writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Treinrit huiswaarts

door eradi

Vrijdag voor nieuwjaar. Trein Brussel - Aalst, net op tijd klaar voor het eindejaar. Het is een oude wagon, met tegenzin stap ik op, weer vechten voor een plaatsje. Ik open de deur, antiquiteit straalt ervan af. Het deuntje van Grease lightning spookt rond in mijn gedachten. Oude zetels met zee van ruimte voor de benen en bagage. Een glimmend plafond met vijzen die als kiezelsteentjes de wagon doorkruisen. Eischaalwitte platen aan elkaar gevezen.
De wagon was overvol, maar iedereen zag elkaar zitten. Ik draai mijn hoofd van hier naar daar, verbazing rond mij, verwondering naar de pracht van deze trein. Anderen vervoegen mij, maar allen niet zo positief. Mensen voelden zich bekeken, staarden zich blind uit het raam of naar de grond. Een hele rit, ongezien gezien worden.
Ik kijk volop de medereizigers in de ogen, glimlachend bedenk ik bij mezelf: "Wat is de mens toch verlegen geworden."

 

feedback van andere lezers

  • JC
    in deze tijden moet je een goed gesprek niet meer op de trein gaan zoeken, de echte 'babbels' die zijn schaars goed geworden, de digitale tijden zijn aangebroken, tot spijt van wie 't benijdt.
    eradi: Zeer correct. Iedereen kijkt de andere kant uit, zit met muziek in de oren, of met het hoofd naar beneden in een boek dat ze ondersteboven vasthebben. :)
  • mistral
    als ik de trein instap heb ik dikwijls de neiging iedereen luid genoeg een prettige dag toe te wensen, weet je.. ik heb het tot hiertoe nog niet gedurfd. De buschauffeur darentegen krijgt van mij altijd een goede morgen, middag of avond, en ik krijg steevast minstens een glimlach terug!
    mooi verhaal!
    eradi: Toen ik met de bus reed, deed ik net hetzelfde hehe :) Sommige buschauffeurs kijken dan op van: "wat zegt hij nu? "

    :)
  • jbrouns
    Berchem - Genk gisterenavond: geen mens aanwezig om ongezien gezien te worden ... jammer! (Eindstand: 3-0 ...voor ons)
    'baggage' -> een 'g'-ke teveel.
    Feest ze!
    eradi: Hehe :) Bedankt voor deze live update :)
    (ik had het niet opgemerkt :) komt ervan als je iets rechtstreeks op de pc zet, zonder nalezen :) )

    Prettige feesten :)
  • SabineLuypaert
    en jij zat niet stiekum in die scherukalender te bladderen ;)
    eradi: hehe :) dit was 2 daagjes voor de scheurkalender :p ma in gedachten was ik al de blaadjes aan het tellen :)
Er zijn bezoekers online, waarvan leden: .