writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Mijn autobiografische fictieve zelf. 2

door ERWEE

De Waaslander heeft op zijn beide oren kunnen slapen. Evenwel moet ik toegeven dat het uiteindelijk 14:03 h. was eer ik aan het betaalloket van mijn bank stond. Dat is nu eenmaal het verschil tussen de fictie en de werkelijkheid van elke dag.

Ook de schrijfster van het kerstverhaal heeft mijn respons danig weten te waarderen. Zo blijkt uit een reply in de box van pandora. Met schrijfsters van kerstverhalen leef ik liever op goede voet. Ik had haar ook gewoon naar de pomp kunnen laten lopen. Doch, het bestaan van, of de plaats alwaar er zich in haar thuisstad een pomp bevind, is mij totaal onbekend. Mijn strikt persoonlijke autobiografische fictieve zelf denkt er dus aan om tijdens een van mijn volgende bezoeken aan de woonplaats van de schrijfster van het onderhavige kerstverhaal een pomp mee te brengen en die in haar tuintje planten.

En zo is het altijd iets met al die straffe madammen. Met mijn gezondheid is het momenteel ook altijd wel iets. Gisteren een zeurend gevoel in de onderbuik, ter hoogte mijner strikt persoonlijke ureter. De ureter is de afvoerende buis tussen de nier en de blaas. Als dat maar geen ureterorenoscopie tot gevolg zal hebben. Misschien moet ik er maar aan denken die stommekloot van een ureter naar de pomp te sturen. Zo'n ureterorenoscopie laten uitvoeren, het zou aardig wat euro's in het bakje brengen van de praktiserende uroloog. En dat gun ik zo'n man liever niet. Het komt mijn strikt persoonlijk budget niet helemaal ten goede. Ik steek liever mijn euro's in een rit naar de stad waar de schrijfster van het alsmaar langer wordende kerstverhaal resideert.

Ten gevolge van de ureter die zich niet zo best voelde, besloot ik gisterenavond mijn bed maar te gaan opzoeken. Voordeel daarbij was dat mijn bed nog precies op dezelfde plaats stond als waar ik het 's morgens verlaten had. Om zeven uur zes lag ik tussen de lakens. Verdomd als het niet waar is. Halverwege de nacht kreeg ik zeer kortstondig het beeld van B. op mijn netvlies. Voor B. heb ik al jaren een boontje. Als mijn lezers al mijn stukken zouden lezen, alle gedichten, al mijn columns, al mijn kortverhalen: ze zouden B. wellicht nog tegen gekomen zijn. De nanoseconde tijdens dewelke ik haar lieve gezicht zag, ontlokte mij een tederzacht 'Kom ... Kom dan ... Kom maar ...' Waarop haar afgemeten reactie: 'Dream on, jongen.' Straffe madam, die B.

De waarheid gebied mij thans mijn lezers te melden dat ik een tijdje aan een tweede pc ben gaan zitten. Ik dien namelijk een compositie af te werken voor een denderende violist. Dat programma staat dus op die andere pc. Zodoende kon een verplaatsing van enkele meters niet uit de weg gegaan worden. Een lange compositie zal het evenwel niet worden. Als de eega van de denderende muzikant dat werk zal aankondigen, gaat de contcertavond namelijk al verweg half zijn. Andante cantabile ma non troppo furioso e un poco con amore, con affetto, con anima, con brio, con calore, con moto, un poco alla breve ma senza una cadenza e sempre accelerando poco a poco al Fine. Volgens mij ...

Ach, volgens mij. Normaal diende ik het leven te zien als een zwartgallig, somber, zwaarmoedig gebeuren. Om dat tegen te gaan schreef mijn zielenknijper mij enkele jaren geleden Sypralexa voor. Hoe langer hoe meer ik die medicatie tot mij nam, hoe donkerder en pessimistischer mijn gedachten werden. Door een stom toeval besloot ik een paar weken geleden even te stoppen met het slikken van het middel. Heden stel ik mij de vraag hoe het komt dat ik het leven momenteel van de zonnigste kant zie. Toevallen zijn zo stom nog niet.

Wat moet mijn autobiografische fictieve zelf nog uitvinden om hier dit stuk rond te krijgen? Sta mij toe even de onlinekrant te gaan lezen. Dat kan aan deze zelfde pc. Een verplaatsing van enkele meters is dus niet nodig. Oké! Laat mij mijn lezers kennis geven van het feit dat er morgen, donderdag, en wellicht ook de volgende dagen, een snelheidsbeperking in voege gaat. Te wijten aan de luchtverontreiniging. Er zit namelijk te veel fijn stof in de onderste luchtlagen. 90 km per uur is dus de boodschap. Er schijnt een petitie in omloop te zijn om Justine Henin naar Antwerpen te halen. Zij blijkt de enige grote naam die nog ontbreekt op de deelnemerslijst van de Proximus Diamond Games. Als ze godverdomme niet maakt dat ze tussen 11 en 17 februari in het Sportpaleis is, gaat onze numero uno nog niet jarig zijn. Het kleine zusje van Britney Spears, Jamie Lynn, zestien, is zwanger. Als daar maar geen soap van komt. Waarna de griet besluit daar op de koop toe een boek over te schrijven. Zal zeker een job worden voor een ghostwriter. Mij niet gezien. Mijn geesten nemen een andere vlucht. Ik klik mijn onlinekrant weg. Zo meteen moet ik de baan op.

Ik moet uit voor kerstpresentjes. Ik krijg de shit van het kopen van kerstpresentjes. Maar als ik dan toch goed en wel op weg ben loop ik misschien ook even binnen in de Stock Americain. Voor de aankoop van een waterpomp.

 

feedback van andere lezers

 • muis
  hahaha:) Die pomp, ja die pomp! Nu weet ik waarover je het hebt met die pomp!!
  Enne..waarom geen ghostwriter worden? Goed geld vragen voor zo'n chique madam:)
  Erwee, jij bent de grappigste thuis! Echt:)
  Heel vlotjes neergepoot en grappig:)
  Mag ik mee als je die schrijfster van dat kerstverhaal gaat bezoeken? Ik zal dan het pompje water geven:) bewateren hahahaha
  groetjes
  ERWEE: Alle, vooruit, je mag mee, je mag zelfs de paden effenen.

  Zeer bedankt en morgen #3
 • ivo
  je kan het wel he ... grappig om te lezen
  ERWEE: ok, dan word ik toch ghostwriter

  Zeer bedankt voor de lezing.
 • freke
  uitleg in deel 3

  fréke, ggreetzz
  ERWEE: yep
 • togu_hang
  weet te zeggen wanneer je gaat spoken hé ... kwestia van tijdig te bestellen. wees gerust ... ik weet het van uit goede "bron" ... ook daar missen ze een pomp.
  groetjes
  ERWEE: ik ga morgen spoken bij de schrijfster van het kerstverhaal

  en wedden dat het zijn kan dat ik u vandaag alreeds tegenkom?

  Zeer bedankt voor de mezing dezes.
 • SabineLuypaert
  kliep kik begot weeral achter he:o 't zijn straffe dingen
  pomp pomp:o aiaiai als er maar niemand naartoe moet lopen he in deel drie (smile)
  zaaaalig geschreven weeral(smile)
  ERWEE: het had begot te hard gevroren om zo'n pomp in de grond te krijgen in de tuin van de schrijfster van het kerstverhaal

  Zalig bedankt voor de inhalende leesbeweging.
 • Henny
  Leuk weer. Je kunt beter op goede voet met haar leven, dat is juist!
  ERWEE: Maar die pomp in haar grond krijgen is niet gelukt. Vanwege het harde vriesweer.

  Zeer bedankt voor de lezing.
Er zijn 12 bezoekers online, waarvan 0 leden: .