writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Antwoord op 'Inspelen op Brusselmans- Tienduizenden lezers' van Erwee

door SabineLuypaert


Erwees brief --> http://writehistory.be/?p=verhaal&id=6085
-----------------------


Liiiiiiiiiimbuuuuuurrug, maaaaandag 27 oktooober 07,

Beste Erwee,


Naar aanleiding van je vierjaarlijkse jubileum voor wat betreft je inspelende natuur op de brieven van onze aller gekende held en goeroe, 'den Brusselmans', moet me toch het een en ander van het hart. Het valt me nogal terdege op dat het gebed op de middenstip van het AA-Gent complex als ballorig afgedaan werd. Wie bent u, geachte Erwee om de diepzinnige woorden van dit gebed het gulle papier te ontzeggen, enkel en alleen maar doordat de ongunstigheid van de jonge met foonnummerkes werpende, amper ontgroende lieve deernes, uw richtingsgevoel vergaten. U wist het vast niet, maar wij hebben u wel zien staan achter die boekenwal. Toch zijn wij, leden van VAVIFOG, oftewel, het 'vooruitstrevende achtergehouden vreugde intolerantieel frontaal Oostvlaams Gewest' van oordeel, dat u enkel een spijtig verstoken slachtoffer bent van deze jammerlijke situatie. Daarom hebben wij dan ook unaniem besloten, u bij deze met vergeving te omhullen.

Waarschijnlijk is het u in alle hetse, lieve Erwee -van wie ik tussen haakjes, een ongebreidelde fan van het vierde uur ben sinds de grootste verschrikking aller tijden, zijnde de ultraminirok, voor elkeen van het vrouwelijke geslacht wiens achtergetal richting tram vier begint te lummelen- ontglipt door een geval van onmacht, dat er wel degelijk dames dichtbij uw gulle aanwezigheid waren die liever uw foonnummerkes hadden gevraagd, door de aanblik van al dat bekende volk enerzijds. Anderzijds beken ik helaas als spreekbuis van diezelfde groen/rood gestreepte sokkensukkeltjes, dat ze hun lef even verloren hadden. Hun courage was in hun schoenen geglipt, helemaal van de kaart waren ze, uit hun doen, van hun melk, de kluts kwijt en amper nog aanspreekbaar voor enige jongeling van het zwakkere mannelijke geslacht, toen uw knorrige hoofd met stuurse blik, onpartijdig hun richting uitzeilde om met een uitdagende knor en licht wulpse hoofdslag hun vervolgens de rug toe te draaien, het moment u begreep gespot te zijn. Geloof mij op mijn woord dat deze laatste letter uitliep door een traan van pure emotie die mij ontglipte.

Ik kan u zeggen, lieve Erwee, als aanbidder van uw humor van het vierde uur, dat dit zich als een messteek in mijn malse buikregionen liet gevoelen. Zoveel leed was mijn schabouwelijke lodderoog niet meer gewoon te ontwaren. Zeker niet omdat ik als geitenhoedster van dienst voor deze soms toch wel onwillige kudde, daarna in de belangeloze verplichting gesteld werd, de ganse reutemeteut te kalmeren tot zich een licht komische activiteit liet gevoelen. U heeft er vast geen flauw idee van met welk een queeste u mij opzadelde. Tenslotte heeft u inderdaad best iets anders aan het schrijvende handje, dan u bezig te houden met krijsende fans van het vrouwelijke slag, dat begrijp ik ten volle. Ook begrijp ik het dilemma waar ik u nu waarschijnlijk op denkniveau voor plaats. Vergeef mij mijn vrijpostigheid wanneer ik even mijn reageerdelijke boekje te buiten ga, de kookwedstrijd die zich hier vanmiddag in de straat manifesteerde heeft vast mijn ene blonde hersencel aangetast door overmatige looklucht. Ik hoop wel dat die lucht zich niet met mijn woorden vermengt. Voel u trouwens vrij van beleving, hier een ongecensureerd en ongebreideld antwoord op te geven. Uw populariteit zal er hier niet door tanen, integendeel. Want u begrijpt natuurlijk wel, dat enig antwoord van uwe gulle schrijfhand, directe gevolgen zal hebben op het kopie- en inkaderingsniveau van onze cheerleaders van dienst.

Nu we het dan toch even over onze cheerleaders hebben, had ik met zenuwachtige voet nog een kleine gunst aan u willen vragen. Daar het een vergissing van het psychologische slag is en tevens een blijk van ware onkunde van onze overheidsdiensten, dat de uitzondering op middelbare dames op leeftijd niet wordt toegepast in de telling van het algemene ontwikkelingsnivea van een doorsnee lezerspubliek. En u lieve Ewee, die als directe correspondentievriend in contact staat met een van Vlaanderens hoogste schrijfintensiteiten, had ik graag willen overhalen om met een grafisch gewicht in woordvorm uw medeleven en goodwill te laten gelden in de verantwoordelijkheid van het aankondigen tegen dit ongeoorloofd gedrag onzer overkoepelende organen.
Ondertussen branden wij alvast kaarsen van lange duur en dansen rond de vierde molensteen achter het erf van boer Charellowie, uit de grond van ons medelevende hart hopende, dat u zich met graagte bij ons zal aansluiten en deze nota met kwieke polsslag vol enthousiasme in uw drukke to-doe-agenda wilt noteren. Ze gaan daar in Brussel den daver krijgen van de zwaarste donderslag die we hier ooit zullen beleven, wanneer u uw schrijfwoordelijk gewicht in onze intentieschaal wilt leggen. U mag gerust weten dat daar natuurlijk tegenover staat ,dat u met een rijk gevulde adressenbundel door ons zal bedankt worden.

Met name mijn bescheiden ingesteldheid raad me aan u toch deze vraag in supergevoelige formulering over te brengen, temeer omdat wij in de overtuiging leven dat uw stuurse hoofd best en verzetje kan gebruiken.
Gezien uw onmisbare karakter in humorland, hadden wij u daarna graag als gastcommunicatiemiddel ingeschakeld bij onze eerstvolgende hoedanigheid, die op heden nog niet gedefinieerd is in café El Loco Manana te Begijnendijk, alwaar wij u 'en masse' aan de Limburgse voeten zullen vallen.
Uw geoefende blik zal met de tred van een gezegende contentieuze invulling, onze alcoholische roekeloosheid kunnen doen omslaan in een glimlach van het bulderende slag.

Met alomtegenwoordigheid in de onschuld van uw erkenning,
verblijven wij allen in naam van onze spreekbuis, die met gepaste hoogachting van het smekende slag buigt in hun naam, met de vrucht van haar bijeengeraapte lef en met hoop op een gunstig gevolg,

aangesteld vrijwilliger,
uw fan van het vierde uur zonder schaamteloze arrogantie maar mentaal helemaal biologisch in orde,Sabberdientje,

Averrechtsstraat 73
Kleinhoekje af
Ontgijnden Dijk 

feedback van andere lezers

 • ERWEE
  eindelijk, na veel vijven en zessen ben ekik hier geraakt, gisteren zes hoog in de wolken, niet verder geraakt dan de eerste alinea, maar heden, op deze zotte morgen vanaf het thuisfront weeral met het grootste genoegen het volgende kunnen vaststellen: da Sabberdientje, ze is toch weeral niet te doen ....

  Verder zal er over een en ander zwaar zakelijk nagedacht worden zodoende dat er mogelijk enig antwoord verwacht kan worden op uw vragen qua loco-momenten in Begijnendijkse ochtenden.
  SabineLuypaert: grijnst van hier toto ginder hahah,

  bedankt he ;)
 • togu_hang
  kunnen jullie als duo nog eventjes doorgaan ... allée ... in den letteren dan uiteraard.
  groetjes
  SabineLuypaert: kzal het in een schoon scriptuur vraagstellend aan Heer erwee vragen (smile) (grinnikt nu al)

  bedankt he (smile)
 • Ghislaine
  Ik lees jullie liever dan Brusselmans en mijn goeroe is ie absoluut niet. Ik heb slechts een boek van hem gelezen en zei: Jakkes brrrr moet niet hebben. Trek op geen barst.
  SabineLuypaert: ewel, ik lees hem wel graag, die mens heeft verscjrikkelijk goei ideeen, en bij de (just-over'trandje stukken doe ik een half oog dicht ha;) ik vind ons erweeken de Brusselmans zonder scherp randje (smile), bedankt om hier ook langs te komen he, het stimuleerd ;)
 • muis
  Vooral de datum en zo vind ik als aanhef sprekend en grandioos:)
  Mooi antwoord Sabine
  Groetjes
  SabineLuypaert: ' kweet dat ik dat bij hem mag doen he (smile) zat er zelf grandioos mee te lachen zenne hahah. Heeel dank je wel voor je reactie
 • JC
  Ja, die Hermien Brusselvrouws die kan er wat van
  SabineLuypaert: 't zijn lappen he (smile) heel dank je wel om deze op te halen
Er zijn 8 bezoekers online, waarvan 0 leden: .