writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

een warme universele gedachtengang (volgens Sabine Luypaert)

door Liesje

Noch een gedicht, noch een verhaal, wel enkele losstaande gedachten! Er ontbreekt een rubriek op deze site (knipoog). Omdat er misschien enkele lezers zijn die erkenning zullen vinden bij mijn gedachten, deel ik ze graag met jullie.


- Ons gezin: één voor allen, allen voor één.

- Ik ben een emotioneel rijk mens, als ik kijk hoeveel liefde ik mag ontvangen. Zonder dank, zeggen vele vrienden, maar toch merci!

- Openheid en eerlijkheid creëren volgens mij de mooiste toekomst. Zwijgen is zilver, spreken is goud. Stilte biedt veiligheid, maar geen geluk. Woorden creëren echte vriendschappen, welke je ook kiest. Ieder mens heeft zijn eigen woordenboek.

- Ik geloof - met mijn kleine geestje - dat samenhorigheid het enige is wat een mens rest op momenten dat hij niet kan meedraaien in de maatschappij.

- Als het licht uitgaat en het leven een stilte kent, is het niet de waarde van je portefeuille, maar de waarden van mensen die je verrijken of verarmen. Geld kan je niet in bewaring nemen en dat kunnen andere mensen je afnemen, maar de 'oprechte' liefde die je biedt en ontvangt is een rijkdom waar onbegrip of jaloersheid niet tegenop kunnen.

- Als mijn overleden levenspartner me één iets heeft aangeboden dan is het zelfvertrouwen, een gevoel wat ik al jaren was kwijtgespeeld. Hij zou willen dat ik op dit zelfvertrouwen mijn verdere toekomst bouw. Zo sterk als Frederic was, ben ik niet en toch hield hij van me! Dit biedt geloof in onbekende krachten, hoe contradictorisch dit ook lijkt te zijn.

- De ogen zijn de blik van de ziel. Waren er maar meer mensen die echt in de ogen durfden kijken, de ogen van zichzelf en de mensen om hen heen. In verbinding staan met je eigen ziel en zielsgenoten brengt oprecht geluk.

- Liefde en haat liggen dicht bij elkaar en ik merk dat vooral de miskenning van liefde haat creëert, maar net dat negatieve gevoel hoop ik zelf ooit vaarwel te kunnen zeggen!


Knuf voor jullie,
Lies

(http://www.liesbethf.spaces.live.com/)

 

feedback van andere lezers

 • SabineLuypaert
  inderdaad en dat vind ik nog steeds '(smile), ik weet dat de persoon hier voor jou heel erg belangrijk is, maar als ik daar x zet, is het meteen universeel voelbaar. En dan zeg ik nog niets over de gevleugelde quotes die je hier zet - Stilte biedt veiligheid, maar geen geluk, Woorden creëren echte vriendschappen, welke je ook kiest. Ieder mens heeft zijn eigen woordenboek,...
  Liesje: Heel erg bedankt Sabine om er te zijn...
  Veel liefs!
  Lies
 • langejan
  Mooie gedachten.
  Liesje: heel erg bedankt voor uw positieve feedback!
  Groetjes,
  Lies
 • jbrouns
  Leuke stellingen, heb je er genoeg om ook een scheurkalender te maken? :-) Misschien iets voor volgend jaar? Aan positieve woorden is nooit tijd verspild. Grts.
  Liesje: bedankt!
Er zijn 4 bezoekers online, waarvan 0 leden: .