writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

KURT COBAIN

door ERWEE

Een paar uurtjes geleden stond ik in frituur Pull Over. Zoals altijd op woensdag droeg Ronny, de uitbater, ook vandaag zijn blauwe pullover weer. Niks nieuws onder de najaarszon. Wel iets nieuws in het vtm-nieuws dat daar het tv-scherm vulde en mijn aandacht trok.

Had ik het nu goed begrepen? Kurt Cobain verdient momenteel meer dan Elvis zelf. De Nirvana-frontman blijkt volgens een Amerikaans zakenblad de meest verdienende overleden artiest.

Als onafhankelijk en full time, doch niet-professionele schrijver, tracht ik echter absoluut toch zo strikt mogelijk te zijn in mijn werk en in datgene wat ik mijn lezerspubliek wens aan te bieden. Zodoende probeer ik dat soort feiten grondig te checken, te dubbelchekken, te trippelchecken. Pas dan ben ik zeker van mijn stuk om de opgedane wetenschap de wereld in te sturen. Ter controle bezocht ik dus ondermeer ook de nieuwssite van de nationale staatszender. Daar las ik de boodschap in omgekeerde vorm.
Presley heeft Cobain van die troon gestoten. Staat daar zwart op wit te lezen. De paars gekleurde kop boven het artikel zegt zelfs: 'Elvis verdient posthuum opnieuw het meest.' Klaar en duidelijk.

Wie en wat ik er nu van geloven moet, laat ik maar even in het midden.

Aan de toog van frituur Pull Over met een flesje Jupiler voor zich Jackie van Uytvoor. Ook een vaste bezoeker hier. Ik zeg na het vernemen van de boodschap betreffende Kurt Cobain tegen Jackie:
"Awel Jackie", zeg ik, "als ik dat zo hoor, zou ik het ook nog wel aandurven ... gewoonlijk ben ik niet zo voor dat soort zaken, maar als ik dit zie ..."

"Hoe bedoeld ge?", vroeg Jackie.

"Awel, zo'n handvol medicatie slikken en dan van ergens de een of andere toren afspringen.", zei ik.

"Ja!", zei Jackie in een mij iets te vrolijk klinkende toonaard.

"Jamaar luister ...", zei ik, "... gisteren nog had ik in Antwerpen, tijdens de opbouw van de Boekenbeurs, een kortstondige ontmoeting met een journalist van de vtm. Patrick Van Gompel, met name. Stel dat ik het bericht over Cobain dus eerder te zien had gekregen ... ik zou die man het volgende voorstel gedaan hebben ..."

"Jaaaaaa ...", zei Jackie van Uytvoor al veel minder enthousiast ..., - ik ging direct verder: "Ik zou met hem de afspraak gemaakt hebben: 'Maat, ziet dat ge aanstaande zondag met een ploeg aan de Boerentoren staat, ik zal daar dan een Rohypnolleken of vijftig tot mij nemen, dat grondig wegspoelen met een fles Moët & Chandon ... eer de werking daarvan dan goed en wel bezig is, zal ik de top van de Boerentoren bereikt hebben, daar met een beetje moeite een venster openen, mij met mijn .22 Long Rifle een paar gaatjes door het hoofd schieten en de sprong naar de diepte ondernemen ... en met een smak neerploffen op de tramsporen"

Helaas kreeg ik de tijd niet. Patrick Van Gompel moest er in sneltreinvaart van door.
Richting Medialaan 1.

= Voor mijn Nederlandse lezers: vtm - vlaamse televisie maatschappij, is hier de commerciële zender =

== Dit stukje is ook te linken aan de column Jackie Van Uytvoor, iets van een geheel andere orde ==

 

feedback van andere lezers

 • Wee
  Great!
  Ik zal je (ver)eren :)
  x
  ERWEE: Maar niet uitgevoerd. Vermits geen camera's. *lol*
 • muis
  §2 Kurt Cobain verdiend =< verdient
  Hoe bedoeld ge?=< hoe bedoelt
  §5"Awel Jackie", zeg ik, en dan begin je in de verleden tijd. Zou voorstellen om in §5 ook zei in verleden tijd te maken

  Voor jou mag ik wel eens strenger zijn hè Erweeken:)

  Goede column:)
  groetjes
  ERWEE: Streng: dat moet de bedoeling zijn.
  Zolang ik maar geen klappen krijg.

  Zeer bedankt voor uw doorgedreven strengheid.
 • SabineLuypaert
  een paar rohypnollekens met een frietje uit frituur Puul over hahah, dat is weer zuiveren Erweesen humor zenne
  ERWEE: Die door een paar enkelingen weeral niet begrepen werd.
  Mistral ziek, see you morgen, kom gewoon naar stand 214 zaal 2, tegen tien uur ben ik daar.

  En zeer bedankt voor het begrijpend lezen.
 • stormvonk
  Ik denk dat die al in het lijstje van grootverdieners stond toen hij nog leefde. En hij kwam op den tv. :)
  ERWEE: Ja, maar ik geef daar deze draai aan, er de draak mee stekend.
  Grootverdieners posthuum zijn ook losers.

  Zeer bedankt voor de lezing storm
 • Victoria
  Erwee, wat zal ik eens zeggen... goed begonnen maar halverwege verloren? oftewel heb ik de clou niet goed gesnapt.... :-)
  ERWEE: Ik zag dat bericht effectief in de frituur vanmiddag. (Andere naam)
  Schijnt al nieuws te zijn van gisteren. Kreeg die inval daar ter plaatse. Zei dat ook al lachend tegen de andere aanwezige klant (ook andere naam dan in het stuk)
  Aan de clou valt niet zoveel te snappen.
  In plaats vannaar verjaardagsfeesten te gaan, spring ik volgende zondag van de Boerentoren. Na de inname van 50 Rohypnolpillen, na het tot mij nemen van die fles champagne van het merk Mo?t & Chandon, na de kogels uit mijn .22 Long Rifle. Da ruk ik op de boerentoren een venster uit = bovenste verdieping, en sort mij na beneden. Over weinige tijd sta ik dan godverdomme ook in die posthume lijst van fucking overleden wereldsterren van het flutterige shitgehalte als daar zijn ene Presley en godbetert die onnozele zak van een Cobain.
  Snap je?
  Gelieve mij anders te mailen. Jij krijgt er zo meteen ook eenvan me, myself and I. Kwestie van een mededeling te doen.
 • togu_hang
  ERWEE ...O WEE O WEE ... dat zullen de fans van het allerlaatste uur van dezer beiden "idolen" niet erg op prijs stellen ... hoewel ... zijn waarschijnlijk velen van dezen reeds zelve door één of ander lichtdoorlatend gebinte gesprongen ... van miserie ... of ... van puur geluk. "vrie wijs da stukske" om het maar te zeggen op z'n ... Vlaams.
  groetjes
  ERWEE: Of die nitwitten der idolen dat op prijs stellen of niet, ik heb mij vandaag aphotekerwaarts begeven.
  Vandaar naar den delhaize voor een fles Mo?t & Chandon.
  Dan heb ik mijne .22 LR proper gemaakt, en omdat ik toch in Antwerpen moest zijn, heb ik daar al een kruiske gezet aan de Boerentoren.
  Zij die gaan sterven, groeten u.

  Niet echter zonder bedanksel voor het lezen.
Er zijn 74 bezoekers online, waarvan 0 leden: .