writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

mijn liefdesbrief voor 1001 liefdes

door ivo

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
is ook opgenomen in het verhaal poeperkesdag, maar mag volgens mij ook als een alleenstaand item staan in het rijtje van mijn virtueel bestaan
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

lieve lezer van deze letterverzameling,


Waarom zou ik je moeten verleiden met de kunst van het schoonschrift, als buiten de trekvogels hun mooie lijnen vormen in de blauwe lucht en als je neus en mond de winterse kilte reeds kunnen voelen in de kleurenpracht van het bos.

Daarom wil ik je meenemen, zo, daar waar je nu zit of staat, voor je computer, aan de keukentafel of reeds in je bed. Meenemen op de witte wolken die als een deken het heden en verleden scheiden en je volgen zoals je bent.

Ik wil je laten delen in de passie van de schoonheid, niet opgelegd door de media of door de cultuur die ons bindt, maar de passie die zelfs het kleine kind als het geconfronteerd wordt met deze schoonheid, verbaasd en helemaal stil kan laten genieten.
Je mag je pantoffels aanhouden en je hoeft zelfs geen badjas, want waar ik je breng, daar mag je zijn zoals je bent.

Voel hoe de zonnebloemen van Van Gogh je de warmte toewuiven en hoe het mooie van Monnet je aandacht neemt, zodat de rust van het eeuwige je kan anti-klimatiseren en je bevrijdt van jezelf de reis kan aanvatten.

Ik neem je mee naar de wereld waar vrijheid echt als verlossing geldt en waar de aanschijn van persoon niet meer telt. Hoe meer kan je liefhebben als in de wereld, waarin je bent, je eigen inbreng en persoon het fundamentele mag zijn van wat er is. Voel hoe het respect voor je persoon als een ranke rietstengel mag buigen op het ritme van de muziek. Niet de opdringerige boodschap tunes, die je doet aanzetten tot kopen, maar wel de liefdesvolle combinaties van mollen en kruisen ..
Zie hoe de merel zijn nest opsmukt om hetgeen jij jezelf te zeggen hebt op een veilige plaats mag rusten. Schoonheid is niet het culturele ideaal, het is de verwevenheid van het getoonde respect en interessen in de wereld waarin je leeft.

Voel met je halfnatte vinger op de lijnen van het bestaan, zodat hetgeen je opmerkt en inademt, jezelf kan verbazen en kan geruststellen, waardoor je je veilig kan neerleggen op het kussen van mijn verhaal. Ik wil je rust en vrede toewensen, zodat je de rust mag verstaan.

Want eenmaal we oog in oog aan tafel zitten en de metafysische krachten hun werk mogen doen, dan zal deze onderliggende wens, volledig af moeten zijn.

Ik drink alvast mijn koffie zwart. Voor jou heb ik thee of koffie of water, plat of bruis of zelfs wat wijn, rood of wit, je kiest maar ...

Voel je mijn hand? Ik nam je mee, in mijn wereld waar vrede en rust mogen heersen. Voel je maar thuis en leg je voeten maar gerust op de stoel of sofa ...

Ik snij ondertussen nog wel wat kaas en maak een plankje met wat lekkers, zodat de rust van het mooie, de natuur, het werk mag doen waarvoor het dient.

Wees welkom ...

IVO

 

feedback van andere lezers

 • muis
  Ik kom Ivo:)
  Groetjes
  ivo: hahaha

  bedankt Muis
 • annedanvoie
  Dag ivo,
  graag gelezen,
  lieve warme groet,
  fijn weekend,
  @nne xxx
  ivo: bedankt Anne ..
 • togu_hang
  ik denk dat er meer dames gaan komen ... handen vol dus zorg maar dat je genoeg lekkers hebt.
  Het komt idd op zichzelf veel meer tot zijn recht. Heb het graag gelezen.
  ivo: Bedankt Togu, hopelijk komen ze niet met autocars tegelijk, want zo groot is mijn living nu ook weer niet ...

  bedankt
 • SabineLuypaert
  de alinea van de halfnatte vinger is waaw, waarom zo een kille aanpreking in de liefdesbrieven? (vraag ik me af, waarschijnlijk is het niet de bedoeling, maar die titel doet de warmte een beetje afbreuk van de inhoudelijkheid van de rest, ik voelde me minder aangesproken toen ik het las met titel als zonder (smile)
  ivo: idd, maar toch was het wel heel erg gemeend hoor, het werd wat minder persoonlijk, ja, maar anderzijds was het ook een brief die heel persoonlijk was ... het is altijd zoeken hoe, en moest ik de brief alleen naar jou hebben geschreven, dan was het ongetwijfeld een totaal andere brief geweest *smile*

  bedankt Sabine
 • tine
  een liefdevolle glimach van mij!
  ivo: bedankt Tine
 • AnneleenR
  Leuke beeldspraak die je gebruikt. Ik zou zeker ook meegaan.
  ivo: wow een full house, daarmee win je het pokerspel ...

  bedankt AnneleenR
 • cehadebe
  Prachtig, je zult zeker bezoek krijgen
  ivo: bedankt Cehadebe, zoveel bezoek moet ik niet hebben hoor, ken je dat liedje van de boer die had maar ene schoen ? wel ik heb echt genoeg aan ??n vrouw en mijn kids, dat is al rumoer genoeg in de brouwerij van het leven
 • Henny
  De kaas eet ik al.
  ivo: hahahaha, zie maar dat die niet smelt onder al deze emoties ..

  dank je wel ..
 • tati
  Ik voel mij 'geestelijk' al helemaal welkom en kom dan ook helemaal tot rust binnen in dit warme en 'huiselijk' gedicht. Mooi! :o)
  ivo: oeps bedankt Tati ... dat was weeral een oude ..
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .