writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Naar de kapper

door remy

Het gefriemel aan mijn hoofd heb ik altijd als een martelgang ondergaan.
Maar het moet, om nog een beetje voor de dag te kunnen komen. Het is niet zozeer het geknip, want dat is - wil de kapper zijn best een beetje doen - in tien minuten gebeurd. Het is meer het oeverloze gezwam wat er mee gepaard gaat. Naar de kapper gaan heeft niets erotisch, ook niet wanneer de kapster haar borsten in je nek hangt, of met haar buik tegen je armen leunt. Hoe mooi de kapster ook is, ik heb dan altijd de nijging me schrikachtig terug te trekken. Dat heeft niets met preutsheid te maken, ik vind het gewoon niet prettig. Ongetwijfeld zullen anderen er anders over denken. Er komt nog bij dat een kapper altijd wat extra inkomsten wilt vergaren door smeerseltjes voor de iets droge huid te verkopen of shampoo met een wonderbaarlijke werking. Zalfjes met een ingebouwde toverformule en gels met 14 karaats gouden glinstertjes werden me aangeboden tegen exorbitante bedragen. Niets voor mij, als het nu diamantjes waren geweest, had ik er nog even over na willen denken.
Dinsdag was het weer zo ver. Er moest iets aan mijn haar gebeuren want het stond alle kanten op en ik kreeg het met geen mogelijkheid meer in een acceptabel model.
Druk was het niet in de kapsalon, en dan is het haast onvermijdelijk dat de kapper een lulverhaal gaat afsteken. Martin, want zo heet de man, bleef deze dag bij zijn metier. Veilig voor hem, want vroeger hadden we discussies die soms een beetje uit de hand liepen.
´Wanneer je wat ouder wordt, komen overal haren uit, lijkt het wel. Uit je neusgaten, uit je oren. Je wenkbrauwen hangen op een gegeven moment als vitrage voor je ogen en, wat ik als vijftiger het meest opzienbarende vond, je schaamhaar wordt ook grijs naarmate je ouder wordt. Een natuurlijk gegeven uiteraard, maar ik had er nooit bij stil gestaan.´
´Verf je dat dan nu?´ was mijn vraag uit beleefdheid, want ik was niet nieuwsgierig naar zijn antwoord.
´Nee, nee, natuurlijk niet, ik ben geschoren en hou dat strak bij, tegenwoordig een must hoor.´
´Laat mij dan maar ouderwets zijn met mijn grijze schaamhaar, ik vind dat meer voor iemand van in de twintig.´ Ik overwoog om voortaan mijn baard te laten groeien, alleen al uit protest.
Het leed was inmiddels geleden, ik kon gaan afrekenen, lekker kort geknipt, dan hoef ik voorlopig niet terug.
Een dame met bhourka kwam de zaak binnen en ging op haar hoofd in een kapperstoel hangen. Ik wist niet wat ik zag. Martin vroeg haar wat ze in hemelsnaam bezielde, waar ze bij God of Allah or whatever mee bezig was.
'Ik gehoord jij kut kapper' was het antwoord van de vrouw.

 

feedback van andere lezers

 • cehadebe
  Tot 'bijna' de laatste regel geloofde ik (zoals zo vaak) je verhaal:) Maar wel heel leuk om te lezen, groetjes, o ja, ik ben niet zo materialistisch, maar ik heb niet zoveel, dus wat ik heb, ben ik zuinig op, vooral de auto, nogmaals groetjes.
  remy: Ga er maar vanuit dat mijn schrijfsels allemaal fictief zijn Corrie. En geloof me ik ben ook geen veel verdiener. En daar ben ik blij om. Wie zei dat ook alweer; Je deelt eerder je laatste tientje, dan je eerste ton. En ik geloof daar heilig in.
 • yrsa
  lol ;)
  geweldig neergezet!!! Met veel plezier gelezen
  groetjes xx

  remy: Heel hartelijk dank yrsa!!
 • aquaangel
  haha het eerste stuk vond ik al heerlijk om te lezen
  dat het in een soort mop eindigt vind ik eigenlijk jammer
  maar dan alleen omdat ik niet van moppen houd.

  Maar het moet gezegd, het is leuk om te lezen

  en de kutkapper ben ik zelf ;P:P:P:P

  dagdag
  remy: Dank je vriendelijk voor het lezen aqua!!
  (wilde eerst iets anders schrijven, maar bedacht me gelukkig net op tijd)
 • Ghislaine
  Het laatste maakte het af. Masterart.
  remy: Heel veel dank Ghislaine!!
 • Gaya
  :):):):):):):):):):):) Heerlijk verhaaltje. heb er smakelijk om gelachen, knap stukje Remy.
  remy: Veel dank K.!!!
 • DensPowells
  Ja, dat laatste moest voor mij ook niet.
  remy: Bij wijze van experiment, thx
 • Henny
  Schitterend! :D Ik zag het helemaal voor me. Heerlijk verhaal, Remy en ik heb er van genoten.
  remy: Veel dank voor het lezen C.!!
 • jan
  lol!

  grts jan
  remy: thanks
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .