writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Verloren: Een hart!

door Rachel

Geweldig! Hij is verliefd! Alles straalt, schijnt en licht op. Zelfs zijn blonde haren lijken lichter. Hij heeft zijn hart verloren!

Het begon zo vervelend! Eindelijk, na weken van hard werken, overleg en beraad vertrokken ze dan! Twee jongens vol levenslust op weg naar hun vakantiebestemming.
Mijn gezeur over "voorzichtig", "pas op", "niet vergeten" enz. was verleden tijd. Ik keek ze na en zwaaide nog even, onnodig, want ze hadden alleen nog maar oog voor de weg voor hen. Ja, ze zouden bellen als ze op de plaats van bestemming waren.
Inderdaad, tegen de avond meldde een sombere jongeman mij dat zij er waren. Helaas, zonder geld en papieren. Gewoon verloren in een onbewaakt ogenblik ergens op weg naar! Naar, jazeker voor dit kind. Wekenlang had hij hiervoor gewerkt in zijn vrije tijd en naast schooluren. Ik moest slikken om niet meteen te vervallen in: "Zie je nou wel, ik heb je gewaarschuwd". In plaats daarvan reed ik naar de bank en maakte het verloren bedrag over, regelde nieuwe papieren en wenste hem een fantastische vakantie toe. Zijn lach aan de andere kant van de lijn klonk mij als muziek in de oren.

Waarom gebeurt dit mij altijd, vroeg hij nog! Waarom jou niet, antwoordde ik hem. Ik begreep hem wel. Zijn leventje de afgelopen jaren, was nu niet bepaald over rozen gegaan. Aandacht, tijd en een dosis geluk was nu precies waar het hem altijd aan had ontbroken. Zijn zelfvertrouwen en het geloof en vertrouwen in zijn medemens hadden hierdoor een aardige deuk opgelopen.

Toen hij bij ons kwam, duurde het weken eer hij zich weer heel voorzichtig liet zien in al zijn kwetsbaarheid. Beetje bij beetje werd hij weer de vrolijke tiener die hij behoorde te zijn. Hij danst en swingt, en maakt nu weer volop plannen voor de toekomst en het vertrouwen in de medemens groeit met de dag.

Na drie dagen kreeg ik een telefoontje van een aardige mevrouw uit het midden van het land. Zijn tas was gevonden en jawel zijn geld en papieren ook. Ik belde hem meteen en hij was dolblij en opgelucht maar vooral verbaasd over zoveel eerlijkheid. Dat dit kan, zomaar, zei hij. Ja dat kan! Voor hem was dit heel bijzonder en een regelrechte opsteker voor normen en waarden. Dank je wel, lieve familie uit het midden van het land. Het terugbrengen van de tas betekende voor hem zoveel meer dan het eerlijk retourneren van gevonden zaken. Hij heeft er weer een belangrijk stukje vertrouwen bij gekregen.

Op de terugweg ging hij langs bij deze vriendelijke mensen met een grote bos bloemen. Het schijnt dat hij haar daar heeft ontmoet! Het was liefde op het eerste gezicht, ook dat nog! Het zal je maar gebeuren! Je verliest je tas en tevens vlak daarna je hart! Wel fijn dat hij er dit keer zo blij mee is!

Rachel

 

feedback van andere lezers

  • aquaangel
    wat een leuke story

    xx
    Rachel: Dank je wel A.

    Rachel
  • Gaya
    Een heel aandoenlijk verhaal. Graag gelezen

    Gr. K@rin
    Rachel: Ook jij erg bedankt voor de mooie reactie.

    Rachel
  • Mistaker
    Leuk maar een beetje 'gewoon', ik mis iets speciaals dat in je gedichten overvloedig aanwezig is.

    Groet,
    Greta
    Rachel: Hahahaha, gooi het er maar uit, maar ik begrijp wat je zegt hoor.
    En, het is waar. Dit is ook een gewone dag uit een doodnormaal leven.

    Rachel
  • yrsa
    leest heerlijk weg ;)
    Rachel: Je bent toch niet in slaap gevallen?
    Dank je wel yrsa voor je compliment.

    Rachel
  • punster
    Waarom jou niet, antwoordde ik hem. --> hem weglaten
    Zijn leventje de afgelopen jaren, was nu niet bepaald over rozen gegaan. --> Zijn leventje was de afgelopen jaren niet over rozen gegaan.
    Aandacht, tijd en een dosis geluk was nu precies waar het hem altijd aan had ontbroken. --> Het waren juist aandacht, tijd en geluk waar het hem steeds aan ontbrak.

    Rachel: He Puntster,

    Ben je te huur?
    Geweldig hoor, ik ga het meteen veranderen.
    Super van je.

    Rachel
  • Neeltje
    Eindelijk eens een beetje geluk op een doodgewone dag, leuk verhaal. Voor mij had het ook iets spannender mogen zijn.
    'ergens op weg naarTOE,; je vermijdt dan het verwarrende 2x achter elkaar geschreven woord NAAR
    Rachel: Kijk hier hou ik van. Je hebt gelijk, een handige tip.
    We duiken eens in de verhalenkast Neeltje, er ligt vast nog wel ergens
    een moordverhaal :)).

    Dank je voor je aanwijzingen.

    Rachel
  • RolandBergeys
    een leuk, doodgewoon verhaaltje
    Rachel: Die moeten ook geschreven want het leven is tenslotte dood gewwon.

    Rachel
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .