writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Oma Smith en de verboden appel

door annvanbyl

Lief staat op de ski's en ik met mijn beide voeten op de kille huiselijke grond. Ik heb grootste plannen om de solovijfdaagse te overbruggen: een avondje film met een vriendin, een etentje en uitgebreid mooiemannetjeskijken met een homovriend, gezellig shoppen met mezelf als enige criticus en een ganzenbordavond met Zoon. En hieraan gerelateerd respectievelijk mojito's, kwaliteitswijn, thee, taart en kinderbubbels.
Uitslapen staat ook op mijn verlanglijstje, zonder Lief die ligt te wroeten en te woelen en mij met ochtendlijke zin wekt. En die me met de matinale actie slechts eredame laat worden in de droomverkiezing van Miss Dieet 2007.
De planning komt gigantisch in het Vlaamse regenwater te vallen. Mijn mobieltje piept en Straatvriendje werpt met een "Vrij zondag? " mijn prioriteiten ineens omver. Het suggestieve aanbod bezorgt me een lichte kriebel in de onderbuik en een gezonde rode blos. Zondag gaat Zoon spelen bij zijn vriendje en ging ik languit zappen voor de televisie. Zondag is de titel van een meedreunliedje over een hele dag dicht bij je en tijd om lekker lang te vrijen. Zondag is de dag des heren en word ik beloond voor het lange en vele werken, misschien wel met een portie zonde.
Ik balanceer, zoals het een echte weegschaal betaamt, op een twijfelkoord. Het beeld van mezelf in pluizige versleten badjas, met ongewassen haren en restanten van een brunchcroissant tussen de kiezen, boezemt me ineens schrik in. De tijd gaat voorbij en tikt als een bom die op mijn tachtigste in mijn gezicht ontploffen zal. Zonder rijbewijs en tanden ga ik geen beet meer kunnen nemen in de verboden vruchten die zich zullen aanbieden. Dan ben ik Granny Smith en zal een blinkende Pomme Pidou zich niet meer aan mijn voeten werpen. Maar aan de andere kant ben ik nu zeker van mijn boomgaard en is de kweek voor de toekomst veilig gesteld.
Mojito noch Chardonnay werken therapeutisch en loom van het gepieker beslis ik twee dagen later gepast te antwoorden. Ik stuur hoopvol het korte lijfelijke bevel: "Vrij zondag!"
Nauwelijks enkele minuten later lees ik vol spanning zijn antwoord: "Fijn voor jou! Ik moet werken!"

(uit de reeks: Veertig en...)

 

feedback van andere lezers

 • ivo
  een schitterend stukje ... waarin zin en onzin toch in een verzameling van gedachten een leuk leesbaar anekdote wordt
  annvanbyl: Ik ben dan ook een echte weegschaal h?, met die zin en onzin!
  Bedankt voor de fijne reactie !
 • muis
  Knap, vlot stukje en een hilarisch einde!
  groetjes
  annvanbyl: Leuk, bedankt !!
 • togu_hang
  heel knap ... heb genoten
  groetjes
  annvanbyl: met dank van oma smith !
Er zijn 9 bezoekers online, waarvan 0 leden: .