writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Inspelen op Brusselmans-Oplossingen (2/2)

door ERWEE

Ergens op de sportbladzijden lees ik de column van mijn goede vriend Herman Brusselmans dan maar. Wat zou hij voor deze editie weer uit zijn mouw hebben weten te schudden? Meerdere dingen vallen mij op. Herman heeft deze week al de wedstrijden van de Champions League gemist. Zijn gezondheid is in orde. Idem wat betreft zijn seksleven met zijn lieve eega Tania. Uit wat ik lees, mag ik besluiten dat zij hem goed bezighoudt.

Onlangs is het echtpaar Brusselmans overgegaan tot de aankoop van een wel zeer speciale kast, zo ontdek ik verderlezend. Een nieuwe antieke. Uit de achttiende eeuw. Gebouwd door de Duitse kastenmaker Heinrich Knöll. Een andere kast was versleten. Zo gaat dat doorheen de jaren. Om die nieuwe antieke kast te bekostigen, hebben Tania en Herman hun geld dus zitten tellen. Onlangs bij valavond. Samen gezellig gezeten boven de rooster. Dan hebben ze het besluit genomen over te gaan tot de aankoop.

Speciaal aan die nieuwe antieke kast is dat je ze ook omgekeerd in je woonkamer kan zetten. Zonder dat iemand daar iets van merkt. Dixit mijn goede vriend en schrijver uit de Arteveldestede.
Tussen mijn oren begint er vaag iets te dagen. Zowel mijn frank als mijn euro valt. Toeval bestaat, zeg ik overigens altijd.

Die Knöll-kast heeft hier in mijn strikt persoonlijke living gestaan. Zonder lichtbord. De deur van de living openen en mijn bezoek keek recht tegen dat meubel aan. Ik zweer het op het hoofd van mijn acht kinderen, verwekt bij vier Centraal-Afrikaanse vrouwen. Elk twee. Ik ben een man van de juiste verhoudingen.

Oké. Die kast stond hier dus vanaf een woensdag in mei 1978. Tot 22 februari, een donderdag, van dit eigenste jaar. Ik was dat moe. Kotsbeu was ik het. Elke dag met een oneven cijfer op de kalender, en die kast moest worden omgekeerd. Terwijl die kast op de even dagen weer in de andere stand neergezet diende te worden. Een perpetuum mobile zonder einde.

Al die kleren daaruit, planken demonteren, de zaak op zijn kop zetten, planken wederom in elkaar klikken, dan die kleren daar weer inproppen. 's Anderendaags meer van hetzelfde. Maar dan weer andersom. Kots en kotsbeu was ik dat.

Zo omstreeks Nieuwjaar begon ik te denken: dat heeft nu lang genoeg geduurd. Ik doe dat geval van de hand.
Telefoon naar een antiekzaak in de buurt. Afspraak twee dagen later. Twee uren later dan verwacht een camionette voor de deur. Twee mannen stappen uit, kloppen aan, een bel is er niet, zegt de oudste van het duo: "'t Is voor die achttiende eeuwse kast van Friedrich Knöll dat we komen." "Heinrich Knöll ... Heinrich!", zeg ik. Enfin soit.

Die mannen steken die kast in die camionette, betalen mij de telefonisch overeengekomen som uit, een bedrag dat ik liever voor mezelf hou, ik onderteken een formulier. Die kast het huis uit. Die mannen natuurlijk ook. Niet echter voordat de tweede gozer mij groet met: "Het moge u verder goed gaan, meneer Knöll."

Hoe die kast uiteindelijk terecht gekomen is in Gent, mij is het een raadsel. Het zal mij zelfs worst wezen. Maar goed. Ze staat dus thans in de woonkamer van mijn goede vriend Herman Brusselmans. Lees ik in zijn column. Hij mag er zijn lol aan hebben.

