writehi(s)story Passie voor schrijven
home   wat is writehi(s)story?   bladeren   uitgeven   gezamenlijke publicaties   boekenwinkel   manuscriptanalyse   inschrijven   contact   
top 10   wedstrijden   forum   hulp   
 
naam:  
pass:  


wachtwoord vergeten?
 
 

Volg ons op facebook

Ga naar chat

< terug

Betere leesbaarheid

Terug een jaartje voorbij

door roggemanj

Op de laatste uren van de laatste avond van het jaar deze woorden neerpennen doet me goed, nu ik het voorbije jaar overloop kan ik de balans opmaken. Terug veel meegemaakt en gezien, andere mensen leren kennen, nieuwe vriendschappen gesloten, ook geleerd van afscheid te nemen van dingen die niet juist lijken te zijn, al of niet waar, ik zal het nooit weten.
De muziek galmt hier zachtjes door de woonkamer, het geroezemoes van de kinderen lijkt terug heel veraf te zijn, het rammelen van de kookpotten in de keuken is stilgevallen, ik ben terug alleen..

En misschien is er wel geen zielsgenoot voor mij meer voorhanden, heb ik al mijn kansen verkeken, ik blijf voorlopig op mijn veilige eiland en beperk me tot het praten met mijn dieren die me trouw hebben gezworen in deze soms moeilijke dagen. Ik overweeg trouwens om er nog een viervoeter bij te nemen, de vriendschap welke ik ervaar bij mijn gezellen is met niets te vergelijken. De zachte muziek doet me terug afdwalen in gedachten tot bij haar, misschien was zij wel het beste wat me ooit overkomen kon en toch blijf ik hardnekkig tegenstribbelen en me verzetten tegen elke vorm van een relatie, raar, ik weet het maar al te goed.
Mijn koppige karakter staat me danig in de weg bij emotionele beslissingen, soms verwijt ik mezelf binnensmonds en vervloek ik mijn halsstarrigheid al snap ik maar al te goed dat ik nooit anders zal zijn en dit mankement met me zal meedragen tot het einde van mijn dagen.

Zienna mijn trouwe viervoeter ligt aan het hoofdeinde van de zetel waarin ik zit te schrijven, het lijkt alsof ze alles volgt wat ik hier schrijf, haar soms diepe zuchten doet me een beetje lachen. De kerstversieringen die ik op de ruiten spoot met nepsneeuw lijken ineens witter dan anders tegen de grijze lucht buiten. De laatste uren van het jaar tikken rustig aan voorbij en ik heb toch weer de indruk dat ik weer zoveel slimmer geworden ben, al zeg ik het zelf.

Ik hoop dat iedereen die mijn pad gekruist is in dit jaar me kan vergeven voor wat mijn onbezonnenheid betreft, ik doe mijn best om te zijn wie ik ben, ik verheug me op een nieuw jaar vol van verassingen en nieuwe ontdekkingen die mijn pad zullen kruisen.
Aan iedereen die me een beetje "volgt" wens ik een prachtig jaaruiteinde en een mooi 2008 met alles wat goed is, bovenal een uitstekende gezondheid en een massa oprechte vriendschappen.

 

feedback van andere lezers

 • JC
  eindejaar word zwaar overschat hoor, carpe diem
  roggemanj: Bedankt voor je reactie JC
 • muis
  Herkenbaar:) Nog een fijne eindejaarswisseling gewenst en dat al het goede je mag overvallen:)
  groetjes
  roggemanj: Bedankt voor je feedback en ook voor jou en je familie een mooi 2008 toegewenst.
 • SabineLuypaert
  een prachtig beeld (smile), en herkenbaar,
  ik ken zelfs iemand die een viervoeterke had dat zina noemde,maakt het ineens beeldklaar hier,
  ook voor jou een zalig einloop van een nieuw, productief, gezond en gelukkig 2008
  met vriendelijke groet,
  S
  roggemanj: Bedankt voor je feedback en ook voor jou en je familie een mooi 2008 toegewenst
Er zijn 5 bezoekers online, waarvan 0 leden: .