writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Eerste grote reis 2

door Hoeselaar

Het was zeven uur in de morgen toen er op onze deur geklopt werd, we hadden nochtans geen afspraken gemaakt bij het inchecken. Het bleek Jan te zijn die naast het hotel in een soort cafť een tafeltje reserveert had waar we het ontbijt zouden nemen. Koosje, mijn echtgenote was razend " potverdorie, waarom haalt hij ons zo vroeg uit bed weet hij dan niet dat we op vakantie zijn". Ik dacht er het mijne bij want tenslotte zijn die twee vier handen op een buik.

Kwart voor acht en met een lang gezicht had mijn vrouw eindelijk plaats genomen aan het tafeltje dat haar broer reserveerde maar niet naar haar zin scheen te zijn, om dat het te ver van het raam was. Iemand van het hotelpersoneel kwam vragen waar we die morgen naartoe wilden en of hij ons ideeŽn mocht aanreiken. Mijn vraag was waar men hier een taxi bestellen kon waarop de brave man me toeknikte en in Engels zei " dat ze zelf over een taxivloot beschikten.

Het was drukkend warm en de zachte regen koelde ons in zijn geheel niet, in tegendeel. De taxi bracht ons naar het koninklijke paleis en zijn prachtige Stoepa's. daar aangekomen moesten Koosje en Keshon m'n schoonzuster, lange rokken die men tegen een kleine vergoeding uitleende over de blote armen en benen trekken, want zo kon men onmogelijk naar binnen trekken. De gaanderijen die wel honderd meter bedroegen en het verhaal vertelden over het leven van Boeddha en de eerste koning van Siam nu Thailand waren prachtig. In verschillende episoden werden leven en werken op en fantastische wijze verteld. Daarna gingen we te voet (want het had opgehoord met regenen ) naar een geheel uit hout bestaand restaurant dat deels over de rivier lag om er iets te drinken. Welke soort bier ik ook opsomde ze schenen alles in huis te hebben en vroeg dan maar naar een trappist uit Vlaanderen.

In de namiddag bezochten we een kokosnootplantage even buiten de stad waartoe we beroep deden op een minibusje dat verschillende hotels aandeed. Daar leerden we een koppel uit Engeland kennen en waar we een aangenaam gesprek mee hadden. Later op die dag heb ik me doodgeschrokken omdat dezelfde man op een haar na getroffen werd door zo een noot die langs hem op de grond uiteen spatte.
Vandaar uit reden we nog steeds met hetzelfde minibusje naar een krokodillenfarm waar jonge mannen ja zelfs kinderen hun leven riskeerden voor een paar Bath. De avond verbrachten we in een van de vele centra's die deze stad rijk is en we genoten van de vreemde drukte en ook van de vele geuren en kleuren.

Dag twee werd zowaar nog een veel boeiender worden, na het ontbijt en een langere rit met diezelfde taxi zouden we de Floated Market gaan bezichtigen. Om daar naartoe te kunnen gaan moesten we eerst een bootreisje maken in een vaartuig dat de vorm van een heel lange bananenschil had. Er voeren veel van deze riviertaxi's die aan ons voorbij raasden en achter zich een gordijn van opspattend water lieten. Maar vooraleer we naar de boten konden werden we overrompeld door enkele jonge vrouwen die ons pardoes een aap in de handen duwden, waarop een jonge man foto's nam en deze tegen vijftig Bath aan ons probeerden te verkopen. Ik hoorde m'n echtgenote al zeggen" met alle Chinezen maar niet met den dezen".
Eens in de boot en een plaatsje gevonden om er te zitten begon deze al aan zijn tocht over de rivier. Het water spatte zo langs de toeristen op dat sommigen bleek van schrik om hulp riepen. Eens weer op vaste grond konden we na een wandeling van honderd meter de markt betreden.
Dit was een feest voor ogen neus en oren, op een plaats waar de rivier extra smal was lagen zo ver het oog reikte de bootjes wel tien rijen dik met allerlei waren volgestouwd. Het merendeel van de bemanning waren vrouwen die er handel dreven, kookten en vissen en groenten schoonmaakten in dat zelfde water.


 

feedback van andere lezers

 • FoXZuni
  oeps was ff voorbarig bij het het eerste verhaal van de je reis:) In ieder geval hebben jullie het daar wel schitterend gehad zo te lezen:)... een avontuur wat je zeker nooit meer vergeet...liefs van FoXje
  Hoeselaar: Ik kan maar een ding zeggen; dit land is meer dan een enkel bezoekje waard. Het heeft een zeer rijke geschiedenis en heeft met uitzondering van de Japanse bezetting al honderde jaren geen oorlog gekend

  Groetje Wilhelm
 • muis
  Een gesmaakt deel:) Lijkt me wel een interessante reis:)
  Heel cultureel.
  Groetjes
  Hoeselaar: Ja, dat was het ook, leuk dat je even voorbij kwam

  Willy
 • cehadebe
  Heerlijk om te lezen, alleen: heb = 'ben' ik me doodgeschrokken
  Hoeselaar: Maar zoals je ziet ben ik toch nog springlevend en verheug ik me op ieder fb dat ik krijg

  Wilhelm
Er zijn 10 bezoekers online, waarvan 0 leden: .