Bij die weekendkrant met het voorlaatste nieuws zat er dus ook dat bijvoegsel. Zo'n blaadje over mode, lifestyle, relaties en trends. Ik blader dat nog vluchtiger door dan het dagblad zelf. Maar als ik op een pagina in de rechterbovenhoek de kleine kop 'Seksadvies met Mieke Mievis' lees, trekt dat toch enigszins mijn aandacht.

Vooral de reeds aangehaalde, grotere kop valt op: Beste Mieke, Mijn man heeft last van erectiestoornissen en hij lijdt daar verschrikkelijk onder. Wat kan ik doen om hem toch 100% man te laten voelen?"
Een tweede kop, onderaan het artikel, geeft de oplossing: 'Hou je man fit en gezond, daar heb je zelf voordeel bij. Stuur hem naar de sportschool, ban de koekjestrommel en doe aan veel conditietraining ... in bed.'

Mijn vermoeden is groot dat deze zinnen ook te lezen zijn in het artikel zelf. Daar begin ik niet aan. Wel heb ikzelf ook nog wel iets van een oplossing voor de mannen die last hebben van het aangehaalde probleem.

Beweging is dus prima. Moet dat in een sportschool? Volgens mij niet. Heren der Schepping, luister, ga jullie aanbieden bij mijn goede vriend Herman Brusselmans, bekend van intussen achtenveertig romans, diverse wekelijkse columns en veelgevraagd tv-fenomeen.

Begeef jullie asap Gentwaarts en help de schrijver uit de nood bij het dagelijks omkeren van die nieuwe antieke Heinrich Knöll-kast.

=
Mijn inspiratie hiervoor heb ik gehaald na het lezen van de column SLAAP van Herman Brusselmans in Het Laatste Nieuws van zaterdag 22-09 en in NINA, het weekendbijvoegsel van dezelfde krant.
=

 

feedback van andere lezers

 • SabineLuypaert
  oooooooooo :o hebdegijsjanszeg dat die knolkast nu just bij uw inspiratiebron terecht komt, dat zal de vriend kast heel leuk vinden op een volgende signeersessie (voer voor meer denk ik) al had ik wel beetje meer oplossende probleemkringen verwacht, maar met vier vrouwen kan ik me voorstellen dat een man niet veel tijd overhoudt tussen de conditietrainingen door he (smile)
  ERWEE: ach, voor mijn part gooit den Herman dat knolspul over de railing van zijn achterbalkon van zijn appartement, recht de Leie in

  Zeer bedankt!
 • muis
  §2 Om die nieuwe antieke kast te bekostigen hebben Tania en Herman=< tussen bekostigen en hebben een kommaatje Erweeken. Een les die jij me geleerd hebt:)

  Oh, een prima oplossing voor erectiestoornissen:) Ik ken ook iemand...euh... mag ik die sturen?
  Heel vlotjes neergepend. Ook die korte zinnen er af en toe tussen. Netjes op zijn plaats.

  Knap geschreven Erwee:)
  groetjes
  ERWEE: Stuur die mens snel naar mijn goede vriend Herman.

  Nu, niet seffens, niet direkt, niet subiet, niet weldra, maar nu
  Maintenant, tout de suite, heute nog verdomme

  En zeer bedankt!
 • mistral
  heel vlot ERWEE! grappig, onderhoudend, echt ŕ la ERWEEkes hé!

  groetjes en goede nacht, of ben je nog een toerke gaan doen met oksel en langs die beruchte trottoir gegaan?... ;))
  ERWEE: niet op dit uur - letterlijk elke dag voor het middaguur, tenzij het regent voor het middaguur, maar vandaag = dinsdag, dus twee vliegen gevangen: naar de shop maar eerst honderd meter verder naar de kbc ... een soort echte Lindemans Viviane woont net voor de bank, en of oksel het verhaal gelezen had, was 't daar van TSJAKKA............. (echt waar zinne, was nog na onze telefoon ivm adressen en zo)

  Zeer bedankt!
 • Vansion
  subliem en zelfs verraderlijk subtiel opgelost
  knollig en koddig ... pwenteus
  ERWEE: soms vallen de oplossingen je zo in de hand *lol*

  Zeer bedankt An!
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .