writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Inspelen op Brusselmans-Deschacht

door ERWEE

Dag, mijn goede vriend Herman.
Ik ben, zoals je weet, geen vent die over het gras van een nacht ijs wandelt. Ik val dus maar weer onmiddellijk met de deur in huis.

Moest die nitwit, Olivier Deschacht, linksachter van RSC Anderlecht, tegen mij die uitspraak doen, met name: 'Je mag content zijn dat je voor 1000 euro in de maand mag voetballen' ... Reken maar dat de nitwit Olivier Deschacht daar niet goed van zou zijn. Hij zou meteen dubbel liggen rollen over de grasmat in kwestie. Vooreerst zou ik hem evenwel de diverse hoeken van het stadion nog laten zien.

Olivier Deschacht zou van mij voor die uitspraak stante pede een hengst tegen zijn snuit krijgen, nu alreeds weken rondlopen met een kop vol schurft en met een zware verstopping opgescheept zitten. Bovendien zou de linksachter van RSC Anderlecht voor de Groene tafel van de Tuchtcommissie van de KBVB tweehonderd vijftig zweepslagen opgelegd krijgen.Te verdelen over tien dagen. Op zijn ontblote rug.
Dat zo'n brave, welopgevoede Roeselaarse jongen, Frederik Vanderbiest, dat laat passeren als de eerste de beste communicant, gaat mijn hoed ver te boven.

In mijn tijd bij FC Heikant, in een wedstrijd tegen Assent of all places, kwam het voor dat daar zo'n strikt lokale gast een gele kaart kreeg voor een zware, langs achter uitgevoerde tackel. Niks aan de hand. Het komt, zoals je weet mijn dierbare vriend, wel vaker voor.

Had die witharige (tiens) Brabantse klapperzak zijn mond verder gehouden tegen de scheidsrechter, er was omzeggens niets aan de knikker geweest. Maar nee, Herman, hij ging die ref zo'n beetje staan uitkafferen. Daarbij gebruikmakend van verbaliteiten die mijn inziens niet thuishoren op een voetbalveld.
Uitroepen als anuspieper, ballenbatser, condoomcoureur, droplul, exeempik, fluimenkop, gulpenzuiger: 't is natuurlijk not done. Overigens ter duiding: het hele getier hield op bij dat
'gulpenzuiger'. De witharige Brabantse gierputsnuiver stond daar te denken: welke letter komt er nu in godsnaam ook weeral achter de G? Aldus stond hij daar op zijn vingers af te tellen: A .... B .... C ....... D-E ... F ... G ..., maar in die tijd had de man in het zwart alreeds een tweede gele kaart in de hoogte gestoken. Gevolg: ROOD!
De witharige Brabander uit Assent of all places wilde echter dat terrein niet af. Gevolg: een tweede rode kaart werd zijn deel. Enfin soit.

Maar goed, het ging dus over genoemde uitspraak van Olivier Deschacht, linksachter van RSC Anderlecht. Ollie voor de vrienden. Dat zo'n gast na zo'n negatieve opmerking commentaren krijgt, was te verwachten.

Ooit sprak een buitenlandse trainer van een Belgische topclub uit West-Vlaanderen de gevleugelde woorden: "Tegen die koeien hier zal het niet moeilijk zijn om heute te winnen." Die koeien van KFC Winterslag dachten daar anders over, Herman, en stuurden de Belgische topclub uit West-Vlaanderen jankend huiswaarts.

In die opstelling van bedoelde Belgische topclub uit West-Vlaanderen, gestuurd door die buitenlandse coach, beste Herman, moet op dat ogenblik ene René Vandereycken gestaan hebben.

KSV Roeselare, de ploeg waarbij de brave, welopgevoede Frederik Vanderbiest zich wekelijks het pleuris loopt, kon die wedstrijd tegen de landskampioen dan wel niet naar zijn hand zetten, maar mijn besluit is dat zo'n Olivier Deschacht nog niet te veel kaas gegeten heeft van wedstrijdpsychologie.

Maar goed, ik noemde reeds René Vandereycken. Thans bondscoach van de Rode Duivels. Dat Ollie niet is opgeroepen voor de wedstrijd van jongstleden zaterdag tegen Finland, was voor mij zo geen groot probleem. Ik zat in Antwerpen en was niet in de mogelijkheid om te kijken naar de interland. Moest ik niet in Antwerpen gezeten hebben, Herman, ik zou wellicht ook niet gekeken hebben naar die wedstrijd.

Deschacht dus niet in de opstelling of op de bank. Zou zijn vriendin, de huidige Miss België, Annelien Coorevits, daar rouwig om geweest zijn? Neen, denk ik. De huidige Miss België, Annelien Coorevits, tevens de vriendin van Olivier Deschacht, linksachter van RSC Anderlecht, zal best wel tevreden geweest zijn bij de wetenschap dat ze haar Ollie eens een avondje thuis had.
Tenzij Annelien Coorevits in haar functie van Miss België ergens in het land zelf een activiteit diende uit te voeren.
Ik stel mij dan de vraag of haar Ollie, bij haar vertrek naar waar dan ook, diezelfde uitspraak zou doen als tegenover de brave, welopgevoede Frederik Vanderbiest van KSV Roeselare.

Ik zie het zo: Miss België, Annelien Coorevits, komt uit de badkamer, beauty case in de linkerhand, autosleutels in de rechterhand ... Ollie Deschacht grijpt haar nog snel even en overmant Annelien met een stel smachtend hete kussen. Daarbij de opmerking makend: "Jij mag deze maand weer content zijn dat je voor 1000 euro dat winkelcentrum mag openen."
Wedden, beste vriend Herman, dat Ollie binnen de kortste keren die beauty case tegen zijn koker mag verwachten?

Maar Finland dus. En Vandereycken. Helemaal gezond was het alweer niet, zo heb ik vernomen via de beelden in De zevende Dag op één. Enig zoekwerk op een site leerde mij zonet trouwens dat René slechts een maand ouder is dan ikzelf. Veel meer dan ondergetekende heeft Vandereycken dus niet opgestoken tijdens die maand meer.

In je column met als titel FINLAND, te vinden in de weekendkrant van Het Laatste Nieuws, beschrijf je kort hoe heerlijk Finse radijzen smaken. Je roept die Finse radijzen zelfs uit, mijn beste vriend, tot de beste van heel Noord-Europa. Ik geloof dat.

Nadat ik zo dadelijk de wokschotel met gevogelte uit mijn strikt persoonlijke Colruyt opgewarmd en verorbert zal hebben, Herman, ga ik pc-gewijs een reis vastleggen naar Suomi. Eenmaal ginds, zal ik mij daar hoogstpersoonlijk in de radijzen storten. Als ze inderdaad de kwaliteit hebben die je in genoemde column omschrijft, zal ik zeer graag enkele bakjes Gentwaarts sturen.

Een ander bakje stuur ik dan gelijk naar de kleedkamer van RSC Anderlecht. Met bijgevoegd een kaartje met daarop als tekst: 'Voor Ollie. Finse radijzen van uitmuntende kwaliteit en smaak. Een goed voorbehoedsmiddel tegen onnozele uitspraken tijdens voetbalwedstrijden.'

Inmiddels, beste vriend Herman, ontvang de meest hartelijke groeten mijnerzijds.

=
Mijn inspiratie hiervoor heb ik gehaald na het lezen van de column FINLAND van Herman Brusselmans in Het Laatste Nieuws van zaterdag 13-10-2OO7
=

 

feedback van andere lezers

 • stormvonk
  die maand meer heeft inderdaad niet veel zoden aan de dijk gezet, Ik woonde vroeger in Gent in een café genaamd den Abajour waar den Herman elke middag zijne koffie kwam drinken,
  en de Woody's, in zijne nieuwe boek laat hij de protagonist (die zich met een voetbalploeg bezig houd) de bedenking maken, "gvd, de Woody's doen ook mee, dan kunnen we de titel ook al vergeten" :)

  yep, hij is er fier op, en niet onterecht ze zijn goed bezig....en gij ook
  ERWEE: Over den Abajour had HB het ook in die column, alwaar hij ooit een pint aangeboden kreeg van den Ollie.

  Zeer bedankt voor deze lezing, en ik heb niks tegen Brabanders.
 • dannycant
  Voetbal....steeds weer een feest....
  Evenzo dit stukje.....


  groeten
  ERWEE: en altijd met verlenging Danny *lol*

  Zeer bedankt voor de lezing.

  ook reeds in dezelfde serie: Oplossingen 1/2 - FC Heikant & Negen-Drie
 • togu_hang
  radijzen uit Finland ... wel bij ons zijn de champi...afin paddestoelen ... dan weer goed ... niet te verwarren met de "champions", want da zijn de duvels niet echt op deze moment. Let op ... stuur die paddestoelen aub niet naar den Ollie, want die zou nog in staat zijn om ze te planten ... jaja in 't Koning Boudewijnstadion ... kwestie van adaptatie van het drainagesysteem.
  Super stukske erwee ... weer graag gelezen (en de dames hebben de duveltjes al gekilld zie ik)
  groetjes
  ERWEE: Deze fb valt ooit nog te gebruiken, adaptaties van drainagesystemen en zo ....

  Ach, de dames draaien wel bij, eens de duvels de finale spelen van het wk 2022, zitten die op het puntje van hun stoelen.

  Zeer bedankt voor de grage lezing en het nawoord.

  ps: probeer eens te lezen aan Verzonnen Waarheden, speelt zich voor een deel af in uwe regio.
 • muis
  §6Dat zo'n gast na zo'n negatieve opmerking commentaren krijgt, is te verwachten.=< beter "was te verwachten"?
  §11Ik stel mij dan de vraag of haar Ollie, bij haar vetrek=> veRtrek
  §12Ollie Deschacht grijpt haar nog snel even en overmand Anneleen=< overmanT
  §15Nadat ik zo dadelijk de wokschotel met gevogelte uit mijn strikt persoonlijke Colruyt opgewarmt =>opgewarmD

  Het kan zijn dat ik § nummertje vergist heb.

  Weer een heerlijk stuk overgoten met een flinke scheut humor. Ben niet zo voetbalgezind, maar bij dit...

  Groetjes
  ERWEE: Ach, als de duivels ooit de finale van een wk spelen, zit jij ook op je knie?n voor den teevee, inplaats van aan de peecee. *wink*

  Zeer erg bedankt voor de lezing dezer, en het verbeteringswerk.
 • SabineLuypaert
  zaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalig stukje weer (smile) moet je een hele rits van aanleggen (boekje: Brieven aan Herman (smile) - ikke kopen :-d (zat weer onwijs te lachen natuurlijk met manelijke lendenengecentreerde lichaamsdelen dwaar de schurftige spot mee gedreven werd (smile) en haja, ne klapperzak haha, ben ineens weer zo blij een dametje te zijn zie (smile)
  ERWEE: Is geheel de bedoeling om er een serie van te maken en dan meer. Zolang den Herman schrijft, zolang ga ik mee in den arena.
  Enfin, toch een tijd.

  Zeer bedankt voor het lezen en het natuurlijk lachen.
 • Ghislaine
  Je bezit tenminste de goesting van Herman te lezen. Mijn niet gezien laat staan het gelul over voetbalkannibalisme. Ik noem het zelf geen sport maar grasterrorisme
  ERWEE: Het gaat allemaal om stijl, men moet Herman dus pakken zoals hij is, Ghislaine.
  Besides, daarbij ben ik groot fan.

  Zeer bedankt hoor voor de lezing.
 • Vansion
  na opgewarmd moet het ook verorberD zijn (zag ik in de vlucht)
  heb dit graag gelezen ondanks de time out
  het prettigst vond ik die truc met de letters van het alfabet: héééérlijk

  jajaja ik ben weer aan 't lezen geslagen, van onderen naar boven
  en ik keer nog zeker weer!
  ERWEE: Hey, kom momenteel weing op wh, maar ben niet echt weg.
  Ik ga die D bijzetten in de wordmap *thanks*
  En blijven lezen zinne want ERWEE lezen kan enkel goed zijn voor de gezondheid namelijk *wink*

  Zeer bedankt voor deze lezing.
Er zijn 67 bezoekers online, waarvan 0 leden: .