writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Yrsa, hier mijn versie van de feiten

door ERWEE

Ach zo, jij haat me. Had dat verdomme eerder gezegd.
Goed dat je het eindelijk bekent. Weet ik tenminste waar ik aan toe ben.

Daarvoor heb ik dan in lang vervlogen tijden die 25.000 BEF neergeteld in de handen van die gozer van dat huwelijksbureau met zijn mafiakop.
Die avond van onze ontmoeting in diens huis, waar jij anderhalf uur te laat op de afspraak was, dat weet je toch ook nog, hoop ik, verliep nochthans zeer prettig. We hadden het beiden, zo bleek, voor witte wijnen uit La Douce France. En dat maakte die eerste stunt, dat te laat komen, nog meer dan goed.
Mochten er problemen komen binnen een zekere periode, de eerste maanden van onze relatie, sprak de haakneus van dat bureau nog, ik zou altijd nog beroep op hem kunnen doen. Ik heb die gast nooit meer aan de lijn gekregen. Die zal snel zijn koffers gepakt hebben met mijn 25.000 BEF in zijn binnenzak.

Dan sleurde jij me binnen het jaar, het kon allemaal niet snel genoeg gaan, tot voor de burgemeester van je woonplaats. Vandaar ging het een dik uur later, in dezelfde oldtimer, naar de kerk, alwaar je tranen de vrije loop kregen en van de trappen dreven toen we onder die bloemenboog doorliepen.
Tijdens de preek van die kapelaan dacht ik: enfin soit, eindelijk van straat, en sprak dus later tijdens het ceremoniele gebeuren mijn JA-woord uit. Allemaal waarachtig en met de beste bedoelingen.

En dan begon het. Twee dagen had ik je onder mijn dak. Brief van de (toenmalige) Rijkswacht in de bus. PV voor foutparkeren. Maar dat was nog lang niet alles. Mijn huis had ik op eigen kosten volledig omgebouwd, de huwelijksfestiviteit grotendeels uit eigen zak betaald, maar met een trip naar de Belgische kust van een week was jij niet tevreden.
Neen, voor madam moest dat de Peloponnesos zijn. Om gelijk je vriendin te kunnen bezoeken, die daar de nieuwste der Griekse goden, Jorgos, aan de haak had weten te slaan. Huwelijk dat inmiddels ook alreeds een aantal jaren op de klippen gelopen is.
Gloeiende ruzie hadden we daar overigens meteen de eerste nacht in die unit al. Weet je nog, Yrsa? Ikzelf ben het in ieder geval niet vergeten.

En dan moest je terug aan het werk. In die bloemenzaak van je.
Wanneer je het huis verliet was altijd duidelijk. Wanneer je daarvoor uit bed raakte, nooit. Terwijl er dan minstens al een wasmachine had kunnen staan draaien. En gokken op je thuiskomst 's avonds zou pure geldverspilling geweest zijn.

Ik heb dus binnen onze relatie op diverse fronten proberen mijn best te doen. En dan heb ik het niet enkel over mijn rol als de Nieuwe Moderne Huissloor. Dat je me intussen bent gaan haten, ik kan daar een zeker begrip voor opbrengen. Ik ben tenslotte iemand die ook graag op zijn strepen staat. En reeds een leven achter de rug had op het ogenblik dat ik met jou het jaar 0 en mijn 'nieuwe testament' aanvatte.
Dat je me echter gewoon niet mag, en me nooit mogen zult, en me dus daar boven op haat als de pest, is een probleem waar je zelf dan maar mee zult moeten worstelen.

Ach zo, je ziet me dus zoals de moslims een varken zien ... En dat reeds vanaf het ogenblik dat je kennis met me maakte. Dus eigenlijk al vanaf het moment dat je anderhalf uur te laat bij die mafiahaakneus van dat huwelijksbureau binnenstapte. Had je toen eigenlijk direct, na het drinken van ons tweede glas wit, in die brasserie op de markt van dat stadje, moeten bedenken.
Had ik kunnen doorgaan als de vrijgezel die bepaalde zaken in zijn leven probeerde te cultiveren. Een boek lezen, klassieke muziek beluisteren, een pint gaan drinken met de gasten die eerder mijn maten waren, en meer van die zaken. Nu mag godverdomme zelfs Radio 2 niet te luid staan.

En nee, met de wetenschap die je uit de doeken doet, zal ik me geen illusies maken. Geen enkele. Ieder zijn meug, zeg ik altijd.
De wezentjes welke we in onze seksuele ijver het levenslicht hebben gegeven: ik zal ze zelf wel bijstellen voor wat betreft het opdoen van de bagage voor het leven. Hoef jij je mening daaromtrent niet bij te stellen. Net zoals ik voor ze moest uit mijn bed komen tijdens hun eerste maanden, zal ik ook dat wel ter harte nemen.
Ik zal die mannekes wel naar mijn hand zetten en ze leren hoe zware lasten gedragen dienen te worden. Want tenslotte heb jij daar enkel en alleen eieren onder gelegd. Vanaf nu verandert dat onder het motto: Actie! - Harde actie!!!

Staan smeken zal niet nodig zijn. Wil jij de deur hier achter je dichtslaan, Yrsa, ik heb nooit iemand tegen gehouden bij dat soort stappen. Kan ik eindelijk terug uit mijn eigen schaduw treden.

Nog even meegeven dat ik Ben daarnet al ferm naar zijn voeten heb moeten geven. Hij wilde de soep opwarmen, zette die op de kookplaat, begon dan met de hond te spelen en achter een balletje aan te lopen. Dus kookte die soep binnen de kortste keren over. Vloer kliedernat en van die slierten over de grond. Ik heb na het uitdelen van een paar deftige motsen rond zijn oren de stellige zekerheid dat onze oudste voortaan de soep wel in het oog zal blijven houden.

Ha ja tiens, en denk er nu maar aan dat je vandaag nog die afspraak hebt om met je auto naar de garage te gaan voor dat nazicht. En rij vandaar dan naar de LIDL voor die flesjes yoghurt die Marnik zo graag drinkt.


= inspiratie opgedaan na het lezen van 'haat bekent' van yrsa, hier iets lager onder:
http://www.writehistory.be/index.php?p=verhaal&id=5953 =

 

feedback van andere lezers

 • Muis
  Ja Erweeke! Het is me wat he jongen! Jij bent een geboren komiek Erwee!
  Dit antwoord op Yrsa is geslaagd, super zelfs:)
  groetjes
  ERWEE: Het was zij die de voorzet gaf, en ERWEE kon het niet laten. hihi

  Zeer bedankt voor de lezing.
 • kristalvlinder
  ey erwee, ja supper hoor, knap gedaan, liefs van mij.
  ERWEE: Hallo! Leuk om een nieuwe lezeres bij te hebben.
  yrsa gaf me een te mooie voorzet om daar niet verder op door te denken.

  kristalvlinder .... misschien iets voor een gedicht => ERWEE denkt ...

  Zeeeeeer bedankt voor deze lezing en fb.
  Je mag steeds meer lezen uit het ERWEE-repertoire.
  Stuff genoeg.
 • yrsa
  Hahahahaha... hoe verzin je het :-)
  Geweldig staaltje kunstwerk Erwee. Grandioos!
  Ik zit hier in mijn eentje achter de pc niet meer bij te komen van het lachen.

  En dan mij verwijten dat ik uit de school klap ;-) hahaha
  ooo... dit is echt grappig. LOL

  Hé... groetjes xx
  ERWEE: De voorzet was TE mooi om te laten liggen.
  Geweldig dat het je bevalt.

  Groet en zeer bedankt voor fb en lezing.
 • togu_hang
  had dit nog niet gelezen .... groots
  groetjes
  ERWEE: Haar voorzet was echt te geweldig om te laten liggen.

  Zeer bedankt.
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .