLuypaert: hmm ja, moest ik het geweest zijn ook vast en zeker geitenkaasje (smile) heb er gisteren nog gegeten (smile) was al vier dagen geleden he ;)))
 • Ghislaine
  Masterart.
  SabineLuypaert: heel groot bedankt om mee te komen klinken op mijn zijden draadje (smile)
 • Monalisa
  Beste Sabycasso ;)
  Grandioos! Heb hier echt van genoten! Bij het lezen van de titel, meerbepaald bij de naam Jan Hoet, kwam mijn nekhaar wel lichtjes naar boven wapperen. Ben blij dat mijn nieuwsgierigheid het van mijn nekhaar gewonnen heeft ;)
  Met collegiale groetjes,
  PiMona LiCasso
  SabineLuypaert: Beste Pimona Licasso, mag ik even aanhalne wateen prachtnaam je daar hebt, zou ik meteen de parfummarkt mee aanvallen zenne ;)) (smile) en ik ben zoo blij dat jouw nekhaar je niet tegenhield om hier te komen, en dan nog genieten ook, (smile) mijn dagje kan niet meer stuk.--
  lieve collegiale verfgroet
  Sabycasso (smile)
 • bragt
  Amaai Sabine versta jij nu zelf wat je geschreven hebt? Misschien eens vragen aan JH.

  'neiging' tenzij je echt buiging bedoelt.
  SabineLuypaert: 'heeft beetje zweetwerk gekost maar als ik de tekening erbij heb, en ik denk even heeeeeeeeeeel ruim dan zie ik het ook zenne hahah (de neiging aangepast, dank je wel daarvoor) misschien in een sketchke zou ik durven maar zo aan jh?? oioi dat drf ik niet hoor ;)
 • aquaangel
  leuk!
  SabineLuypaert: (smile) merciekes
 • dichtduvel
  Leuk! Jef
  SabineLuypaert: (smile) merciekes
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .