writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Afscheid van een hoop stenen deel 2

door roggemanj

Ik zie de hoeve al voor me met omliggende akkers en groenere weiden dan elders met een opkomende lentezon op de achtergrond. Misschien is dit wel een bewuste vlucht uit onze ratrace samenleving, ik laat bewust alles achter.

Het verleden heeft me geleerd van ankers te lichten, knopen door te hakken en niet teveel meer na te denken over wat en wie. Ik heb geleerd dat mensen in het algemeen nu eenmaal geen trouwe wezens zijn, ik was naief dat zelfs maar te denken, de desillusie is nu des te groter.

Ik wijk terug teveel af van wat ik eigelijk wil zeggen ( schrijven )

Misschien is dit allemaal geen fraais om te verwoorden maar ik ben niet zinnens me een blad voor de mond te nemen. Iemand zei me ooit dat ik 's morgens al te negatief ben en nu ik dit hier zit te schrijven weet ik dat het gedeeltelijk waar is.
Alles rondom mij heeft veel van zijn inhoudelijke waarde verloren, mijn tocht gaat verder en ik maak er deze keer geen zoektocht van.
Eigenlijk neem ik niemand iets kwalijk van wat gebeurd is, ikzelf heb er in grote mate toe bijgedragen dat er veel zaken gebeurd zijn of net niet.
Hopelijk vind ik gemoedsrust in mijn nog te ontdekken oase, ik zal proberen mijn karakter in bedwang te houden, mijn impulsiviteit te temperen.
Alle dagen probeer ik het gevoel van geborgenheid op te roepen in wat zolang mijn thuis is geweest, ik voel dat het voorbij is, de band die ik had met het nest is verbroken, het nest zal weldra verlaten worden , ik ben klaar om mijn vleugels te spreiden.


 

feedback van andere lezers

 • annedanvoie
  Spreid je vleugels uit, een nieuwe toekomst wacht op je....
  kijk niet achteruit
  maar vooruit......*knipoog.
  Fijn weelkend,
  graag gelzen,
  vriendelijke warme groet,
  liefs,
  @nne xxx

  roggemanj: Bedankt voor je heel fijne reactie
 • figment
  Ik zou een komma zetten: groenere weiden dan elders, met een opkomende...

  "Ik wijk terug teveel af", hoe bedoel je "terug"? Wanneer heb je nogal afgeweken? (jaja, ik heb eerst deel 1 gelezen :))

  goed :)

  roggemanj: ik heb altijd de neiging alles veel te uitgebreid te willen "uitleggen", dat bedoel ik met weer teveel afwijken :-)
 • muis
  Een grote stap het ouderlijk huis verlaten:)
  Of een ander huis natuurlijk

  Graag gelezen
  groetjes
  roggemanj: Bedankt voor je reactie muis :-)
 • Ghislaine
  Mooie vlucht.
  roggemanj: Thanks :-)
Er zijn 3 bezoekers online, waarvan 0 leden: .