writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Inspelen op Brusselmans- Tienduizenden lezers

door ERWEE

Leuk zonet gelezen te hebben, mijn zeer geachte en goede vriend Herman, dat je van de week, samen met je lieve vrouw, Tania de Metsenaere, uit eten gegaan bent. En in welk gezelschap dan nog. Een tafel delen met Sandy Tura en haar verloofde, in het fantastische restaurant 't Nieuw Stadion, tegenover de ingang van het AA Gent-complex, is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

Jammer dat die verloofde, een zeer bekende televisiepersoonlijkheid, anoniem wenst te blijven. Als volger van wat er zoal reilt en zeilt binnen de Vlaamse showbiz weet ik evenwel wie er bedoeld wordt. Ik ben zinnens een telefoontje te doen naar de brave man. Hem via die weg mededelende dat de stappen van een BV altijd wel op de een of andere manier aan de oppervlakte komen. Waarna die stappen dan vervolgens en tijdelijk bengelend aan de grote klok gehangen kunnen worden. Wedden dat de verloofde van Sandy Tura het apparaat opneemt en roept: "Allo???"

Ach zo, de dochter van Will heeft dus ook een cd volgezongen, die eerstdaags uitkomen zal. Bij deze neem ik daar akte van en voorts zal het mij benieuwen.

Zelf word ik over enkele uurtjes eveneens verwacht op een eetfestijn. Jef, man uit een stuk en homo, heeft dezer dagen Abraham gezien. Ik hoor het je al verkondigen aan je echtgenote, Tania de Metsenaere, beste vriend. In de huiselijke rust van de Gentse loft langs de Leie zal je haar zeggen: "Gay or not gay, that's the question, maar die gast heeft een prima jaar en de juiste maand weten uit te kiezen om zijn geboorte te laten plaats vinden." Waarna je lieve echtgenote je overrompelen zal met een gevoelige, doch intens warme zoen op de mond.

Jef voorziet een koud en een warm buffet. Raar maar waar, maar ook zijn huisgenoot wenst onbekend te blijven. Laten we hem daarom gemakkelijkheidshalve Sinterklaas noemen. De halve week, Herman, hebben die twee lopen kibbelen als de eerste de beste pubers. Dat sloeg over in gezaag, heibel, hommeles, onenigheden, conflicten, discussies, onmin, bonje, het maken van ruzie, met getrokken messen tegenover elkaar staan en meer van die verder niet te verzinnen bullshit.

Kwestie was de plaats van het gebeuren. Jef's keuze viel op het repetitielokaal van de toneelvereniging waar hij lid van is. Zijn levensgezel is dat gaan bekijken. Blijkt dat daar ongeveer plaats is voor zestig volwassen personen. Jef heeft een pak uitnodigingen verstuurd ... er zijn daar hedenavond vijfennegentig aanwezigen.

"Miljaardepotvernondemiljaarde!", en nog iets, riep Sinterklaas zonder rode blos op de kaken. Verder valt er hieromtrent nog te vermelden dat de feesteling mij gevraagd heeft een welkomstspeech te schrijven. Niet te kort, niet te lang, was de aanwijzing daarvoor. " En mijn motto moet daarin.", zei Jef. Ik vraag dus naar zijn levensmotto en krijg als antwoord: "Schrijf maar: Beter een man zonder haar op zijn hoofd, dan een man zonder hoofd." Enfin soit.

Vervolgens lees ik in je column van het aangang zijnde weekend dat je na de smakelijke maaltijd afscheid nam van Sandy Tura en haar verloofde, en je vrouw voorstelde om even naar het plein van AA Gent te wandelen. Je zou dan op de middenstip een gebedje bidden, zodat la Gantoise misschien beter zal gaan spelen. Je eega vertrouwde het niet helemaal. Wat zou het gevolg zijn van een mogelijke betrapping door de nachtwaker van het stadion?, zo merkte je vrouwtje met een geredelijke dosis snuggerheid op. Ik heb mogen merken, mijn goede vriend, dat zelfs de gedachte alleen reeds geholpen heeft.

Het uitwisselen van telefoonnummers van jonge meisjes of iets oudere grieten tot halverwege de twintig overkomt mij dan weer nooit. Bij mij heeft het vooralsnog niet vandoen met een zekere vorm van impotentie, zoals je dat omschrijft. In mijn geval heeft het meer te maken met mijn gezichtsmimiek. Ik heb namelijk, zoals je weet Herman, een nogal norse, knorrige kop en een kwade blik in de ogen. Verbaal ga ik eerder nurks, stuurs en kortaf chagrijnig door het leven. Allicht zal het daaraan gelegen zijn dat die jonge brokken mij ongunstig gezind zijn. Aantrekken zal ik mij dat geenzins. Daar hebben we, zal je je herinneren, ooit nog uitvoerig over zitten praten in café El Loco Manana te Begijnendijk. Ik heb een imago op te houden en geen vrouwmens dat mij wat dat betreft van gedacht zal doen veranderen.

Wat te denken over RSC Anderlecht?, werp je columngewijs als vraag in het midden. Dat zat wel snor, heb ik mogen oordelen. Verdeeld hebben de Vercauterenguys dat deze keer in ieder geval goed. Zelf twee doelpunten scoren, die gasten uit Tel Aviv naar huis sturen zonder. Een goede vorm van distribueren vind ik dat. Of daarmee de crisis geheel voorbij is, blijft wat mij betreft een af te wachten zaak. De Boeck zal zijn ex-club van ver zien afkomen. Wees daarvan maar overtuigd.

Aan je tienduizenden lezers, in casu dus ook aan mij, stel je dan meteen maar de vraag of ze ooit in Tel Aviv geweest zijn. Ik moet daar negatief op antwoorden, beste vriend Herman. Dat jij daar ooit gaan rondwandelen bent, was mij tot hiertoe ook nog niet bekend. Moeten we toch eens een keer een boompje over opzetten. Tel Aviv een ongelooflijke mooie stad, zo schrijf je. Op Gent na. Dat laatste wil ik best geloven. Ook ben ik vlot geneigd aan te nemen dat je daar een tijd hebt lopen ronddrentelen in het land van je voorvaderen. Enfin soit.

Ik ga het hierbij moeten laten, beste Herman. Over de ontmoeting met dat Tel Avivs meisje wens ik bij gebrek aan tijd niet uit te weiden. Ik moet dringend op stap. Zien dat ik op dat verjaardagsfeest een ordentelijke stoel heb met enig uitzicht op het hele gebeuren en niet te ver van de tafels af waar het koude, en later op de avond, dat warme buffet zal opgesteld staan.

Hasta la proxima dus maar & take care!

=
Mijn inspiratie hiervoor heb ik gehaald na het lezen van de column TEL AVIV van Herman Brusselmans in Het Laatste Nieuws van zaterdag 27-10-2OO7
=

 

feedback van andere lezers

 • SabineLuypaert
  gutgut den Luc begot,, en weet die waar de mosterd gehaald wordt en zo? die niet te verzinnen bulschit serenade is ook niet te versmaden zenne hahah, o erwee:o hier moet je gewoon mee doorgaan zenne (smile) en bundelen begot, dan kom ik met graagte aangezwappelt met een bende jeugdigheid om handtekeningen smeken waarna we met foonnummerkes gooien, ge kent dat wel, zo van die meiskes van amper de dertig benadert, wiens groen nog amper vier keer afgereden werd naar je strikt persoonlijke lievelingskroeg aller tijden, het wereldberoemde café El Loco Manana te Begijnendijk
  ERWEE: Ik ga hier mee door zinne, dat van die meeting in de Loco M, daar teken ik direct voor.
  Nu dus. Niet seffes, niet direkt, niet sebiet, niet weldra, maar nu
  Maintenant, tout de suite, heute ... en geld wil ik ook wel.
  Om zakken hondenvoer te kopen voor mijnen Oksel.

  *eens kijken of dat ook nog passen kan achter de stoute repliek, waarvan ik het lezen moet uitstellen tot na mijn terugkeer uit Berchem alwaar ik heden, heute dus, een deel materialen naartoe breng*

  Zeer bedankt voor deze lezing en de leuke SaLuWaanse efbee aan erwee ... zijde nog mee?
 • Ghislaine
  IK lees liever jouw stukken dan die van Brusselmans.
  ERWEE: Ik begrijp dat. Ik word beter begrepen. *LOL*

  Zeer bedankt.
 • muis
  :) Je persoonsbeschrijving is grandioos:) Echt een giller dus!
  En? Nu naar Tel Aviv met Bol? hahahaha
  groetjes
  ERWEE: Kan ik daar terecht met zo ne kop?
  Misschien staat de PLO daar dan al klaar.

  Zeer bedankt om met ERWEE te gillen. *wink*
 • togu_hang
  ik moet eerlijk zijn ERWEE ... heb eerst Saberdien gelezen alvorens jouw stuk, maar 't was weer grandioos ... heb haar voorgesteld in duo verder te gaan ... ondanks norse sture blik.
  groetjes
  ERWEE: om als duo verder te gaan met Sabberdien is hier in 't geheel niks tegen, enjawel, zij is inderdaad grandioos ...

  Zeer bedankt voor de lezing!
Er zijn 6 bezoekers online, waarvan 0 leden: .